zillion, с всеки изминал ден, като виждам къде какво се случава, се убеждавама че работата е трагична...
Понеже се задават студове някой може ли да пробва 12-ка някъде около -10градуса външна до колко може да дигне консумацията? Не с някакво турбо което да е ограничено по време, а само с вдигане на заданието на макс.
Ако падне към -10 ще тествам, макар че ме съмнява. Особено в пловдивско.
SRK35ZS-W и SRK20ZS-W втора зима ги ползвам във 2 ет., саниран, външен без топлещи съседи от никъде.
При минус 8 гр., сух студ,без заскрежаване на външното тяло, град Русе:
SRK35ZS-W - работи между 450 - 550 W, 2-3 скорост на вентилатор като на всеки 45 минути прави дефроси за по 3 минути като форси до 900 W;
SRK20ZS-W - Раоти между 400 - 500 W 2 - 3 скорост на вентилатор, за дефросите съм много сигурен понеже е монтиран на тераса, която може да се отваря и затваря със външни ролетни щори;
Чудя се при тези ниски външни температури и сух студ дали няма да е по добре да работи ако затворя напълно външните щори /иначе му отваря само едната, която е срещу него/ и вее вътре в терасата - какво мислите относно ефективността?
Ако отговора е положителен то при какви минусови външни е удачно да се затваря външото тяло и то да раоти със неговата си отделена температура в режим отопление?
Този пост е редактиран от JKanchev; 09-01-24 в 19:32.
Здравейте. Колегата по-горе беше прав за отводняването, което направих с фуниите на външното тяло - току що ги махнах, станали са една голяма буца лед чудя се ако сложа на тръбите тръбна изолация, дали пак ще заледяват? Иначе за работата на климатика - топли си без проблем, по питата не се вижда заскрежаване, над дефроситите нямам наблюдения.
Изолацията няма да помогне. Относно топленето, няма да имаш грижи. Ненужни дефрости също.
Сложи си ПВЦ кондензна тава, може да си я монтираш сам.Аз съм взимал от Варненския магазин на фирмата.Имат магазин и в София.
https://duelbg.com/bg/catalog/cat:ko...i-za-klimatici
Мерси за отговора.
Целта на питането ми е за максималната консумация при -10 външна. Може би не стана ясно ще се опитам да разясня.
Там където миля да го слагам (още е в период на обсъждане) е доста студено и няма изолация. Климатика в другата стая при -10 поддържа температурата с около 1100-1200W. Демек за да знам, че ще ми върши работа за съседната стая която е почти същата трябва при -10 да може да работи с повече от 1200W за да има и малко запас. Затова помолих някой да тества.
Този пост е редактиран от bobivg; 10-01-24 в 17:20.
При мен за съжаление не е падало под -2-3 градуса.
това не е твоя модел тогава ,машината няма да може да работи на 1300 вата постоянно
изречението се състои от 4 думи ,какво неясно има ? това е 12ка ,не е предвиден да работи на 1300 вата
един въпрос относно дефростите
позастудя последната седмица , но пък е суха - температури -5 , -10 , питата е суха , няма и помен от скрежец , само дето климатика си дефроства по часовник - като почне от 10-11 вечерта , до към 8-9 сутринта . Почва през 2 часа и към 5ч ги реди през 1 час. Като сутринта като съм станал ги засичам ,че продължават по минута - то няма и за какво да продължават повече -предполагам доста бързо стига +13гр топлообменника като е чист.
Условието за температура на топлообменника и делта Т явно или не е единственото или нещо друго бърка дефроста. Усещам как скоро ще вържа един резистор(с копче) на датчика на топлообменника да му гледам магариите.
Поне за мен това са си напълно излишни дефрости , пък били те и по минута