Това ми е ясно, имат си минимуми, затова им изчислявах отдаването с това на стаята и хола взети заедно като на хола е коефицент 70%. Която и машина да се сложи при мен ако ще японска тошиба дайсекай да е няма оправия със загубите. Пример от днес климатика е на 23 градуса по ДУ, излязох да свърша малко работа в 9 и се връщам в 11.30 и вътре е 26 градуса климатика е офф, само малко слънце вътре да влезне и вдига 2-градуса за отрицателно време, подобно е и в хола, затова веднага го намалих на 18 градуса и така до 16.00 часа. Ама на колко ще работи тошибата ако е настроен на 23 по ДУ и вътре е 26, и това е днес, ами има дни където нощната е минус 2 а дневната 11-12 слънчево, тогава направо е 28 градуса вътре. знам знам-конвектор![]()

.
. Какво да добавя.

Мой пример, Пената е инсталиран на западна стена 7 метра дълга, на завет но западна, лятото до 13.00 е на сянка но от 13.00 до 18.00 му се разказва играта. До 13.00 работи с около 100-120 вата и мърка и оффи даже, дойде ли 13.30 някъде и се почва 300-450 вата, като от 14.00-16.00 отзад пари чак и по скоро е към 450 вата по соноф-а който е на телефона и гледам в реално време, вземам един полуверизатор и почвам да пръскам обилно отзад чешмяна вода като гледам да е повече във вид на водни пари и хоп пада разхода на 150-180 вата. Та ефекта трябва да е обратен при студено време скреж 2 санта трябва да дава обратния ефект по моята логика и ако започна да го обливам пак с студена вода която на втори полуверизатор да стане хладка то тогава и разхода от от 400-600 вата ще падне на 200-250 вата или ако питата е суха ще е с по добро топлоотдаване и по добър КОП отколкото същите температури отвън но по голяма влажност, за което се грижи този дефрост.