Страница 61 от 124 ПърваПърва ... 1151596061626371111 ... ПоследноПоследно
Резултати от 901 до 915 от общо 1856
Like Tree1297Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Питаш какви са минимумите при различните външни температури ли?
    Да Рос, нещо като малка екселска таблица за минимуми, колко вата и за колко време държат след офф при тези външни температури за моделите 20,25,35,50,60 както за моделите zsx така и за zs-a. С тази таблица би могло доста повече инфо да се даде на хората които търсят нещо читаво, един вид синтезирана информация за начинаещи които не знаят къде или какво да потърсят и винаги може да се даде препратка към тази таблица към която е много по лесно да се даде като обяснение.

Много хора не правят разлика между ковенционалка и инверторна машина, половината сайтове са пълни с хиперинвертори, да се чудиш да се смееш ли да плачиш, но хората вярват че има хиперинвертор, по нататък поне за тези модели синтез за еев има ли няма ли и какво печелят от това или с капилярка е по добре, херцове на компресор, колко до колко на моделите и как влияе това и какво означава щото ако може да падат стъпково до еди колко си се създава и тоз минимум примерно, по нататък изпарение на фреон и колко трябва да се изпари за колко енергия и колко пъти трябва образно компресора да го превърти, ама всичко това за по нататък.

Рос ти си отворил темата и е твое право ако искаш да боднеш пълна таблица за невежите. Повярвай една добре направена таблица с 2-3 обяснения след нея ще вдигне и темата на крака и на доста хора ще помогне. Знае ли човек кондекс може да ти пратят една бутилка уиски за развитието на нещо което би трябвало да е тяхна работа.

А за долния абзац който е болднат се отнася за всички машини. Иначе ние горе долу си знаем какво трябва и какво не трябва(има такива които знаят и доста повече) и се превръща в социален сайт да се бъзикаме и трупаме постове и като влезне някой новообранец трябва да прехвърли 100 страници и наполовината се е ошашавил още повече.
    GLARYS одобрява това.

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Само ще кажа, че една и съща машина, може да работи по съвсем различен начин в различни помещения...Така че, подобни таблици с инфо извадено от работата на дадена машина е просто безсмислено и не дава вярна информация за конкретния модел.
    Alexi, dodo_pv, Mega и 5 други харесват това.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Само ще кажа, че една и съща машина, може да работи по съвсем различен начин в различни помещения...Така че, подобни таблици с инфо извадено от работата на дадена машина е просто безсмислено и не дава вярна информация за конкретния модел.
    Сашо нормално е да са различни нещата, но има и неща които самите Кондекс са дали в сервизните. Идеята на горния мой пост е ако иска Роската да синтезира поне тези неща които са дали кондекс за минимумите до които развиват само моделите за темата. Аз като бъбрех с кондекс ми казаха че модела 20-ка над 4 градуса външна след излизане от офф ще развърти до 450 вата за около 12 секунди и след това ще пада, дали е така е друг въпрос но те така казаха . Споменах в горния пост няколко пъти синтез, това означава събрана информация от 60 страници, като начин на работа и навици на климатика. Може ли да се добави че оффа е 3 минути щото и за това има консенсус,което задълбочава проблема с он офф, ако е 10 мин е друго но през 3 мин он-офф със 450 вата си е като порочен кръг на 7-10 градуса външна и изолирана стая, и тъй нататък.
    Макар че си доста по навътре в материята ти казвам че ако някой който си няма грам понятие от климатици, вземе да чете този и предишния ми пост няма да схване и на 20% за какво си говорим камо ли да направи правилен избор, и се връщаме в изходна точнка на ТЕХНОПОЛИС и 18-ка за 23м3.

Да не го превръщаме в бг-мама сайта за ловене на мряна, за мен сетком сайта е на доста по високо ниво, вярно че иска четене но не всички ги кефи да четат 6 месеца докато стигнат трети клас.
    Това което питах Росен е общата и общоприетата информация която примерно всички се съгласяваме да се синтезира,ако са числа да я вкараме в таблица с няколко обяснения отдолу това е, нищо повече.
    Аз имам въпрос,моя Кинеф от 12м2 приемаме че има врата която е затворена, пуснал съм климата на 24 на ауто, температурата отвън е минус 10 през ноща, подпомагам с малко конвекторче което покрива повечето загуби, ще може ли 20-ката да заработи на 140 вата както аз съм я виждал при топли дни, При минус 10 ще слиза или няма да слиза. Ако излезе офф с 200 вата ли ще стартира или с 700 вата.

Стилът на писане ми малко като заяждане или мерене, ама те уверявам че не е така и си пия водката легнал до котката и даже ми е кеф, никакви лоши чувства

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

При "-" 140W само през крив макарон.

6. Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    Любимец

Според мен ще е добре знаещите колеги които знаят как работят конкретните модели климатици при различни температурни условия, как реално работят климатиците в ОН/ОФ режим и с какъв минимум,шумни ли са след ОН и при дефрост, да споделят тази информация синтезирано. За да можем ние незнаещите които четем форума да разберем кой модел климатик ще е подходящ за нас.Защото примерно за някои климатици са обявени едни минимуми при които те работят, но се оказва, че тези минимуми се покачват при отрицателни температури или при влизане на климатика в ОН/ОФ режим на работа.Други модели климатици пък изобщо не слизат до обявените им минимуми. Нали форума е за да може тези които го четат и искат да научат нещо повече за реалната работа на климатиците е да имат възможност да получат тази информация от специалистите по климатици във форума.Редовно чета форума, защото искам да науча повече за реалната работа на конкретни модели климатици. Благодарение на Alexi който подробно описа как работи един конкретен модел климатик аз си го харесах и го взех. И сега съм доволен от избора си, защото нямаше неприятни изненади от реалната работа на климатика която съвпадна с описаното от Alexi.
    Този пост е редактиран от GLARYS; 28-12-21 в 00:59.

7. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Покачването на температурата в помещението до малко над зададената след -off трябва да стане за определено време, което е по-дълго от минималното, зададено софтуерно и зависещо от хардуера. Покачи ли се за по-кратко време от това, всяка една машина започва да работи като конвенционална, защото не може да се саморегулира, т.е. излиза от равновесие. Случва се предимно при машини, чието управление на компресора не е достатъчно гъвкаво

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2021

Цитат Първоначално публикувано от peter`s Виж публикацията
    Аз имам въпрос,моя Кинеф от 12м2 приемаме че има врата която е затворена, пуснал съм климата на 24 на ауто, температурата отвън е минус 10 през ноща, подпомагам с малко конвекторче което покрива повечето загуби, ще може ли 20-ката да заработи на 140 вата както аз съм я виждал при топли дни, При минус 10 ще слиза или няма да слиза. Ако излезе офф с 200 вата ли ще стартира или с 700 вата.
    Отговор: На тоя кИнеф, ако му затвориш врата при тези условия и му пуснеш и конвектор уж да го подпомага, климатика, който си сложил дори и 7-мица неква прилична, ще я пребиеш от on/off.
    Този пост е редактиран от morfei1; 28-12-21 в 01:38.
    rosswen одобрява това.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от morfei1 Виж публикацията
    Отговор: На тоя кИнеф, ако му затвориш врата при тези условия и му пуснеш и конвектор уж да го подпомага, климатика, който си сложил дори и 7-мица неква прилична, ще я пребиеш от on/off.
    Затова и изключих втория климатик и се примирих с 1-2 градуса разлика в хола, през деня вента е на 4 за да обръща въздуха в помещенията като следобед според зависи вдигам евентуално на 24, това за преходните сезони е ок. При мен специално двата климатика си пречеха а не са килматици за ауто, специално МХИ-то.

11. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Значи ще го напиша синтезирано, пък някой ако му се занимава и в табличен вид да го направи. За големите машини многократно съм споделял какви са минимумите и как работят, но ще го направя за пореден път.

Минимум при външни над +13гр:
    20-35ZSX-W - 320-350W;
    50-60ZSX-S - 450-470W;

При външни 4-12гр:
    20-35ZSX-W - 140W;
    50-60ZSX-S - 170-180W;

При външни +4 до -4гр;
    20-35ZSX-W - 250-260W;
    50-60ZSX-S - 520-550W;

При външни под -4:
    20-35ZSX-W - 350-360W;
    50-60ZSX-S - 600-620W;

П.п. За малките модели давам информация от прочетено тук и от приятел. Ако някой е замерил нещо по-различно, нека сподели.
    djsmiley, peter`s, UW и 7 други харесват това.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив

Евала Роска.
    Ето и моите 2 стотинки. Външна в Пловдив 6-7 градуса към 10,45 сутринта, ДУ настроено на 23 градуса и вент на 4, температура по термометър 23,5. В 10.45 и 45 секунди машината е в офф, променям заданието от 23 на 24 градуса вента си остава на 4, промяната е докато в офф. 10,48 и 45 секунди клапите са долу и духа и се е набрал до 550-560 вата, стои там за 150 секунди след което започва да пада до 305 вата за около 20-30 секунди, след което държи така 30-40 секунди и започва да качва на 320-340 вата, където и остава, оттам е на около 330 вата. Излизането му в офф се случи на 333,2 вата без да се качвал или падал разхода.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2021

пък някой ако му се занимава и в табличен вид да го направи.
    Не ме вълнува, но пък ми се занимава...
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    GLARYS и rosswen харесват това.

14.  

15. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

МХИ-тата кога работят с по-голям дебит на вътрешното при една и съща консумация (примерно 300W или 200W) ако е на Ауто или ако е оставен на някоя висока степен и той сам си я е намалил? Кога ще духа повече?

16. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    МХИ-тата кога работят с по-голям дебит на вътрешното при една и съща консумация (примерно 300W или 200W) ако е на Ауто или ако е оставен на някоя висока степен и той сам си я е намалил? Кога ще духа повече?
    При моите, на фиксирана по-висока степен, се стремят да работят на нея. И да свали, е малко, на някаква междинка под зададената. Не е като при Фуджицу. На Ауто се управлява от температурата на ТО. При намаляне на мощността, намаля и турбината, и обратното.
    bobivg и ivan9494 харесват това.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2021
    Живее в
    Аксаково

Така написано е малко.....
    Все пак, преди "сам си я е намалил", духа повече. Като я намали е същото като на Ауто.
    Намалява си я, при доближаване на заданието.
    Така стои и въпросът с консумацията- не е една и съща, освен в кратък отрязък от време.
    Една друга марка, е написала интересен софтуер, относно поведението на машините си, в такава ситуация.
    При ръчно задание на максимален вентилатор, "не го вдига" веднага, а следи комфорта- смята моментната консумация, Т на потока, маржа, който се гони.....Нещата стават постепенно.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив

Значи ще го напиша синтезирано, пък някой ако му се занимава и в табличен вид да го направи. За големите машини многократно съм споделял какви са минимумите и как работят, но ще го направя за пореден път.

Минимум при външни над +13гр: След офф над +13гр развърта до Офф-а има продължителсност
    20-35ZSX-W - 320-350W; 3 минути
    50-60ZSX-S - 450-470W;

При външни 4-12гр:
    20-35ZSX-W - 140W; 550-560 вата за 2,5 мин 3 минути
    50-60ZSX-S - 170-180W;

При външни +4 до -4гр;
    20-35ZSX-W - 250-260W; 3 минути
    50-60ZSX-S - 520-550W;

При външни под -4:
    20-35ZSX-W - 350-360W; 3 минути
    50-60ZSX-S - 600-620W;
    П.п. За малките модели давам информация от прочетено тук и от приятел. Ако някой е замерил нещо по-различно, нека сподели.

Малко добавки, Съмняваме към 10,45 часа да е било над 13 градуса, излиза си офф на 330 вата без да сваля,просто директно офф, ако няма промяна по дистанционно циклите са 3 OFF и 10 мин ON, като за първите 150 секунди ми развърта до 560 вата и после пада до 320-340 вата след което пак ОФФ и все така. Сега е оставен на 18 градуса по дистанционно за да излезе от порочния кръг. Другото което трябва да се каже е ако има Он-Офф цикли около Нула градуса външна дали и след колко он-оффа ще направи дефрост.
    Този пост е редактиран от peter`s; 28-12-21 в 15:33.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
    От Phoenix_1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 2994
    Последно: 21-12-24, 21:45
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 10:58
  3. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 23:55
  4. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
    От m_dikov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 77
    Последно: 16-08-17, 08:47
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 15:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе