Е, какво толкова, винаги си има актуален "Миланов/ци" в темите за бърборене и чат за климатици...
Е, какво толкова, винаги си има актуален "Миланов/ци" в темите за бърборене и чат за климатици...
Май не схванахте иронията на Mimojef
Хората които са с по голям стаж от теб в раздела за бърборене и чат за климатици, а и такива с по малък стаж, но с по голям опит (Вземай пример от Ачо) разбраха какво се крие зад думите ми.
Патология е да приемаш всяка дума за чиста монета.
Що се излагате като приемате за сериозен този начин на отопление
Защото повече вярвам на очите си, с които виждам как работят въпросните машини у дома, отколкото на вечно критикуващите модела като тебе и Алекси.Защото въпреки че работят он-оф, въпреки че правят дефрости на брой цикли он-оф, винаги е топло,тихо и като тегля хесапа всичко е в рамките на разумното и нормалното.Обяснено по-накратко нещата,които вие толкова оплювате не нарушават комфорта.
Уважавам мнението ти.
един въпрос - като гледам изискванията за дефрост двата главни са да падне топлообменника под -5гр и разликата между двата датчика да е над 5гр.
Та с въпросен мод на външния датчик - без значение фибран или резистор , ще доведе до винаги изпълнено условие за второто. Кога обаче топлообменника е под -5 ? предполагам под определена външна температура (и каква? ) винаги е изпълнено и първото ?
Просто илиза,че ако се модне датчика климатика ще се скъса да дефроства през 40мин , или бъркам ?
[mention]Poco [/mention] , ами аз ти го написах преди няколко поста. Прочети ми пак мнението - #1148 .
На база прочетеното в поста ти ми е питането ( там говориш за обратния случай , но е ясно) , тъй като реално при компресора е сигурно +20 , а пък тия хора дето са го моднали не се оплакват , та се зачудих дали няма и други скрити изисквания
то и в момента с тия мъгли при нас дефроства нощно време през час , представям си ако тръгне по 2 пъти какъв цирк ще е.
и съответно гледам графиката на ватовете и пак не мога разбира принципа на развъртането на компресора след дефроста - работи с часове на 200+ , застудява вечерно време вдига до към 290 и по някое време късно вечерта прави дефрост ( напълно нормално ) и след това работи 10на мин на 600+ в пада до 400 за половин час , пак дефрост и така някаква спирала до към 9-10 сутринта поради факта ,че за 10 мин побелява от работата на повечкото мощност
- - - - - - - - - -
Да си само отговоря на втората част на въпроса в предния пост ,че без да искам разбрах за какво се развърта така , а преди не го правеше.
Лятото видях ,че ауто-то не става за нищо , ама реших да му дам още един шанс на отопление преди седмица и съм забравил . Вчера се сетих и си го върнах на втора степен, Тая нощ пак мъгли и градуси около нулата ( още е мъгла - не знам какво е това чудо тая година) , само дето вече не се развърта като преди - малко след края на дефроста си развърта до към 700 и след няма и минута пада до близо 400 и си стои там - съответно само 2 дефроста - първия към 3 , втория ме разбуди малко преди алармата - хем е в другата стая климата - понякога доста мощно изпъшква , но в повечето случаи е доста тих - и това си нямам на идея защо.
И почвам да се чудя каква е разликата между фиксирана степен и променлива ,че толкова да има разлика в управлението компресора и целия алгоритъм за отопление.
От една седмица всяка вечер пада мъгла...градуси около нулата...Някоя вечер прави по 1-2 дефроста, друга вечер не...настроен на 25гр. трета степен на вентилатора...В 7часа се изключва за 10-15 минути за проветряване...
Здравейте.
След двуседмично търсене на климатик се спрях на този от темата - MHI SRK35ZS-W.
Помещението е това от картинката, оцветено в розово, местоположението на климатика е отбелязано с червено - помещението е дневна с чиста площ 25-26м2 (част от тавана е със скосяване) и детска стая с чиста площ 8м2 (има и коридор 5м2 който... ще бъде отделен с плъзгаща се врата, но не винаги ще се затваря). Обектът е ново строителство в София с външна изолация EPS 10cm. По принцип ми се искаше да сложа климатик поне "14-ка" и си харесах на една друга марка, но се оказа че конкретния модел вече го няма по магазините.... Въпросът ми е - дали този Мицубиши ще се справи с помещението за основно отопление? За първи път ще имам MHI, фен съм обаче на марката, защото карам и такъв автомобил, така че съм настроен за добри впечатления.
Благодаря.
ще се справи и ще пее даже - аз отоплявам с тая 12ка добре изолиран тавански етаж от малко над 50кв и даже иска за още и това в планината - тоест при доста по-тежки условия
като хардуер климатика е доста добър , като софтуер е страшно калпав , а и има доста глупави решения при дизайна и най-коментирания в този форум е да въздушния датчик на вътрешното тяло , който е наврят при електрониката и не си спазва температурата . Аз и доста други просто сме изкарали датчика отвън и работи като хората
Иначе топли , харчи малко, доста тих ( аз го държа на 2ра степен - ауто режима също е калпав) , в началото е имало доста драми с турбини , скърцащи пластмаси и т.н. , но на w2 серията уж би трябвало да са отстранени - поне при мен този проблем не се забелязва
Попрочети темата назад - най-голямото оплакване е от постоянния он/оф , който намаля след ваденето на датчика , но ако го държиш на ниски градуси , няма как да се избегне , ако сте зиморничави и държиш климата на 24-25гр , определено е твоя климаик
Само дето при това разпложение вратата на спалнята трябва да е постоянно отворена и ще чуваш външното тяло ако го монтираш на терасата - тоест е възможен дискомфорт нощно време при студ и дефрости - останалото време едва ли ще го чуваш
Нов съм тук и съм специално за mhi srk 35 zs w.Проблема е с тоя постоянен on\of режим на работа 3 та година.можели някой да приложи снимка как трябва да се извади датчика от вън