С включен сайлънт съм.
Бахти боклуците ще излязат тея климатици.
С включен сайлънт съм.
Бахти боклуците ще излязат тея климатици.
ти на мястото на Хитака ли го сложи
Хитачито го преместих в друга стая.
така от истински инвертор си минал на конвенционалка 2 класа надолу ,какво очакваш от климатика .. във форума е прехвален ,предимно от хора които не са имали читав климатик и пак доста недостатъци има изписани
И аз, целогодишно съм с пуснат silent, но такива тъпотии с тази машина не съм имал,дори напротив.... с жена ми сме категорични , че отоплението зимата и охлаждането лятото експерименти с друга марка няма да правим. сгъне ли тази купувам и слагам същата без даже да чета форума за кламатици.
- - - - - - - - - -
От както го имаме този климатизатор(купих го в деня на продажбата на модела , без да има някави отзиви), бачка яка му гърбина... нито ме е прадавал посред зима, нито лято, нито му е шумно външното тяло , нито вътр, нито съм му сменял компресор, кондензатор, моторчета, лагери , бубини, не съм му подлагал нагреватели, тави, дори тампони няма ... директ върху стойките, не съм смазвал втулки, грес итем бодобни, не съм махнал дори декоративната решетка на външното ,защото не хлопа и не дрънчи ... какво не и харесвате на машината... проверете заддистанционното управление дали е наред?
Неравномерно заскрежаване на външното тяло на src35zs-w2 в сравнение с src20zs-w. Монтирани преди 2 месеца и така си работят от началото в смисъл, когато тръгне да заскрежава, заскрежава неравномерно. Също src35zs-w2 влиза в режим дефрост много по-често от src20zs-w (досега съм го хващал само 2 пъти). Src35zs-w2 в хол 25кв.м src20zs-w в 12.6кв.м и двата на 23 (24) градуса и втора степен. Въпросът е защо е тази разлика и има ли проблем с src35zs-w2 ако има какъв? Прикачвам снимки 20240121_093221.jpg20240121_093121.jpg
[QUOTE=Stoqnov Veselin;1065650] Човече не разбра ли, че тази машина нямаш право да я хвалиш, това е "кошник", който го хвалят само хора които не са имали читав климатик.А и ти на себе си и на това което виждаш ли вярваш или на всезнайковците? Ама как може! Как не те е срам!
bobivg, рядко само когато наваксат в смисъл когато се повиши външната температура и тогава отварям вратата към коридора. Иначе си работят с дни без он офф
Нормално е това неравномерно заскрежаване, според мен. Другото е, че 20zs е с едноредов, a 35zs с двуредов ТО, нормално да заскрежават по различен начин. До сега колкото машини съм имал, всичките заскрежават по различен начин. Дори 60ZSX-S и 35ZSX-W заскрежават различно. 20ZMX също се различаваше, спрямо другите две Хевита.
по същия начин тръгва да заскрежава и при мен - доколкото разчетох е заради двуредовия топлообменник - на работата LG-то по-същия начин заскрежава ,само дето не дефроства докато не покрия хубаво целия , докато при мен е рядкост да се покрие.
и при мен доста често дефроства , а като паднат температурите почва по часовник - на 1час точно - и съм убеден ,че просто са се презастраховали и нарочно са в карали в управлението тоя дефрост по часовник , въпреки че никъде в сервизното го няма -просто няма логика на суха пита да дефроства, Даже докато пиша дефростна - суха пита , ама навън -5
В момента при мен е -5 с мъгла. Ще проследя кога ще започнат да дефростват. Но излишни дефрости особено при сух студ/чиста пита за 4 години не съм видял.
Тези снимки са от тази сутрин. Така си работи около 3 часа, после вдигнах вентилатора на 4та степен и след малко дефростна изчисти напълно. Иначе и аз съм го хващал да дефроства на чиста пита често, а малкия мн. рядко. Затова се чудя дали има някаква причина например: изтървано малко количество фреон или ...?
Просто си има собствено мнение . Противно на горното ми мнение 3ти час не е дефростнал , а вече стана -11 навън. За сметка на това на всеки 15мин офва за 3мин. Все пак вдигна и минимума и прегрява етажа
Първи дефрост в 21:30. Чакам следващия, но като гледам вероятно ще го проспя.