Страница 80 от 90 ПърваПърва ... 30707879808182 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,186 до 1,200 от общо 1349
Like Tree760Одобрявам

Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W PREMIUM мнение

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Отговор: Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W PREMIUM мнение

zillion, с всеки изминал ден, като виждам къде какво се случава, се убеждавама че работата е трагична...

2.  

3. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Понеже се задават студове някой може ли да пробва 12-ка някъде около -10градуса външна до колко може да дигне консумацията? Не с някакво турбо което да е ограничено по време, а само с вдигане на заданието на макс.

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2020

Ако падне към -10 ще тествам, макар че ме съмнява. Особено в пловдивско.
    bobivg одобрява това.

5. Member
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Поморие

Цитат Първоначално публикувано от stochod Виж публикацията
    Тих е, но се чува един съвсем леко свирене от тръбите (не знам дали не е от наставянето им). Ще пиша следващата седмица като паднат температурите. Поздрави!
    Не е от тръбите, това си му е вградена "екстра" на модела, да подсвиркват понякога, или при определени условия Обикновено в началото на употребата е по-изразено !
    Alexi одобрява това.

6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2023

Цитат Първоначално публикувано от stivi Виж публикацията
    Не е от тръбите, това си му е вградена "екстра" на модела, да подсвиркват понякога, или при определени условия Обикновено в началото на употребата е по-изразено !
    Не ми пречи
    Карам Мицубиши от 12 години и, въпреки че е доста шумно, много му се кефя. Надявам се и с климатика да е така

7. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    Понеже се задават студове някой може ли да пробва 12-ка някъде около -10градуса външна до колко може да дигне консумацията? Не с някакво турбо което да е ограничено по време, а само с вдигане на заданието на макс.
    SRK35ZS-W и SRK20ZS-W втора зима ги ползвам във 2 ет., саниран, външен без топлещи съседи от никъде.

При минус 8 гр., сух студ,без заскрежаване на външното тяло, град Русе:

SRK35ZS-W - работи между 450 - 550 W, 2-3 скорост на вентилатор като на всеки 45 минути прави дефроси за по 3 минути като форси до 900 W;
    SRK20ZS-W - Раоти между 400 - 500 W 2 - 3 скорост на вентилатор, за дефросите съм много сигурен понеже е монтиран на тераса, която може да се отваря и затваря със външни ролетни щори;

Чудя се при тези ниски външни температури и сух студ дали няма да е по добре да работи ако затворя напълно външните щори /иначе му отваря само едната, която е срещу него/ и вее вътре в терасата - какво мислите относно ефективността?
    Ако отговора е положителен то при какви минусови външни е удачно да се затваря външото тяло и то да раоти със неговата си отделена температура в режим отопление?
    Този пост е редактиран от JKanchev; 09-01-24 в 19:32.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2023

Здравейте. Колегата по-горе беше прав за отводняването, което направих с фуниите на външното тяло - току що ги махнах, станали са една голяма буца лед чудя се ако сложа на тръбите тръбна изолация, дали пак ще заледяват? Иначе за работата на климатика - топли си без проблем, по питата не се вижда заскрежаване, над дефроситите нямам наблюдения.

10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2020

Изолацията няма да помогне. Относно топленето, няма да имаш грижи. Ненужни дефрости също.

11. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от stochod Виж публикацията
    Здравейте. Колегата по-горе беше прав за отводняването, което направих с фуниите на външното тяло - току що ги махнах, станали са една голяма буца лед чудя се ако сложа на тръбите тръбна изолация, дали пак ще заледяват? Иначе за работата на климатика - топли си без проблем, по питата не се вижда заскрежаване, над дефроситите нямам наблюдения.
    Сложи си ПВЦ кондензна тава, може да си я монтираш сам.Аз съм взимал от Варненския магазин на фирмата.Имат магазин и в София.
    https://duelbg.com/bg/catalog/cat:ko...i-za-klimatici

12. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от JKanchev Виж публикацията
    SRK35ZS-W и SRK20ZS-W втора зима ги ползвам във 2 ет., саниран, външен без топлещи съседи от никъде......
    Мерси за отговора.
    Целта на питането ми е за максималната консумация при -10 външна. Може би не стана ясно ще се опитам да разясня.
    Там където миля да го слагам (още е в период на обсъждане) е доста студено и няма изолация. Климатика в другата стая при -10 поддържа температурата с около 1100-1200W. Демек за да знам, че ще ми върши работа за съседната стая която е почти същата трябва при -10 да може да работи с повече от 1200W за да има и малко запас. Затова помолих някой да тества.
    Този пост е редактиран от bobivg; 10-01-24 в 17:20.

13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2020

При мен за съжаление не е падало под -2-3 градуса.

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

това не е твоя модел тогава ,машината няма да може да работи на 1300 вата постоянно

16. Junior Member Аватара на ngeorgiev992
    Тук е от
    Jul 2021
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    това не е твоя модел тогава ,машината няма да може да работи на 1300 вата постоянно
    Здравей, какво се има в предвид, че няма да може да работи на 1300в постоянно?

Изпратено от моят SM-A525F с помощта на Tapatalk

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

изречението се състои от 4 думи ,какво неясно има ? това е 12ка ,не е предвиден да работи на 1300 вата

18. Member
    Тук е от
    Feb 2023

един въпрос относно дефростите

позастудя последната седмица , но пък е суха - температури -5 , -10 , питата е суха , няма и помен от скрежец , само дето климатика си дефроства по часовник - като почне от 10-11 вечерта , до към 8-9 сутринта . Почва през 2 часа и към 5ч ги реди през 1 час. Като сутринта като съм станал ги засичам ,че продължават по минута - то няма и за какво да продължават повече -предполагам доста бързо стига +13гр топлообменника като е чист.

Условието за температура на топлообменника и делта Т явно или не е единственото или нещо друго бърка дефроста. Усещам как скоро ще вържа един резистор(с копче) на датчика на топлообменника да му гледам магариите.

Поне за мен това са си напълно излишни дефрости , пък били те и по минута

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 80 от 90 ПърваПърва ... 30707879808182 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy SRK20ZS-S/SRC20ZS-S PREMIUM, 7000 BTU, Клас A++
    От boiski във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 375
    Последно: 30-08-21, 09:17
  2. Разлика между Mitsubishi-heavy-srk20zsx-s и Mitsubishi-heavy-srk20zsx-w
    От Joro1986 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 2
    Последно: 05-07-19, 14:23
  3. Мнение за MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 35 ZJ-S
    От bamzess във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 72
    Последно: 30-04-17, 18:14
  4. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  5. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе