Колега , прочети си сервизното ръководство вместо да се оставяш "в ръцете" на форумните свекърви ...
Много ги вдигнали , моя го взех за 1130 преди 2 години ...
Теб ли убеждаваше Алекси по назад в темата , че модела не си достигал заданието ?
Sent from my SM-M215F using Tapatalk
Този пост е редактиран от Mig82; 02-12-21 в 21:52.
Забележи, на -2° рипва на 400W и чак като мине +2° външната започва "normal operation", т.е. ненормалната работа може да се проточи излишно дълго, щото външна градус, градус и половина над нулата може да си се задържи почти цяла нощ.
[mention]Mig82 [/mention] , ти с твоя развален климатик, къде си тръгнал да се обаждаш? И този на майка ми е за рекламация, че не работи баш според форумните легенди.
Я @Mig с тази 7-ца в 18м2 да и затвори вратата да видим какво ще стане.
Ами човекът е направил информиран избор и е чел каквото трябва...за разлика от много други, вайкащи се.
Е, като си вдига минимала на -2C, к'во? Да не си мислите, че топлозагубите и COP ви е като на +2?
То до 0C си е лигавене. Отоплението почва оттам надолу.
Sent from my MI 8 using Tapatalk
Така е ама не всеки има възможност да се информира. А и търговците гледат, че пише 7-ца и ей ти я за 12м2.
И те не са виновни хората. Просто от МХИ са създал 7-ци и 9-ки просто за да си запълнят артикулния асортимент.
По нищо не се различават от 12-ките.(образно казано)
Защо да не стават? Защото бачкат он/офф? Извинявай, ама 95% от машините ще бачкат така в 12-14м2, изолирани. Ако няма ватметри и сонофи, темподобни, как точно ще хванете разликата с останалите машини, работещи он/офф?
П.п. Сериозно, не знам за кой път задавам въпроса. Избройте ми колко машини, в този ценови диапазон няма да работят он/офф в 12м2? То даже топ моделите ще изключват, ама давай да се маже.
Този пост е редактиран от rosswen; 02-12-21 в 23:09.
Не всички.
ЛГ-то бачка безупречно в това отношение, не знам колко харчи и не ме интересува, важното ми е, че като го пусна докато не си достигне заданието нито изключва, нито си намаля вента, нито температурата на струята, след това си пада на минимума, почва да духа с температурата на помещението и изключва само при дефрост.
От мултито на Хеви също съм доволен как работи, но то явно е друга бира.
Проблема се получава от това, че машината не може да предвиди, че темп. ще паднат за няколко часа и после ще се вдигнат на +10C. Помещението го усеща едва-едва. Датчика реагира бързо и кара по задание/софтуер. Някои го смятат за тъпо но...
Жилищата са един голям акумулатор на топлина и им трябва време за да изгубят натрупаното и обратното.
Чисто хипотетично ако поставим машината да работи за няколко дни при темп за денонощието -2C, така, че да има време помещенията да изгубят запаса от топлина. Ще видите, че не е чак толкова висок тоя минимум. Като се взема предвид, че при всеки условията са различни изолации, дограми, отопляван обем, предпочитана темп, режим на работа, мъгли, слани, ветрове, няма как инжинерите да откликнат на всички и всички да са доволни.
Ако моята машина качваше минимума на 400W при -2C щях да бъда безкрайно щастлив, що тя по принцип си е с тоя минимум, ма поне не ми пукат пластмасите.
Sent from my MI 8 using Tapatalk
Този пост е редактиран от morfei1; 02-12-21 в 23:55.
Този пост е редактиран от Mig82; 03-12-21 в 00:27.
Елементарно е, след няколко off-a по 3мин значи нещо гнило има.
Да ви кажа за този дето го излекувах от това покачване, еми работи си според загубите на помещението. Като паднат рязко няма 400W, 270...280W. Ако си останат дневните минусови, облачно отиде на 300..330W. Е, защо да не е така заводскому.