Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 94

Panasonic CS/CU-PW9DKE - външното тяло замръзва

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Re: Panasonic PW9DKE - външен ел. нагревател

М-да - имах наум R407, като пишех, ама кой да чете... :brickwall:
    Обаче все пак си мисля, че същото важи и за R410 - нали и той е 50/50 съотношение на R32 и R125!
    Макар, че там промяната на съотношението май водеше до по-плавна промяна на характеристиките в резултатаната смес, отколкото при 407-цата - бъркам ли?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от echo
    М-да - имах наум R407, като пишех, ама кой да чете... :brickwall:
    Обаче все пак си мисля, че същото важи и за R410 - нали и той е 50/50 съотношение на R32 и R125!
    Макар, че там промяната на съотношението май водеше до по-плавна промяна на характеристиките в резултатаната смес, отколкото при 407-цата - бъркам ли?
    :Super:

4. Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    Машината ( PW9DKE ) е супер имайки предвид колко струва. Харчи 900W. Има много добро управление.
    Аз виждам 4 недостатъка :
    1. Външното тяло бръмчи - на пролет ще го разглобя и ще го обезшумя. Казвам че е недостатък, защото точно заради шума не мога да го оставям да работи нощем ( един комшия мърмори )
    2. Под -10, след цикъла за размразяване не включва на топлене а си чака затопляне на времето - ще модифицирам датчика на външното тяло ( добавяне последователно 2-3kOм ), така ще работи и до -15
    3. Под -5 не прави въпросните 2.8 kW а около 1.5-2 ( субективно сравняване с духалка DeLongi ) - на пролет ще монтирам нагревател във външното тяло.
    4. При топло време ( над +5 ) топли повече от колкото ми трябва. Все още не съм решил как да се справя с това. По принцип би трябвало да намаля мощноста на компресора по някакъв начин, но не съм наясно как най-лесно и евтино да го направя.

Инвертора е друг клас машина - комфорта който получаваш е пъти по-добър но и плащаш повече първоначално, а и не трябва да правиш всички тези изброени модификации.

Аз си правя статистика точно колко ми коства отоплението в хола, кухнята и спалнята (имам 3 електромера и ги следя всеки ден) и твърдя че отоплението на кухнята с PW9DKE ми струва най-малко.

Алекси, според теб къде трябва да се монтира такъв нагревател и колко вата мислиш да бъде?

5. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от dilianclima
    Алекси, според теб къде трябва да се монтира такъв нагревател и колко вата мислиш да бъде?

Има едно буферно тяло за неизпарения фреон точно на входа на компресора - там трябва да се сложи (не всеки климатик има такова тяло). Награвателя трябва да е 350W на всеки -5 градуса под -5 ( така го правят братушките ), става дума за климатик 12-ка.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Просто трябваше да си вземеш 12-ка и нямаше да имаш грижа и с неинвертора.

7. DEF
    DEF е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2004

Че какво му е тогава хубавото на този климатик PW9DKE и колко струвал..ми какво очакваш за тази цена ..ти сам му изброй недостатъците ...може би само името* ПАНАСОНИК ...а дали не е ПАНАСОАНИК ?
    Щом ще трябва да правиш толкова промени по-добре го смен с нещо по-евтино и по-добро.
    Горещо ти препоръчвам ЕТА- с подгряване на картера на компресора и 100% работа при -20 градуса ---изпитано 2 години от личен опит а и на колеги.Имам колега с ъглова ОСАКа и също му работи без проблем при ниски температури.Така че името не прави климатика нито топли.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexb
    Просто трябваше да си вземеш 12-ка и нямаше да имаш грижа и с неинвертора.
    Да, 12-ката щеше да реши повечето проблеми свързани с много студеното време, без да реши проблема с излишно голямата мощност при температури над 0 градуса.

Цитат Първоначално публикувано от DEF

Че какво му е тогава хубавото на този климатик PW9DKE и колко струвал..ми какво очакваш за тази цена ..ти сам му изброй недостатъците ...може би само името ПАНАСОНИК ...а дали не е ПАНАСОАНИК ?
    Щом ще трябва да правиш толкова промени по-добре го смен с нещо по-евтино и по-добро.
    Горещо ти препоръчвам ЕТА- с подгряване на картера на компресора и 100% работа при -20 градуса ---изпитано 2 години от личен опит а и на колеги.Имам колега с ъглова ОСАКа и също му работи без проблем при ниски температури.Така че името не прави климатика нито топли.
    Аз не смятам да го сменям - предпочитам да го модифицирам.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Един вариант за свързване на външен нагревател на картера на компресора на климатика без използването на допълнително реле.

11. Тук е от
    Jan 2006

Re

хора каква е разликата между външно тяло с единична и двойна пита. как влияе на работата на климатика.

12. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Re: Re

Цитат Първоначално публикувано от divi4
    хора каква е разликата между външно тяло с единична и двойна пита. как влияе на работата на климатика.
    Колкото е по-голям топлообменника (с по-голяма площ), толкова по-маломощен вентилатор ти трябва за да имаш необходимия топлообмен.

13. Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    Има едно буферно тяло за неизпарения фреон точно на входа на компресора - там трябва да се сложи (не всеки климатик има такова тяло). Награвателя трябва да е 350W на всеки -5 градуса под -5 ( така го правят братушките ), става дума за климатик 12-ка.* *
    Aлекси ,точно там съм сложил и моя н-л само че не *съм го навил плътно а през 2-3 см.-180W (имам Haier14h03 )при -15 нямаше ефект.Според мен много важно е фреона (говоря за R22),в момента според мен има такъв с много лошо качество откоето ние техниците страдаме.(и после се чудим защо климатика не работи)

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от dilianclima
    Aлекси ,точно там съм сложил и моя н-л само че не *съм го навил плътно а през 2-3 см.-180W (имам Haier14h03 )при -15 нямаше ефект.Според мен много важно е фреона (говоря за R22),в момента според мен има такъв с много лошо качество откоето ние техниците страдаме.(и после се чудим защо климатика не работи)
    Според писанията ти трябва много по-мощен нагревател : за климатик 12-ка - х 350 W на всеки 5 градуса под -5. т.е. за -15 гардуса и климатик 14-ка ти трбва ~1 кW нагревател. Той трябва да е много плътно навит в долната 2/3 и топлинно изолиран за да няма загуби. Резултата се очаква да бъде все едно климатика работи на 0-5 градуса.

16. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Кадо чета тук май нямате работа и се намирате на приказки. А това с тоя нагревател е само за първоначален пуск после и да работи и да не работи нагреватела ефекта е 0 от това защото не влияе на ефективноста за да имате ефективност трябва да подавте по топъл въздух на топлообменика а не да греете компресора.

17. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от airclima
    .. за да имате ефективност трябва да подавте по топъл въздух на топлообменика а не да греете компресора.
    Да, така е, прав си. Трябва да подобрим изпарението на фреона, което на студено не е много. Точно за това ние подгряваме неизпарилия се фреон преди парите му да бъдат засмукани от компресора.

Загряването на картера на компресора се прави за по-леко развъртане на компресора в студените дни.

18. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Схемата, която съм пуснал по-нагоре е свързана точно така, когато компресора не работи, включен е подгревателят му и обратното, когато работи компресорът- подгряването му не работи, но работи подгряването на дренажната линия.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 15
    Последно: 08-02-11, 15:02
  2. Нео 24-ка - външното тяло замръзва ?
    От velkov във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 23
    Последно: 23-01-11, 21:38
  3. Midea MSG-12HR - външното тяло замръзва при +7°С !?
    От rastaman80 във форум Климатици Midea
    Отговори: 4
    Последно: 31-12-09, 18:19
  4. Panasonic CS/CU-PE9DKE - вибрации от външното тяло
    От MikiOne във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 16
    Последно: 05-01-08, 17:49
  5. Panasonic CS/CU-PE12CKE - външното тяло шуми
    От nikivv във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 7
    Последно: 08-11-05, 21:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе