Важно е да се знае, че еконави е един сензор, а този за слънчева светлина в друг.
Еконави те следи, за да те топло ефективно и икономично.
Сензорът за слънчева светлина е описан от джак.
А работи ли коректно Еконави, ако имаш дечица или животинка в къщи и те постоянно щъкат насам-натам?
Не се ли шашка процесора или функцията се самоизключва?
Следи си, ни не сме имали оплаквания, предполагам не си първия с деца и животинки.
Питам, защото преди месец сервизен "специалист" изказа мнение, че машините с подобни сензори не работели коректно.
Правилно си употребил кавичките заедно с думата специалист.
За съжаление не можах да му покажа вратата на офиса.
Договорът е м/у двете фирми.
Вчера "преживях" размразяване до тогава явно съм се заблуждавал, че чуването на фреона няколко пъти е процеса.
Клапата се насочи нагоре спря турбината и 5-10мин (не съм сигурен спях) стоя така с едно леко бръмчене и премигване на power диода докато накрая се чу звук като от течаща вода рестартира се и започна наново работа.
Тъй като не съм ползвал друг климатик за отопление не мога да кажа дали е шумно, но ме събуди. Външното тяло не се чуваше дори отворих прозореца по едно време и доближих глава. Със сигурност е доста по-шумен процес от работа на 1ва степен на вентилатора + тих режим камоли работата на парно.
пп. климатика е точно над главата и имам троен стъклопакет който спира почти всякакви шумове отвън
Аз имам 8,5 метра тръбен път, поради което дефрост мога да хвана единствено зрително, като гледам диодите. Слухово, само ако вентилаторът е въртял на средни обороти, до началото на дефроста. Хваща се рязкото му спиране. никакви други звуци.
Забелязвам вече втори ден и по едно и също време 8;10ч, моя почва дефрост за 2мн. Та въпроса ми е, това просто съвпадение ли е или автоматично му е програмирано в този час да размразява?
Снощи пак имаше дефрост при -2°С, ама му свикнах и само го отбелязох заради завъртането на клапата която беше най-шумната част от процеса. Има ли начин да стане по-безшумна?
До сега не съм забелязал XE12PKE да завърта клапа при дефрост. Стои си все на същото положение. При теб на позиция auto ли са включени?
Фана е на минимум скорост, двете положения на клапите на ауто. Впрочем кажете си настройките с които ползвате климата през деня и при спане.
При мен през деня е на 18-20°С fan auto, клапи хоризонтал auto, клапи верикално положение auto и вкючено nanoe g, auto comfort или eco navi. През ноща fan мин, nanoe g, quite режим. Клапите може да ги задам ръчно да видя дали ще е по-комфортно.
сложи ги на някакво постоянно положение клапите и няма да ги мърда