Първоначално публикувано от aruba_man
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Регата вземат от НТТ-3 Пловдив, т.е. са прекупвачи. Срещу техния магазин във Варна има друга фирма за нови и рециклирани на 100 волта, но не знам дали имат налични Саньота.Първоначално публикувано от aruba_man
Първоначално публикувано от aruba_man
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Регата вземат от НТТ-3 Пловдив, т.е. са прекупвачи. Срещу техния магазин във Варна има друга фирма за нови и рециклирани на 100 волта, но не знам дали имат налични Саньота.Първоначално публикувано от aruba_man
ВарнаКлима имат офис и в Шумен. На тебе може и да ти се струва смешно, ама точно там ме убеждаваха, как 28-цата на Саньо била 14 000 Btu. И в сайта им така пише: SANYO ZK28X - BTU 14000. В България винаги трябва да си нащрек. Клиента е цар, докато му вземат парите.![]()
aruba не се подигравай с флагмана на Саньо слагайки го в гаража .. да ти дам Панасоника за гаража ,бичи като луд![]()
Веднъж минах да поогледам,/преди доста време/имаше багии на вид от преди втората световна война, на цена 800лв. и нагореПървоначално публикувано от aruba_man
![]()
имат и нови машини ,вкл висок клас ,като BDR примерно .. цените са нормални
Да те имат навика да пишат БТУ на отопление, но този път сметката не излиза, дори данните са сгрешени за модела.Първоначално публикувано от aruba_man
Ако става въпрос за този в сайта им, сега пише че вече не е наличен. Направили са една промоцийка по време на новогодишните празници и са продали доста от наличните им модели.Първоначално публикувано от Alexi
Да, имат и нови. Аз говорех за машините втора употреба.Първоначално публикувано от Alexi
п.п. Ти къде се скри бе човек? Щяхме бири да мятаме....![]()
Той моя гараж е хубав ве. Секционна автоматична врата на Hoermann. Вътре с изолация, гипсокартон и гранитогрес. 15к ми излезе. Един Саньо ще бъде черешката на тортата!
Панасоника ти стана бая известен. Чак от "Шуменска заря" го снимаха!Първоначално публикувано от Alexi
![]()
Понеже темата е за климатици Панасоник, и се споменава Варнаклима, ето как се подвеждат незнаещите, за да бъдат климатизирани с машина, която няма да ги стопли просто защото е за не повече от 15м2, а в сайта се цитират 85м3 или 32м2, ако смятам правилно:
Нов климатик NATIONAL - Модел: 258TB
Нов климатик NATIONAL - Модел: 258TBТип: Инверторен
COP: 5.41
Препоръчителна кубатура:до 85 ,
Държава на производство: Япония
Модел: 2008 г.
BTU: 12000
COP: 5.41
Охладителна мощност: 0.9 - 2.9 kW
Отоплителна мощност: 0.9 - 4.1 kW
Консумация (охлаждане): 160 - 680 W
Консумация (отопление): 155 - 1040 W
Препоръчителна кубатура: До 85 м3
Фреон: R410A
Цена с монтаж и гаранция:1490 лв.*
Препоръчителната кубатура е абсурдна и за останалите марки и модели, които фирмата предлага![]()
!
Така подведени потребители се здобиват с иначе добри климатици, на порядъчна цена и ....стодуват!
мда с кубатурата заблуждават ,но инак са сносна фирма монтират добре ,Саньото ми е от тях ... само че е в стая 11 квадрата![]()
Монтират добре ама с "твоите" монтажници, в смисъл имал си късмет с "двойката"Първоначално публикувано от Alexi
която е дошла. При мен монтажа не протече перфектно с момчетата които дойдоха, писал съм за това преди време
![]()
Не мисля, че е подходящ за гаражПървоначално публикувано от aruba_man
Няма автоматичен рестарт![]()
А и японския не е лесен език![]()
имам китаец cs-pe12dke от 2006 г шибаната партида смениха компресора сега работи добре някои да ми каже нещо повече за този дарак дали да чакам други проблеми или не
След дълго четене и лутане в дебрите на климатиците се спрях на Sharp AY-U25SX.Надявам се да ми покрие изискванията.Първоначално публикувано от gnf
очаквай скоро да се споминат лагерите на вентилатора на турбината на вътрешното тяло ,слабо място на Панасониците ..Първоначално публикувано от Христо