Страница 191 от 192 ПърваПърва ... 141181189190191192 ПоследноПоследно
Резултати от 2,851 до 2,865 от общо 2867
Like Tree1806Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2023

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Ако ще пръскаш с нещо - силиконов спрей. Иначе тефлонова или силиконова грес. Тези клапи, има опция да не се местят при включване/изключване.
    Помня че имаше опция да не се изключва вентилатора ако изключи компресора. Трябва да видя в ръководството.

Изпратено от моят 2109119DG с помощта на Tapatalk

2.  

3. Junior Member Аватара на vector
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    MainaTown

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми

Ако ще пръскаш с нещо - силиконов спрей. Иначе тефлонова или силиконова грес. Тези клапи, има опция да не се местят при включване/изключване.
    Бихте ли споделил как се пуска тази опция?

4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от vector Виж публикацията
    Бихте ли споделил как се пуска тази опция?

Избира се позицията на вътрешното тяло, след което от дистанционното се настройва позиция на клапаните за направление ляво/дясно да сочат напред.
    wladimir1 одобрява това.

5. Novice
    Тук е от
    Oct 2024

Здравейте,

В процес на обзавеждане съм на ново жилище - къща, за което трябва да избера климатик. Изчетох няколко теми по повод въпросния модел на Mitsubishi, но искам да попитам конкретно за моя случай дали би бил най-подходящ, понеже все още се колебая. Климатикът е предвиден за всекидневна, 27 кв.м. с кухненски бокс, с 3 външни стени, PVC дограма 3-ен стъклопакет. Стаята се осветява почти целия ден, изложението е юг-запад. Евентуално ще се отоплява и коридор 7 кв.м.
    В момента къщата няма изолация, предвижда се може би чак ранна пролет.
    До колкото разбрах от форума тази машина работи добре в големи помещения, дори срещнах коментари, че други съфорумци отопляват 30-40 кв. с нея. Затова притеснението ми е дали в момента, в който сложа изолация няма да се сблъскам с прословутия проблем on/off. Дали една 9-ка същата серия ще е по-добър вариант за моя случай?

Отделно от това, чуденката ми е също между Митсубишито и Panasonic CS-Z35ZKEW/CU-Z35ZKE ETHEREA, който на хартия е с малко по-добри параметри. Разликата в цената е минимална, не съм използвал Panasonic до сега и нямам и за него никакви впчатления. Моля споделете мнение, всяко ще бъде от полза! Приемам и препоръки за фирми за покупка и монтаж за гр. Пловдив (стига това да не е против правилата).

6. Member
    Тук е от
    Aug 2022

За град Пловдив най-добрата опция е www.airqualitybg.com направете консултация с тях и се вслушайте в съвета им това са доказани професионалисти.
    Alexi, rosswen и Danzki харесват това.

7. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

И аз преди няколко месеца бях пред подобна дилема,и накрая избрах Митсубишито.Пловдив е голям град и има доста кадърни монтажници.Между другото при мен отоплителния сезон започна вечерно време и съм доволен че се спрях на MHI(е и двете Хитачита който има те също поработват на топлично вечер)
    rosswen и Ivanskin харесват това.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2020

Аз също съм за МХИ-то. Скоро монтирах една 20-ка в детската и чакам студа. Общо взето, вече имам 5 броя, това мисля казва достатъчно колко доволен съм от машините. Относно фирма за монтаж, на която може да се довериш със сигурност, може да ми пишеш на лс за подробности, за да не нарушаваме правилата на форума, но е спомената малко по-горе.
    rosswen одобрява това.

10. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2009

Два проблема имам с въпросната машина:

1- Aко някой е решил проблемите с намирането на подходяща грес за смазването на втулката на тоя климатик да пише.

2-
    Ако е решил и проблемите със заспиването в Ауто режим пак да драсне Лично съобщение.
    ---
    Извън гаранция е, но има въпросните проблеми от ден първи... Съдействие от монтиралите го - йок, досега съм сменял смазката с техн. възелин 2 пъти и в момента е с Литол 24, докъто се намери нещо по-добро от цитираните...
    ---
    Благодаря предварително за помощта на всеки, който може тук или на лично съобщение!

11. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Аз гресирам втулките с литиева грес.
    Този пост е редактиран от rosswen; 25-10-24 в 09:43.
    wladimir1 одобрява това.

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

пак да напиша че тракаща втулка не можеш да я излекуваш с каквато и да е грес за повече от няколко седмици
    wladimir1 одобрява това.

13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Това не е вярно...

Sent from my Vivo X100S using Tapatalk
    wladimir1, rosswen, Palev и 2 други харесват това.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2009

Аз гресирам втулките с литиева грес.
    Кажи марка, ако може и линк, защото това е много общо понятие и Литол 24 дето съм сложил сега също е литиева. Да пробвам и твоята, не за друго.
    Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Това не е вярно...
    Пиши на Лично ако трябва, каква грес ползваш в такива случаи. Благодаря ти предварително!

16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2020

Дали тракането не е предизвикано от нещо друго? Миналата година единия се обади, монтиран е 2019-та. Тази година е тих, а съм сигурен, че втулката не е смазвана при монтажа. Другите все още мъркат вече 4-5 години, ползват се здраво и за отопление и охлаждане.
    wladimir1 и Palev харесват това.

17. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2009

Най-вероятно всичко е следствие от "кадърен" монтаж, но самата турбина видимо "бие", като цяло за мен тоя модел е недомислен и кекав вътрешното му специално. Ако си ги разглобявал - ще си на същото мнение като мен. Тампончето в втулката просто не може да носи тая голяма турбина, а пластмасата се гъне яко...

Някъде бях поладнал, на липса на винт, който да прикрепя питата отляво, но го няма и от това идел проблемът, някои модвали там нещо си и нещата заспивали, но така и не намерих пак това мнение... Май беше още за предния ZS-S, който си е същият пластмасарник...
    Цитат Първоначално публикувано от Danzki Виж публикацията
    Дали тракането не е предизвикано от нещо друго? Миналата година единия се обади, монтиран е 2019-та. Тази година е тих, а съм сигурен, че втулката не е смазвана при монтажа. Другите все още мъркат вече 4-5 години, ползват се здраво и за отопление и охлаждане.

18. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Доколкото съм запознат, ставаше въпрос за горния ляв ъгъл на монтажната планка, не на топлообменника.
    wladimir1 и Danzki харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
    От rosswen във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 1811
    Последно: 31-10-24, 20:56
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 10:58
  3. Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 35 ZS-W Premium не поддържа температурата в стаята
    От mar7ooo във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 29-01-23, 15:54
  4. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 23:55
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 15:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе