проблем става под нулата ,твоя ще стане на ледено блокче
проблем става под нулата ,твоя ще стане на ледено блокче
Не става. Изложението е северно и ветровете (Варна) издухват водата на практика няма лед отгоре нито отстрани. за всеки случай ще сложа, ако се случи тихо, но студено време.
Няма проблем щом не се обледява.
Панасониците имат ли някакъв вид подгряване на компресора?
Започвам да си мисля, че имат.
Тая сутрин беше около -6 градуса, климатика беше спрян и като минавах покрай външното тяло ясно се чуваше същия високочестотен пищящ звук.
Преди две седмици в големите студове също ми направи впечатление този пищящ звук, който се чуваше от външното тяло, когато е спрян климатика.
Сега в момента навън не е много студено - около нулата и не се чува абсолютно нищо.
Нямам ватметър да го измеря, а не ми се разкачат кабели за мултицета.
Имат със сигурност.
Винаги са имали подгрев на компресора.
Потвърждавам, наистина панасониците имат подгряване на компресора. Проверих с мултицет. Даже се вижда как се редуват намотките. Консумира 50 вата и като стане около нулата се изключва.
Високочестотното пищене, което се чува от външното тяло е точно от подгряването.
Ако ще се отсъства продължително време климатика може да се спре(без да се изключва от контакта). Ако хората отсъстват, няма никакъв смисъл да върти непрекъснато и да харчи ток на вятъра.
Щом компресора има подгряване, студения старт при минусови температури не е проблем.
Е това е българина, ти му казваш нещо, но той трябва "око да види, ръка да пипне"...
Здравейте, да не отварям нова тема ще питам тук..
Преди 4 месеца купих E12QKE и го бяхме настроели климатика на 24гр. и си топлеше добре, в стаята температурата беше 22-23гр, но от една седмица не знам защо не поддържа същата температура в стаята. Карам го сега на 27гр. за да поддържа 22-23гр, та въпроса ми е, на какво би се дължало тази промяна? Стаята е тухлена и югозападна 22кв/м с пвц пакет.
Мръсни филтри и ниска степен на вентилация.
Може би просто е станало по-студено навън. На моя PKE като му оправих дефростите топли много добре в 25 квадрата. Но има вътрешна изолация отвсякъде. На повече от 23 градуса не го пускам.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 18-02-15 в 18:28.