Този пост е редактиран от Palev; 07-10-21 в 16:28.
[mention]milanov [/mention] , вземи си Дайкин. Те имат добро управление на компресора, според твоите виждания. И без това гледам, че постоянно ги даваш за пример. Не виждам защо продъшжаваш да се мъчиш с твоите климатици, след като си толкова недоволен от тях. Парите не са оправдание. Има ли желание, има и начин. Другото е просто едно постоянно хленчене, тролене и цапане из темите.
Напомням, че темата е за MHI ZS-W Premium. Всички следващи постове, отнасящи се за нещо друго, ще бъдат изтрити!
Palev, ти прочете ли какво е написал човека -"мина в on/off и след няколко часа си достигна заданието" ( не цитирам точно, но смисълът е същият)
Не трябва ли да е обратно - да си стигне заданието и тогава да заработи тръгни/спри.![]()
Дали е хладно или топло или е близко или далече, е относително понятие! Това е от старо сервизно - скоростите на вент., според темп. на топлообменника., а изходящата температура на въздуха е по-ниска .
При 30-35 градуса темп. на фреона/ тополобменника, с колко мислиш, че ще духа? 18-20 градуса, 25 ги сложи , дали няма да е хладно, не само до климатика, но и в цялата стая?
Има 9 междинни скорости на вентилатора.
![]()
Този пост е редактиран от Palev; 07-10-21 в 16:46.
Ти беше ли там като е мерил температурата? Къде точно я е мерил, как я е мерил дали му е бил верен термометъра......Климатика си има собствен, смея да твърдя верен термометър (въздушния му датчик).Важно е там колко е температурата, а не някъде в стята, незнайно на колко h и т.н.Освен това помещението му е студено, топлия въздух веднага се издига нагоре и "лъже" датчика.Не знам дали ще има друга марка климатик, поставен на същото място, при същите условия да "достигне" заданието във всеки един край и ъгъл на стаята и тогава да работи он-оф!
- - - - - - - - - -
Ако е така, може, отговарям веднага
По сервизно го дават така, 10м. работи-3м. почива, за всички серии, още от 2005г и сега пак е същото по сервизно.Отделно, аз съм го засичал моя, че е така.
Не съм му намалял задание през 10-те минути работа и не знам как реагира, но скоро ще го пробвам![]()
Този пост е редактиран от Palev; 07-10-21 в 15:59.
Този пост е редактиран от rosswen; 07-10-21 в 16:48.
Минималния цикъл по сервизно за ZS-W , ZSX-S e 10 мин, ако през това време се пипа зададена темп. не знам колко ще е .
Мисля, че това важи за всички серии, ама не съм сигурен......
![]()
Имам приятел с 35ZSX-W, при него он цикъла е 5мин. Но това мисля, че беше на охлаждане. На отопление, като цяло не му изключва никога.
Миланов , викай сервиза при теб не беше ли 5 Мин. на отопление ... а дават максимум 4 цикъла на час
Изпратено от моят SM-M215F с помощта на Tapatalk
Много е важно как "отчитат" минутите.Трябва да се отчитат по спрял/стартирал компресор
Този пост е редактиран от Palev; 07-10-21 в 17:36.
Аз съм ги засичал точно по спиране/тръгване на компресора, нали съм с ватметри на всяка машина. И при двете Хевита е точно 10/3мин.
Срещу едно четвъртито шише избавям от порочния кръг 3мин/10мин на zs-w