според мен е бесмислено да грееш с 1кв компресора .. и той черпи още толкоз ,по добре си пусни една 2 кв духалка като не иска да топли ,не мъчи машината излишно ..
според мен е бесмислено да грееш с 1кв компресора .. и той черпи още толкоз ,по добре си пусни една 2 кв духалка като не иска да топли ,не мъчи машината излишно ..
Съгласен съм но къде отива разхода на ел. енергия? Какво мислиш за монтаж на ТРВ чрез което да се регулира тепературата на изпарение?Първоначално публикувано от alexi_dobrev
Дали този допълнителен разход ще бъде в следствие на печка вътре в стаята или на нагревател вътре в климатика - за мен е едно и също. Предимството е в това че ако нагревателя е в климатика ще имаш един единствен уред който те топли а не два отделни.Първоначално публикувано от dilianclima
Мнотаж на ТРВ + пресостат за НН и ВН значително би подобрил климатика, но за съжаление всичко това ще го оскъпи до нива на скъп инвертор.
ЗДРАСТИ НА ВСИЧКИ
Имам един климатик който ми е на много лесно място на 1 етаж и искам да го местя другаде но при нас няма майстори наблизо
Въпроса ми е преди да завия крановете пуска ли се на някякъв режим климатика ???
- климатика е FUJIAIR 9ка