AP50 в апартамента , 35zs-w в етаж на къщата - и двете не са на ауто , като и двете са при отворени врати и двете се справят идеално добре при моите условия
МЕ-то е много по комфортно , въпреки ,че дефроства повече и он/оф-ва повече , но даже и не разбирам че работи и кога ги прави тия неща - отделно и външното е по-безшумно
MHI- за да работи адекватно се заиграх и с трите термодатчика , отделно дефроста е отвратителен - имам чувството ,че и на седмак виски ще ме събуди , ако ми е в спалнята.
MHI-то своеволничи и си намалява ръчната степен на вентилатора като усети, че при тялото температурата се доближава до зададената. Въобще не става за топлене на две помещения.
При МЕ няма такъв филм.
Автото в случая не го гледаме. Аз не знам кой луд ще се мъчи да топли две помещения с един климатик на АВТО.
Аз, лудият с 12-ка ZSX топля Хол, кухня, коридор, тоалетна и баня на Ауто, в студен външен апартамент, без топлещи съседи и големи прозорци. Ако силно желаеш, ще ти наслагам термометри навсякъде, за да видиш, че дори в банята, която е най-отдалечена, температурата на метър височина е 22гр., при зададени 23гр на ДУ. МЕ SF50 при задание Ауто държеше 4гр надолу още на 0гр външна, при това на затворени врати, демек хол+кухня. Един приятел сега ще сменя FH25 със ZSX, в 25м2, именно заради тъпото управление на турбината.
Двете стаи са по 13тина кв.м. едната стая има само една външна стена, а другата в която ще е климатика две външни стени с южно изложение. Между двете стаи има врата която ги свързва. И двете стаи са с ниски тавани 2,2метра нямат изолация със пвц дограма са и двете на първи етаж на къщата са. Ако има още нещо което съм забравил да напиша кажете ще допълня.
Оф, на първи етаж в къща без изолация ще е “весело”.
Аз съм направил подобен компромис, обаче в среден изцяло южен апартамент във Варна, и в студени дни не е особено комфортно.
Става, но определено не е идеалния вариант.
Само че жилището го обитаваме рядко, и то основно лятото. При охлаждане - никакъв проблем.
Та, помисли за две машини макар и по-бюджетни….
ами то вие не сте за харесване
само спамите по темите :D