Хайде на примоцийката на XE/E**PKE
Хайде на примоцийката на XE/E**PKE
Хе-хе, 12-ка за 1300 лева, а 15-ката за 1600 за сребристия модел. Ако сега трябваше да избирам, за тези пари веднага бих се метнал на 15-ка. Компресора им е един и същ, и на двата. Минималната мощност също. Разликата е, че 15-ката вероятно е с по-мощен IPM и тръбите на външния топлообменник са по-дебели.
Здравейте,
възнамерявам да купя XE9PKE и да го монтирам в 10квадрата топлоизолирана стая.
Имам наблюдение върху фуджицу 07lgc и 12lec монтирани съответно в 10 и 20квадрата стаи. Доволен съм от тях!
Та въпроса е ще бъда ли разочарован от панасоника или напротив, в сръвнение с фуджицутата.
Да го взимам ли, или да търся пак фуджицу.
мен лично фуджицата по ми допада как работят ,имал съм и панасоник ..
Днес го заявих онлайн техно... На първо четене ТТ характеристиките му ми харесаха. 32кг външно тяло, 5кв макс., 1кг фреон. Но после се зачетох тук и взех да се разколебавам да го вземам ли или да го откажа.
абе ще върши работа машината
Глупости, фреона и датчиците са абсолютно перфектни. Просто тия слабовати пръчки Панасоник Етереа толкова си могат.
Додо, Етереата на панасоник може да топли много, ама само в Пловдив. Върви в Северна България, в Русе или Шумен, пробвай да се стоплиш с панасоника и тогава ще разбереш колко струват тия орязани дървета.
6 минути само размразява питата. При това сравнително топло време, скрежа колкото и дебел да е се стопява за около 2-3 минути. През останалото време топли околната среда.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 02-12-14 в 21:53.
Джак, аз не знам да се продава нещо на 230V, което да не е орязано, в сравнение с аналозите на 100V и 200V. Изключения правят само грозните уруру сарара и високия клас на Хитачи. Нормално е да се стопи леда за 3 минути, но дефростът спира при достигане на определена температура на топлообменника, която никак не е ниска и при силно ветровито време е достатъчно тръбния датчик на външното тяло да дава сигнал за 2 градуса по-ниска температура от реалната, за да стане това, което ти си видял. Дълго съм гледал и тествал какво може етерата при лигаво и ветровито време, затова се включих в спора. Освен, ако не се опитваш да сравняваш етерата с дайсейкай. Не става. Колкото и да е "смотан" компресора на осмицата на дайсейкай, отнася етерите от всякъде. Със сигурност има и други машини, по-добри от етерата, но няма да са по-евтини, по-тихи или с повече екстри от тях. Освен ако не са К2У, но те са друга категория
Този пост е редактиран от dodo_pv; 02-12-14 в 22:06.
Според мен в средния клас всички останали марки отвяват Етереата относно топлене и работа през зимата. Специално 12-ките са много орязани и слаби.
Ето ти обективни данни от производител и от сервизното на Panasonic E12PKE.
7758808b.jpg
Във форума има хора, които се занимават професионално с климатична техника. Питайте ги какво е тяхното мнение за смешните резултати на Панасониците относно налягане и изходяща температура.
Забележете, при външна температура 7 градуса, при вътрешна температура 20 градуса, зададени 30 градуса от дистанционното и вентилатор на макс,
изходящата температура на тия дървета е цели 34 градуса,
а налягането едва 24 бара.
При нулата положението става още по-трагично 32 градуса изходяща температура и 24 бара. Ако климатик, който при нулата с мъка вдига 32 градуса за теб е топлещ климатик...
Новата серия QKE за 2014, са същите орязани пръчки. Показателите им са абсолютно еднакви. Който не вярва може да им разгледа сервизните. Даже старата серия вдигат малко по-високо налягане.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 02-12-14 в 22:57.
Джак, тези писаници са пълни глупости! Вземи термометъра и измери сам. Аз писах с колко градуса излиза въздуха. Ще ти изгори пръстите!
Брех тоя Додо... С лека ръка обяви данните от производител и сервизните за пълни глупости.
Между дргото, ако се разровиш ще видиш, че същите оплаквания от хладна струя на панасониците има и по чуждите форуми. За топло време стават, ама не и за сериозна работа при темпрератури под нулата. Това е мое мнение.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 02-12-14 в 23:31.
Май ще ме накарате да ходя с една камара термометри за замервания . Топлят и то баш до Дунава
При мен е същата работа. Имам два и при - 15 си топлят толкова колкото съм им задал от дистанционното. И съм от гр. Русе. ☺