Бе третирайте си цепениците с 2% фунгицид. С това което си пръскате асмалъка против мана.
Гарантира неразмножаването на гъби по машината.
Бе третирайте си цепениците с 2% фунгицид. С това което си пръскате асмалъка против мана.
Гарантира неразмножаването на гъби по машината.
Този пост е редактиран от mimojef; 30-03-20 в 15:05.
Именно. И на моя ZMX турбината е със същия тюркоазен цвят. Явно такива са обработените с турмалин. Много приятно впечатление, пак казвам ми прави, че не се е изцапала грам, за разлика от другите ми два климатика, чиито турбини не са обработени с турмалин. Работи през цялото лято и се спи всяка нощ на включен климатик. Бачка си постоянно он/офф и въпреки това е чист.
На другите ме е срам да им снимам турбините. А тази не е чистена никога.
Този пост е редактиран от rosswen; 28-03-20 в 21:54.
mimojef, утепа коня с лопатата.
Климатик с фунгицид за лозите....
Ама с контактен или системен фунгицид да пръскаме?
Фунгицида е доста вреден, освен това действа само няколко дни. Със същия успех, можеш да ползваш и белина.
Щом за първи път миналото лято не се наложи да разглобявам и мия турбината, значи действа. И ваничката се запази бяла отвътре, без да мухляса.
Какво му е вредното, тъкмо и аз няма да хващам гъби.![]()
И какво и е на белината. Всичко що е на този свят е полезно ако е в правилната концентрация. И обратното.
Толкова години пием хлор от чешмата и не сме пукнали.
Дори в момента е силно препоръчително да се пие чешмяна вода.
- - - - - - - - - -
П.С. Това с фунгицида беше шега, но като се замисля що пък не. Едва ли е по вреден от Турмалина. Има доста лекарствени продукти против гъбички по ноктите и пръстите на краката които са си чест фунгицид.
- - - - - - - - - -
Цанков, вътрешното с контактен, външното заради дъждовете със системен![]()
Този пост е редактиран от mimojef; 29-03-20 в 00:01.
Изобщо не е по темата, но обезмасленото прясно мляко е доста добър фунгицид. В парника на всяка пръскачка от 5 литра слагам 4.5 литра вода и половин литър прясно мляко.
А па со го поркаме в неразредено състояние и още не светим в тъмното.
И мойте клими работят целогодишно. За това на чигото като умря на 15 годишна възраст не съм му се сърдил много.
Между другото съм решил да го реанимирам /просто изтърва фреона от някъде. Имам от оня "вълшебния припой HTS 2000 та ще пробвам с него да го лепя, стига да намеря дупката.
Щом е на 15 години сигурно е с медни тръби. Завари си го с медно фосфорен припой, а алуминиевата пръчка си я пази за специални цели. Няма смисъл да я хабиш.
Пробвах на халумина фаща супер ама на метал и мед се дъни. До сега си играх да направя един компресор от 134 на помпа. Успех да го скалъпя колкото за набримча 10-12 бара в двете тела. Утре /предполагам/ ще си проличи къде да ровя.
Благодаря за съвета.
Моля! Набримчи ги на 30 бара.
По-добре поотделно ги напомпи. Може да ти се наложи да потопиш вътрешната пита във вана.
Първо ще ги измия идеално. Вътрешната пита май на там отива във вана.
Външното е напомпано на 12 бара ще го оставя ден два така да видим.
Давай на 30. Това е една плюнка налягане и не е много показателно. Или поне ще има да го чакаш... Затвори и крановете с имбуса. Да не го оставиш на манометър.