Страница 55 от 124 ПърваПърва ... 545535455565765105 ... ПоследноПоследно
Резултати от 811 до 825 от общо 1856
Like Tree1297Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Това ми е ясно, имат си минимуми, затова им изчислявах отдаването с това на стаята и хола взети заедно като на хола е коефицент 70%. Която и машина да се сложи при мен ако ще японска тошиба дайсекай да е няма оправия със загубите. Пример от днес климатика е на 23 градуса по ДУ, излязох да свърша малко работа в 9 и се връщам в 11.30 и вътре е 26 градуса климатика е офф, само малко слънце вътре да влезне и вдига 2-градуса за отрицателно време, подобно е и в хола, затова веднага го намалих на 18 градуса и така до 16.00 часа. Ама на колко ще работи тошибата ако е настроен на 23 по ДУ и вътре е 26, и това е днес, ами има дни където нощната е минус 2 а дневната 11-12 слънчево, тогава направо е 28 градуса вътре. знам знам-конвектор

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ъъ какъв алгоритъм колега .. това да не е софтуерен продукт .. то ако имаше някакъв макар и опростен алгоритъм да изчислява топлозагубите на помещението и да се адаптира като работа щеше да е много добре ,но няма .. очакваш твърде много ..

4. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Ами нали това ти казвам - концепцията - да топлиш хол през врата от 12кв помещение - ми не става.
    Какъвто и климатик да сложиш и където и да го сложиш в тея 12 квадрата, отвора(на вратата) е малък за нормален топлообмен м/у помещенията.
    И ти казвам от къде ми е ясно - имам съседно на хола помещение 15кв с 20ска.Оня ден спрях машината в хола за миене на филтри и капака.
    Докато изсъхне филтъра мина над час и половина и температурата в хола си спадна с около 2С въпреки че 20ската се беше напънала да топли през вратата.
    Та малко помещение да топлиш от голямо - що-годе става, ама обратното забрави.Е вън ако е 15С нещо може и да се получи ама…
    peter`s, jtj, GLARYS и 1 други харесват това.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив

Цанков напълно съм съгласен с теб и с ръка на сърцето признавам че го научих по другия начин.

Алекси така е, ама не можах да си харесам читава 22-ка с нисък минимум и тих, в пловдив а и навсякъде са кът.
    Пуснал съм мхи-то на 24 градуса и вент на 4, навън е около 2-3 градуса и върти с 250 вата, аз съм по тениска жената с тънко половерче и дебел пухен елек. Какво да добавя.

6. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Споко, мойта до 25С е с елек, на 26С го маха.Аз съм по потник.
    Важното е да е топло, стига си губи времето с ватметри и тем подобни .
    Kasap, peter`s и rosswen харесват това.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив

Току що климатика направи дефрост отвън на чиста пита, суха без нищо, като от кашона извадена. Навън е около минус 1 вътрешна 24 настроен, като климатика поддържа 25, вент през ноща е на 3 през деня кога на 3 кога на 4 особенно вечерно време(при 23 градуса настроен-поддържа 24). Иначе е бърз дефрост за 3-4 минути, набра се до 980 вата и падна бързо до около 420 вата и процеса приключи, след започване пак се набузи до 930 вата и после спадна на 350-370 вата. Другия му промених на къде да духа и 2 градуса надолу, тоест ако е сравнително топло през деня той е на 16 градуса настроен още от сутринта и се вдига на 22 градуса към 4-5 следобед, а мхи-то или е намален на 18 при по топли дни или е 2 градуса над тези на Пената, тоест на 24 през деня или вечерта и 23 през ноща. Няма такива работи като настройваш го на еди какво си ДУ-то и в чекмеджето

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Моят ZSX още не ми е дефроствал тази зима. Сутринта на -5 си бръмчеше с 680-730W и си няма ни една, поддържайки 23.5-24гр. 20ZMX също си кара по цяла нощ без дефрости, при зададени 25гр.
    peter`s одобрява това.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Моят ZSX още не ми е дефроствал тази зима. Сутринта на -5 си бръмчеше с 680-730W и си няма ни една, поддържайки 23.5-24гр. 20ZMX също си кара по цяла нощ без дефрости, при зададени 25гр.
    Рос сигурно си го писал преди но 20-ката в какво помещение ти е и на 410 фреон ли е колко като количество. При мен ми напарави поне 3-4 оффа тази нощ, навън в Пловдив беше минус 6-7 нощеска и при това си ги прави, като мисля че е защото Пената е оставен на 22, ако го оставя на 21 или 20 градуса по ДУ това не се случва.

Говорейки с един мой познат който е в материята поне 15 години, ми каза наскоро че е по добре климатика да направи контролен дефрост без нужда за няколко минути като 4-5 мин говорим отколкото да чака и да го направи по спешност или нужда както му се вика(говорим за 1-2 дефростта на денонощие при ниски температури и сухо време) , защото докато дойде тази нужда минават часове и машината работи неефективно с нисък КОП, вместо да си врътне едно контролно дефростче което е 40-50 вата и после пак да работи разтоварено.

Мой пример, Пената е инсталиран на западна стена 7 метра дълга, на завет но западна, лятото до 13.00 е на сянка но от 13.00 до 18.00 му се разказва играта. До 13.00 работи с около 100-120 вата и мърка и оффи даже, дойде ли 13.30 някъде и се почва 300-450 вата, като от 14.00-16.00 отзад пари чак и по скоро е към 450 вата по соноф-а който е на телефона и гледам в реално време, вземам един полуверизатор и почвам да пръскам обилно отзад чешмяна вода като гледам да е повече във вид на водни пари и хоп пада разхода на 150-180 вата. Та ефекта трябва да е обратен при студено време скреж 2 санта трябва да дава обратния ефект по моята логика и ако започна да го обливам пак с студена вода която на втори полуверизатор да стане хладка то тогава и разхода от от 400-600 вата ще падне на 200-250 вата или ако питата е суха ще е с по добро топлоотдаване и по добър КОП отколкото същите температури отвън но по голяма влажност, за което се грижи този дефрост.

11. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Аз не ги харесвам контролните дефрости. Както ти каза, да не се е раждал климатик. Не виждам как се понижава ефективността на климатика, когат питата е чиста и топлообменът не се е влошил. Моите Хевита са хващали по цяла седмица отрицателни температури по -5 до -15, сух студ, без да дефростват изобщо. Аз за това държа 20ZMX на 25гр. през нощта, за да не ми прави дефрости на он/офф цикли. По време на сън не искам да чувам неприятните звуци, свързани с дефроста. На ЗМХ не му е хич тих дефроста. На фреон r410 е, 1200гр., сериозна машина. Студа не го плаши изобщо, а и в мъгливо време под 0-та, когато е най-тегаво за климатиците, кара по 3-4 часа без да размразява, при това на високо задане - 24-25гр.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив

Как лягаш и спиш на 25 градуса, аз на 24 не мога, на 25 трябва гол и завит с чаршав.

13. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Ми така съм свикнал. Сега са по-студени стените и е приятно. Ако задържи още няколко дена под 0-та и на задание 24 няма да изключва, в стаята ще е около 23.5. Над 0-та спя на около 23-23.5гр. Спя по побельо, леко се отвивам, не умирам от жега. В спалнята при Тошибата също се спи на 23.5-24.5гр.
    Този пост е редактиран от rosswen; 23-12-21 в 15:15.

14.  

15. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

По организъм бе….

…гол…
    rosswen одобрява това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    По организъм бе….

…гол…
    По епидермис, както казваше един приятел.
    gurcayy одобрява това.

17. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2021

Значи от въпроси тип на колко градуса си държите климатика, най се възмущавам. Това е личен избор. Аз също спя на 24-25 гродуса, като къпан. На други от семейството им е топло.
    Този пост е редактиран от Vasil Vasilev; 23-12-21 в 18:30.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2021
    Живее в
    Аксаково

Роска, човека тамън са беше навил на дефрости без "нужда"............Остави го да развие темата!
    Що ти трябваше да апострофираш?!
    Термометър с термометър не си мяза, а човек с човека.............кък да стани тъс работа. Моя датчик муй най добре на 22 и ДУтата у чикмижету. Имам си други играчки.
    Mig82 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
    От Phoenix_1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 2994
    Последно: 21-12-24, 21:45
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 10:58
  3. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 23:55
  4. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
    От m_dikov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 77
    Последно: 16-08-17, 08:47
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 15:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе