Страница 17 от 20 ПърваПърва ... 71516171819 ... ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 287
Like Tree58Одобрявам

MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AY серия мнения .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Отговор: MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AY серия мнения .

При нас е така от 3-4 денонощия. Интервал над 2ч си е перфектно за такива условия. Дефрости на поразия, изпозапушиха се тавите на сума ти машини. Включително и на 50ZS-S над мен. Така, не стига, че 35ZSX го тормозят мъглите, ами и ZS-отгоре го полива лекочко. Добре, че е куче и се оправя.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Хаха, един отсреща сложи лятото 2 миниатюрни външни тела едно под друго и като се започна с дефростите бързо ги извика да монтират под горния от тези скъпите, за това което представляват пвц тави.

4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Тъпото е, че също масово се монтират тави без нагревател. Като замръзне тавата и тече отвсякъде като лейка. Та отиде "организирания" теч.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2024

И на мен така ми се струва, че няма да има особен ефект, като се запуши и тази тава. А след мода забелязвам че отделената вода е по-малко отпреди него.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Вече сложих 120к резистор, като сега ще има 2-3 дни студове и ще се опитам да следя поведението. Само с модване на дефрост термистора няма да е идеално, понеже трябва да се балансира между яко заскрежаване около 0 градуса и висока влажност и ненужни дефрости при сух студ под -5 градуса да речем, но пак може да е приемлив вариант. Доколкото разбирам само дефрост термистора се взема под внимание за старт на размразяването при Мицубиши Електрик. При други марки вероятно се следи и термистора за температурата на околната среда и така се избягват дефрости при много ниски температури и чист топлообменник. Предполагам затова е измислен и проекта mitsurunner.com, където се използва и темп. на околната среда и дефроста ще е максимално ''умен''. А ако се използват адаптери за конектора на дефрост термистора, както е показано там, може да не се прекъсват никакви кабели или да не се запоява към оригиналните кабели. Засега не ми се иска да го усложнявам повече от просто модване на дефрост термистора, но и mitsurunner би бил вариант, който може би ще задмине всякакви други логики, ако на човек му се занимава. Ще видим.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Сутринта на -14 и известно заскрежаване породено от мъгла имаше дефрост, а след това от -12 до -8 до момента няма дефрост след 3 часа, но няма грам заскрежаване и беше пекнало малко слънце през това време. Остава да се види и колко скреж ще натрупа около нулата и макс. влажност с това съпротивление.

- - - - - - - - - -

Не е имало дефрости през целия ден с максимална температура -4, но и ниска влажност през цялото време и съответно абсолютно чист топлообменник

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2023

Аз да си споделя моя опит , с MSZ-AY50VGK.

Докато не станат температурите под нулата - работи добре, в момента е доста мъгливо и влажно - няма дефрости.
    Обаче като влезе в дефрост , се започва на следните интервали (замерен за един предиобед) .

Номер Влиза в дефрост Илиза от дефрост Продължителност Време между дефрости
    1 6:53 7:01 0:08
    2 7:34 7:42 0:08 0:33
    3 8:15 8:23 0:08 0:33
    4 8:55 9:03 0:08 0:32
    5 9:36 9:43 0:07 0:33
    6 10:16 10:23 0:07 0:33
    7 10:57 11:04 0:07 0:34
    Общо време в дефрост 0:53
    Последен дефрост 11:04
    Общо измерено р.време 4:11
    Процент време без отопление 21%

В дефрост работи на около 1300-1400 , когато е стабилен - на около 5-700 ,
    Лошото е че влезе ли в тоя цикъл - заеби , и до положителни температури го кара, рекордът е на + 14 да дефроства.
    Закачих го за един тул, който мери и температури - температурата отвън я показва -3 градуса.,а е около 0 в момента (КОРИГИРАМ +5 ГРАДУСА Е ПО СПИРТЕН ТЕРМОМЕТЪР)
    Температурата вътре също не я мери адекватно , в стаята два термометъра (електронен и спиртен) показва 21.5 и съответно - 21, 3 , климатика си знае че е 19 градуса.
    И съответно не може да си достигне температурата от заданието, ако ще да се сгъне.
    Другото лошо е , че остави че в дефрост реве сякаш ще излита и гори яко, а като излезе от режима започва да помпи яко за да навакса. И така - от тия 40 минути работа, около 20 си работи на пълна мощност.
    Сметката ми за ток се повиши много!
    Този пост е редактиран от reanon; 08-02-26 в 11:28.

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

еее ,ужас .. модвай го

11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2023

Това е под зададените от производителя минимални времена за дефрост от 40 минути, така че съм си претендирал гаранцията.
    Писал съм на ME за становище, с копие до съответните органи , да кажат дали това е нормален режим на работа. Ако кажат че е нормален, хм :-) .По сайтовете им пише друго.
    Както и дали със сервизен софтуер, може да се замерят броя на дефростите за даден период, защото по форумите намирам че МОЖЕ, а т.нар официален сервиз ми казва че няма такива неща .
    Аз съм си направил defrost counter с логика - мери консумацията, и при рязко повишение на консумацията -проверява температурата в стаята (пада с два градуса обикновенно ) , потреблението на енергия за времеви период и го отбелязва като дефрост.
    Но сега е топло, още не влиза в такива изпълнения.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Аз май под 40 мин не съм го виждал, но и не съм ги следил с точност, а и като цяло новия ми климатик от AY серията не е работил много в по-студено време в немоднато състояние, че да съм го виждал да влиза много често в дефрости, но знам че го може. Преди студовете тази година го моднах, но както съм писал съм го виждал миналата година да влиза почти по едно и също време в дефрост със стария ми климатик от GE серията, който моднах миналата година, но все още си стои с 180k съпротивление и вече не съвпада с AY-то което сега е с 120k. Сега само чакам по-влажно време около 0гр, за да видя дали няма да му дойде много заскрежаването, иначе ще го оставя последно с 120k, ако преценя че е добър баланс. AY50 е с по-голямото тяло и спокойно може да се започне с 120k и с адаптер, без нарушаване на заводския вид, ако някой го притеснява това. Това ще е най елементарната намеса, но има и по-сложни с външен контролер.

- - - - - - - - - -

А относно шума от компресора при мен не е нищо притеснително на 1200-1300 вата по време на дефрост, монтиран на пода. Изключително тих компресор когато работи на по-ниски мощности, буквално може да спиш отгоре на тялото, но и външната перка върти много тихо, когато е на най-ниската степен. До 2000 вата съм го виждал да стига и пак не ми е сериозен шума, както и от еднороторния GE, който мисля че стигаше до 1700-1800, ако не ме лъже паметта. При AY50 е подобен компресор като AY42, но друга модификация с по-висока мощност.

13. Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    Любимец

Цитат Първоначално публикувано от reanon Виж публикацията
    Аз да си споделя моя опит , с MSZ-AY50VGK.

Докато не станат температурите под нулата - работи добре, в момента е доста мъгливо и влажно - няма дефрости.
    Обаче като влезе в дефрост , се започва на следните интервали (замерен за един предиобед) .

Номер Влиза в дефрост Илиза от дефрост Продължителност Време между дефрости
    1 6:53 7:01 0:08
    2 7:34 7:42 0:08 0:33
    3 8:15 8:23 0:08 0:33
    4 8:55 9:03 0:08 0:32
    5 9:36 9:43 0:07 0:33
    6 10:16 10:23 0:07 0:33
    7 10:57 11:04 0:07 0:34
    Общо време в дефрост 0:53
    Последен дефрост 11:04
    Общо измерено р.време 4:11
    Процент време без отопление 21%

В дефрост работи на около 1300-1400 , когато е стабилен - на около 5-700 ,
    Лошото е че влезе ли в тоя цикъл - заеби , и до положителни температури го кара, рекордът е на + 14 да дефроства.
    Закачих го за един тул, който мери и температури - температурата отвън я показва -3 градуса.,а е около 0 в момента (КОРИГИРАМ +5 ГРАДУСА Е ПО СПИРТЕН ТЕРМОМЕТЪР)
    Температурата вътре също не я мери адекватно , в стаята два термометъра (електронен и спиртен) показва 21.5 и съответно - 21, 3 , климатика си знае че е 19 градуса.
    И съответно не може да си достигне температурата от заданието, ако ще да се сгъне.
    Другото лошо е , че остави че в дефрост реве сякаш ще излита и гори яко, а като излезе от режима започва да помпи яко за да навакса. И така - от тия 40 минути работа, около 20 си работи на пълна мощност.
    Сметката ми за ток се повиши много!

На моята Midea Breezeless като и задам да работи на тих режим не прави дефрост с часове, качил съм в темата за нея графика как работи на тих режим. Пробвай когато твоя климатик влезе в такъв режим на чести дефрости да му зададеш за определено време тих режим.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2024

И би трябвало да излезе от омагьосания кръг, когато стане над 0гр. А за склонност към дефрости на положителни температури съм забелязал че може да се случи рядко, когато се пусне и в стаята е все още няколко градуса под зададената, и си го обяснявам че е замислено да се случва, за да е сигурно че топлообменника е идеално чист понеже му предстои да навакса няколко градуса вътре и ако се вдигат зададените градуси постепенно, мисля че може да се избегнат такива ненужни първоначални дефрости.

А относно колко градуса си мисли че е климатика измервайки ги горе до тавана и реалните градуси долу в помещението си зависи основно от помещението, от изолации, дали се топлят съседни помещения и т.н. При мен е по-скоро обратното там където е сложено AY-то - задават се повече, а вътре е по-малко и не се опитва да се напъва, понеже около него е по-топъл въздуха и поддържа неговата температура. Подобно нещо имаше и в помещението където е ge35, но забелязах че като санираха изцяло сградата и вече ги поддържа точно...

- - - - - - - - - -

А ако климатика се лъже че горе до вътрешното тяло е по-студено, би трябвало да слиза до по-добри минимуми и да се напъва по-малко след дефрост
    Обратното е по-лошия вариант.

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

дефростите ти не са под минималното време от 40 мин ,а са точно на 40 мин ( мери се от началото на дефроста до следващото начало на дефроста .. самия той влиза в това време също )

17. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    дефростите ти не са под минималното време от 40 мин ,а са точно на 40 мин ( мери се от началото на дефроста до следващото начало на дефроста .. самия той влиза в това време също )
    Аз съм се чудил от кой до кой момент ги измерват точно.

Сега остава да се направи и една статистика колко са тези периоди за цялата зима
    Аз миналата година нали си играх да меря разхода преди и след мода на ge35 - почти нямаше разлика, като разликата е че вътре ще е по-топло и енергията ще се ползва по-пълноценно за отопление след мода. Нали като трупа по-продължително време скреж пак ще падне ефективността от намаления топлообмен, та просто ще поддържа зададената температура по-постоянно като бави дефростите и ще се подобри комфорта.

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2023

Цитат Първоначално публикувано от casal Виж публикацията
    И

А ако климатика се лъже че горе до вътрешното тяло е по-студено, би трябвало да слиза до по-добри минимуми и да се напъва по-малко след дефрост
    Обратното е по-лошия вариант.

За 26 квадрата говорим!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 20 ПърваПърва ... 71516171819 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Mitsubishi Electric MSZ-GC25VA - мнения
    От lubo74 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 46
    Последно: 28-01-23, 13:15
  2. Новата LN серия на Mitsubishi Electric е вече налична
    От Mega във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 128
    Последно: 19-11-22, 23:08
  3. Mitsubishi Electric LN серия
    От dimovdid във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 23
    Последно: 18-02-22, 00:51
  4. MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-GE35VA - Моля за мнения...
    От PlamenIordanov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 19-05-12, 16:09
  5. Mitsubishi Electric MSZ-GC25VA - мнения
    От maikl във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 16
    Последно: 08-11-07, 15:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе