Здравейте,
От около шест месеца съм собственик на SRK50ZS-W. От повече чета темата и реших да си добавя и моите впечатления с началото на по-активното ползване на климатика. Всъщност не видях много да се пише за този точно този модел конкретно.
Монтиран е на 18см от тавана с около 190см тръбен път. Помещение юг-север 46кв.м. или почти 130 м3. Има изолация на тавана и изцяло вътрешен. Постоянно се отварят или са отворени две врати - към детска с коридор общо 22кв, които се отопляват и към спялня с коридор още 24кв, които не се отопляват през деня.
Лятото ползвахме климатика само няколко седмици и общото впечатление е, че направо можем да настинем, ако не зададем по-високи температури. Не помня точно, но може би 24-25.
Ако не се лъжа октомври включих климатика на отопление, 23градуса и фиксирани перки. Почти постоянно на сайлънт жежим. От вчера смених на 22градуса и 3D auto. И в двата случая се усеща съвсем топло като жена ми е ту по тениска, ту ѝ става хладно, но то си е класика и не зависи от отоплението. Аз постоянно пътувам и спя в хотели, тоест наясно съм със всякакви климатици и шум. Този е изключително тих. Не му разбирам на степените, защото винаги е ауто, но предполагам, че работи на втора-трета степен вентилатор. Поне като съм го пускал ръчно на това ми прилича. Не мисля, че повече от два-три пъти съм го чувал да спре напълно. Но и не знам, какво разбирате под он-оф- дали и вътрешното тяло спира или само външното. Като казах външното, и то е много тихо, въпреки габаритите си. Вчера за първи път чух да прави дефрост, но тук в Казанлък температурата се задържа между -9 и -2 за повече време.
Днес си купих и един ватметър, не само заради климатика, а да си направя сметка кое колко харчи вкъщи, че всичко е на ток. От няколко часа го следя и показанията варират от около 400W до 650W като почти през цялото време държи 550-560. Предполагам, че с настъпването на нощта и падането на температурите ще се променят показанията.
Общото ми впечатление е повече от отлично. Доста четох преди да го купя и към момента не съжалявам.
Успешна година на всички!