Страница 63 от 128 ПърваПърва ... 1353616263646573113 ... ПоследноПоследно
Резултати от 931 до 945 от общо 1909
Like Tree1331Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Не съм съгласен, че топлоизолацията елеминира напълно изстиването на стените (то си е факт, че не е така). Аз експеримент съм правил за себе си, ама може да щракнеш с един инфрачервен термометър за справка зима/лято. Зимата стените си "лъхат" хлад, дори и изолирани, за прозорците да не говорим. Ама това е друга тема. Моят 60ZSX-S се е позакротил а 200-240W и си поддържа 24гр. До вчера беше денонощно с мъгли и 0гр. и снежец валя малко. Правеше по един дефрост сутрин и един вечер. Тъкмо да поизчисти топлообменника, че не беше размразявал от миналата зима.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2021
    Живее в
    Аксаково

Споко, Петерс! Топлата вода ми е от слънчеви колектори, готвенето, кафенцата и чайчетата са предимно на пропан-бутан. От там спестявам малко ел. енергия.
    ...пък и съм ерген.....макар и дърт. Жените харчат повече ток, но по добре с такъв харч, хахааа!!!

Роска, не ми се спори. В тоя сериал играя над половин век. То не бяха дърва, брикети, акумулиращи печки, Диани, пелети, Газ.......мазало.
    Най топла ни е била къщата, кога си беше натюр- камък, между 50 и 70 см зидове, каратаван, под турските керемиди два реда рогозки и кал със слама.
    А де!! Щерката е инженер, у тая област и наоколо, ама аз си знам къ съм живял, кога Тати носеше, Мама месеше. Пък и топлоизолациите са ми слабост от пет-16 години, някъде.

Парастнахме, с брата, бутнахме каратавана, дигнахме етаж и си бахама мамата.
    Сега лепя полистирени по секой начин екс.......дирани.

пп.Ехеее, дойде ми, макар и късно- Тати, да го прощава Шефа, последните десетина години се топлеше с най голямата "цепеница"- по евтино от това нямаше.
    NEO с компресор Тошиба- 12ка. Това нещо не е спирало на доказани -20, не е профилактирано никога, освен чистенето на филтрите, през.......като на стара баба.....
    Сега да го щракна, ще тръгне. Под 500 пари беше с монтажа.
    Този пост е редактиран от Трифон Панайотов Трифонов; 31-12-21 в 18:53.
    peter`s одобрява това.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Трифон Панайотов Трифонов Виж публикацията
    Споко, Петерс! Топлата вода ми е от слънчеви колектори, готвенето, кафенцата и чайчетата са предимно на пропан-бутан. От там спестявам малко ел. енергия.
    ...пък и съм ерген.....макар и дърт. Жените харчат повече ток, но по добре с такъв харч, хахааа!!!

Ееее ти изби рибата слънчев колектор, газ, ерген на всичкото отгоре, това лято дето идва да си сложиш фотоволтаик поне 15кв, казвай ги тези неща.

Най бързата и сигурна топлоизолация е всъщност смяна на стара офехтяла дограма с троен стъклопакет( 4-16-4-16-4)поне 44мм дебел и дебел профил и покрития на стъклото и по малко дограма,че като сложат едни френски прозорци па и много и като каже ама как аз съм добре изолиран имам 10 санта ТИ, той има 40% от стените френски двойно обикновенно, ако ще и 20 санта ТИ да си сложи все тая, после седят на 21 градуса вътре облечени като мечки и пишат в форума как харчат по 5кв в голям хол и вътре е жега и седат по тениска и къси шорти и си пият ракията и се потят на 21 градуса .

Жената сега готви и пуска абсорбатора който е мощен и ф150 силиконизиран в тръба, как дърпа това чудо топлия въздух не е истина и един подобен в банята изсмукват топлия въздух допълнително, ама като нареди после масата и аз доволен

5. Member
    Тук е от
    Nov 2021
    Живее в
    Аксаково

Петъре, ти не разбра ли бре- даже кафяво имах на гащите, кога ми туриха кафявата дограма. Евентуално да сменя с по модерното, там "енерджи-бяло-ка" или както беше, че вероятно аргона е изпуснал, хихи. Поне и за това ми взеха пари.
    После щерката уйде да учи по чужбинско и страдах известно време...
    Кога лепих на хората, харчих парите за хубави неща. Сега за изолация, пътувания, адреналин...

Абсорбатора, даже и в "стендбай", изхвърля огромно количество енергия.
    Но пък без превъртане на въздуха не може.
    Рекуператор.

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от peter`s Виж публикацията
    като сложат едни френски прозорци па и много и като каже ама как аз съм добре изолиран имам 10 санта ТИ, той има 40% от стените френски двойно обикновенно, ако ще и 20 санта ТИ да си сложи все тая, после седят на 21 градуса вътре облечени като мечки и пишат в форума как харчат по 5кв в голям хол и вътре е жега и седат по тениска и къси шорти и си пият ракията и се потят на 21 градуса
    При мен е точно така, в основното помещение (хол+кухня), хем че е североизточно изложение, ми и 14м2 дограма. Външните стени са ми основно прозорци, та ако ще и 10 ката изолация да слагам, няма да е голяма разликата. За справка само, имам 8см външна изолация стиропор и дограма с двоен стъклопакет 4 сезона.
    Mig82 одобрява това.

7. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Де я видяхте тая зима, че правите сметки? 3-4 дена с -5-10С нощни Т са пролетно-есенни температури.
    Да мине февруари поне .

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2021
    Живее в
    Аксаково

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    Де я видяхте тая зима, че правите сметки? 3-4 дена с -5-10С нощни Т са пролетно-есенни температури.
    Да мине февруари поне .
    Цанков, виното го предвиждам до края на Април. Така смятам и зимата, а морето отдавна не ми е до колене.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    При мен е точно така, в основното помещение (хол+кухня), хем че е североизточно изложение, ми и 14м2 дограма. Външните стени са ми основно прозорци, та ако ще и 10 ката изолация да слагам, няма да е голяма разликата. За справка само, имам 8см външна изолация стиропор и дограма с двоен стъклопакет 4 сезона.
    Рос имаш към 30% от квадратурата, еми много си е особенно ако са френски до долу и двоен предполагам 4-16-4, получаваш ли конденз зимата?

Цанков, докато не мине женския месец големи думи не казвам, за мен гергьовден е миродавен

11. Member
    Тук е от
    Nov 2021
    Живее в
    Аксаково

Петре, сега си представи, че Росен няма 8 см топлоизолация на стените! Какъв би бил резултатът и как би рефлектирало върху работата на климатиците?!
    Сега пък си представи, как са се наслаждавали на живота ония, в дворците, през средновековието, на стайна температура! Тя е била ок 16 градуса само, та така е прието- стайна Т- 16 гпадуса.
    Всичко е компромис, в Светът, който обитаваме.
    Mig82 одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив

Егати и новата година с 5-7 градуса външни, такива градуси не си спомням да е имало. Климатика мърка на 25 градуса по ДУ с 285 вата в хола е почти 24, работи на 4-та тиха скорост.

А тези дето не са били в дворците преставяш ли си с какъв компромис са живеели.

13. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Цитат Първоначално публикувано от peter`s Виж публикацията
    Рос имаш към 30% от квадратурата, еми много си е особенно ако са френски до долу и двоен предполагам 4-16-4, получаваш ли конденз зимата?

Цанков, докато не мине женския месец големи думи не казвам, за мен гергьовден е миродавен
    Външните стени са ми приблизително 32м2, като 14м2 от тях са в прозорци, така че над 40% от площта ми е в остъкление. Нямам конденз по прозорците в тези помещения, като цяло е доста сухо зимата вътре. Като паднат под 0-та, наливам по 2-3л. в овлажнителя на денонощие, за да поддържач малко над 40% влажност.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив

Ти само външните ли смяташ щото иначе формулата ако помещението е 9х5 метра е 9+9+5+5= 28х2,6 височина=72,8м2, взема се цялата не само външните, тъй че може и да не е толкова зле, ама да нямаш конденз зимата, малко странно, даже и вода слагаш да я увеличиш и то малко над 40%, цяла магия е, то ако не сложиш вода ще падне на 10% влажност. При мен забравих да поясна че Мхи-то вади бая влага което за мен си е +, явно имам излишна влага и жената суши дрехите в стаята докато спим, та сигурно и аз слагам овлажнител

16. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Ами смятам външните, в основното помещение на 60-ката. Само на външните имам изолация, както и на тавана. Иначе при изчисление на топлозагубите, съм смятал всичко. И аз леко съм учил топло и масопренасяне, както и топлообменни апарати в университета, така че имам някаква бегла представа.

17. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Абе на отопление нищо не вади климатика, ама айде…
    Освен ако не си с Уруро.

18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Ей, ма няма да се успокоите, докато не заприличат всички климатични теми на нищо подобно...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
    От Phoenix_1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3032
    Последно: 17-02-25, 18:29
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 10:58
  3. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 23:55
  4. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
    От m_dikov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 77
    Последно: 16-08-17, 08:47
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 15:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе