И защо изтезавате машината? Какъв резултат очаквате от тези експерименти?
И защо изтезавате машината? Какъв резултат очаквате от тези експерименти?
Peter, ако имаш някакви съмнения и терзания, че машината не е инсталирана коректно( не е вакумирана, изпуснала е фреон) викни монтажниците, да я източят, вакумират и напълнят, ако трябва си плати, но поне ще спиш спокойно, че всичко е наред и всичко, което се случва е особеност на машината.
Аз така постъпих с моята и съм в мир с природата
Касапе мъченията са част от живота. Някои ги мъчат 32 години, други се усетихме в началото.
Ракиме, не съм супер наясно но какво става с маслото от системата, колко от него се губи според теб.
Идеята е да разбера машината и да я настроя да бачка в моя полза. Навън времето остана положително и май няма да дефростне, поне не го направи за 270 минути. В студовете едната може да ми е малко а двете в повече и се опитвам да ги балансирам и то икономично ако е възможно. Не искам ненужен дефрост на чиста пита само щото е изпълнил някакво уравнение си негово, най вече на времеви цикли.
В мир с природата съм но не съм в мир с това дето шари из нея
И аз ли схващам иронията в гласът ти?!!
Вече не помня защо избрах Голям и аз. Не сме в крак с новото време, одъртяваме.
Факт е, че въпреки двойно по голямото външно, Диаманта заскрежава по често от мъникът в кухнята.
Някой писа вчера, че "климатиците работели при равни условия, понеже двата били в Пловдив". Това твърдение може и да е вярно, но само за Пловдив. У нас, два климатика работеха при коренно различни условия, само на 8м един от друг. Дребния слънчаса по обед и на завет, падна на минимум, а танка, с леко побеляла пита, работеше на 2 градуса околна и слънце не видял. Кой с какъвто късмет го сглобили.
Mig82, Петърът си е в Мир с Природата, но е твърд и не пуска жената в стаята, понеже тя шари по Нея.
Аз да си призная ли, че малко преди да се разпискам, турбината ми утихна. Имаше едно съвсем леко "свирукане". Явно смазката е била клеясала, та седмица след монтажа раздвижи или е забравил бронзът да се самосмазва- знам ли?!!!
Дефрост след дефрост, нещата утихват и се случват все по рядко. Нов е, все още в разработка.
Все пак, оставам в редиците на "тарикат" мъжете- устисках, хахааааа.
Този пост е редактиран от Трифон Панайотов Трифонов; 20-12-21 в 08:01.
Не знам за вас, ама аз не го намирам за нормално 2 климатика висок клас нагласени на едни и същи параметри, единия в 12м2 да хаби 5 киловата и да дефроства а другия в 37м2 пак 5 киловата и да не дефроства.
Mig82, Петърът си е в Мир с Природата, но е твърд и не пуска жената в стаята, понеже тя шари по Нея.- Трифоне и аз поркам но нищо не разбрах, поясни
Факт е, че въпреки двойно по голямото външно, Диаманта заскрежава по често от мъникът в кухнята.
Някой писа вчера, че "климатиците работели при равни условия, понеже двата били в Пловдив". Това твърдение може и да е вярно, но само за Пловдив. У нас, два климатика работеха при коренно различни условия, само на 8м един от друг. Дребния слънчаса по обед и на завет, падна на минимум, а танка, с леко побеляла пита, работеше на 2 градуса околна и слънце не видял. Кой с какъвто късмет го сглобили.
Трифоне, без заяждане ще ти обясна. Фактите могат да бъдат базирани единствено на точни и доказуеми неща, квадратури, изложение, вид изолоция-къде и колко, етажност на апартамента или къща, външни и вътрешни стени, помагащи или липсващи комшии, настройка на температура по ДУ, външна темперетура и съответно влажност, вятър, дъжд,сняг. Разход и т.н и т.н.
Ще продължа да го тествам и при минусови температури и пак ще ги слагам с японеца в битка един срещу друг, 12м2 VS 37м2 и да видим как стоят нещата, КОП 5,74 за мхи-то, срещу КОП 5,17 на Пената.
Понеже написа, че си в Мир с Природата, но тава не се отнася за шарещите по Нея, та......хахааа, помислих си, че затова не пускаш жената в стаята- нали и тя шари по Нея- Природата. Офффф.............ето и аз започнах да офя!
И ти ли от сутринта? Аз сега се въздържам, понеже са Рождествени пости.
Вече искрено се надявам и вярвам, че проблемът е в Диаманта. Дори ми е леко гузно, че при мен нещата изглеждат нормални.
Весли празници!
единствената причина МХИ да харчи колкото другия е че работи он-офф .. този режим вдига сериозно разхода ( все едно имаш конвенционален климатик за 2500 лв ).. вдигни градусите с 2-3 ( колкото трябва ) така че да спре да изключва и ще видиш ,че разхода дори ще падне въпреки че поддържаш по високи градуси
Толкова неща се изписаха аз така и не разбрах машина он/офф ли работи или подържа без да изключва. Ако е он/офф на какви интервали са.
При мен няма изключване. Работи от 280 вата нагоре. Отворено помещение към коридор. Започва да се изключва когато си лягам да спя и затворя вратата. Клапата не ми пречи, та на жената ще купя или също като кухненският или една "цепеница", за която прочетох тук. Диаманта остава на щерката, а на мен.......ееех, мечти следновогодишни.
В момента дори е под разхода на 7та в кухнята. Обикновено Диаманта тегли каруцата.
Трифоне от тебе почвам. Аз сутрин пия само ако съм на планина и като се събудя към 10сабайлян след кафето почвам шкембе чорба и бири, иначе рядко преди 17.00.
Алекси аз в предишните постове казах че това е разход без Оффене, иначе ще си на 100% прав. Под него съм и знам ако направи офф. Тази нощ ми въртя Оффо-ве и го намалих на 20 до сутринта,другия климатик е 16 настроен и седи в стендбай.
Боби говорим за режим без ОФФ, или ако офне да е 2-3 пъти макс за денонощието докато я хвана, както писах и на Алекси, влезне ли в режим постоянно на он-офф този разход е даже нисък
Днес по стечение на обстоятелствата ходих до едни агенти дето повечето се занимават с нови но и к2у слагат, казаха че не е огъната тръба защото са големи наляганията и обемите ако е на газовата и ще свисти. Каза особенно това било при фуджитсу, направо виело, друго каза че не може да надуе повече от 300-400 вата(1,5 ампера). Трябвало измерване на 30 градуса и вент на ауто за да се види какво е налягането тогава.
Ей, ще го счупиш накрая този климатик!
Да не е ставал климатик.