Здравейте,
В процес на обзавеждане съм на ново жилище - къща, за което трябва да избера климатик. Изчетох няколко теми по повод въпросния модел на Mitsubishi, но искам да попитам конкретно за моя случай дали би бил най-подходящ, понеже все още се колебая. Климатикът е предвиден за всекидневна, 27 кв.м. с кухненски бокс, с 3 външни стени, PVC дограма 3-ен стъклопакет. Стаята се осветява почти целия ден, изложението е юг-запад. Евентуално ще се отоплява и коридор 7 кв.м.
В момента къщата няма изолация, предвижда се може би чак ранна пролет.
До колкото разбрах от форума тази машина работи добре в големи помещения, дори срещнах коментари, че други съфорумци отопляват 30-40 кв. с нея. Затова притеснението ми е дали в момента, в който сложа изолация няма да се сблъскам с прословутия проблем on/off. Дали една 9-ка същата серия ще е по-добър вариант за моя случай?
Отделно от това, чуденката ми е също между Митсубишито и Panasonic CS-Z35ZKEW/CU-Z35ZKE ETHEREA, който на хартия е с малко по-добри параметри. Разликата в цената е минимална, не съм използвал Panasonic до сега и нямам и за него никакви впчатления. Моля споделете мнение, всяко ще бъде от полза! Приемам и препоръки за фирми за покупка и монтаж за гр. Пловдив (стига това да не е против правилата).
За град Пловдив най-добрата опция е www.airqualitybg.com направете консултация с тях и се вслушайте в съвета им това са доказани професионалисти.
И аз преди няколко месеца бях пред подобна дилема,и накрая избрах Митсубишито.Пловдив е голям град и има доста кадърни монтажници.Между другото при мен отоплителния сезон започна вечерно време и съм доволен че се спрях на MHI(е и двете Хитачита който има те също поработват на топлично вечер)
Аз също съм за МХИ-то. Скоро монтирах една 20-ка в детската и чакам студа. Общо взето, вече имам 5 броя, това мисля казва достатъчно колко доволен съм от машините. Относно фирма за монтаж, на която може да се довериш със сигурност, може да ми пишеш на лс за подробности, за да не нарушаваме правилата на форума, но е спомената малко по-горе.
Два проблема имам с въпросната машина:
1- Aко някой е решил проблемите с намирането на подходяща грес за смазването на втулката на тоя климатик да пише.
2- Ако е решил и проблемите със заспиването в Ауто режим пак да драсне Лично съобщение.
---
Извън гаранция е, но има въпросните проблеми от ден първи... Съдействие от монтиралите го - йок, досега съм сменял смазката с техн. възелин 2 пъти и в момента е с Литол 24, докъто се намери нещо по-добро от цитираните...
---
Благодаря предварително за помощта на всеки, който може тук или на лично съобщение!
Аз гресирам втулките с литиева грес.
Този пост е редактиран от rosswen; 25-10-24 в 09:43.
пак да напиша че тракаща втулка не можеш да я излекуваш с каквато и да е грес за повече от няколко седмици
Това не е вярно...
Sent from my Vivo X100S using Tapatalk
Кажи марка, ако може и линк, защото това е много общо понятие и Литол 24 дето съм сложил сега също е литиева. Да пробвам и твоята, не за друго.
Пиши на Лично ако трябва, каква грес ползваш в такива случаи. Благодаря ти предварително!
Дали тракането не е предизвикано от нещо друго? Миналата година единия се обади, монтиран е 2019-та. Тази година е тих, а съм сигурен, че втулката не е смазвана при монтажа. Другите все още мъркат вече 4-5 години, ползват се здраво и за отопление и охлаждане.
Най-вероятно всичко е следствие от "кадърен" монтаж, но самата турбина видимо "бие", като цяло за мен тоя модел е недомислен и кекав вътрешното му специално. Ако си ги разглобявал - ще си на същото мнение като мен. Тампончето в втулката просто не може да носи тая голяма турбина, а пластмасата се гъне яко...
Някъде бях поладнал, на липса на винт, който да прикрепя питата отляво, но го няма и от това идел проблемът, някои модвали там нещо си и нещата заспивали, но така и не намерих пак това мнение... Май беше още за предния ZS-S, който си е същият пластмасарник...
Доколкото съм запознат, ставаше въпрос за горния ляв ъгъл на монтажната планка, не на топлообменника.