Купи ми един анемометър.Тогава ще мога да измеря точно дебита и ще дам абсолютно точни данни.
Купи ми един анемометър.Тогава ще мога да измеря точно дебита и ще дам абсолютно точни данни.
т.е. няма разлика между климатик за 1000 лв и такъв за 2500продавам го и взимам 3 осаки да имам 2 резервни ..
... т.е. рамките в ценово изражение са в рамките на 10% до 15%. Ако си подготвил голямата пара за икономии, бягай за три осаки или мидеи, за да не се минеш!
Идеята е малко по-различна.Така например един климатик е икономичен, когато работи под номинала.Ако вследствие на топлозагубите машината е принудена да работи на номинална или по висока мощност, то в този случай напълно се елеминира предимството на инверторното управление.Въпрос на физика.
всички тия неща са ми ясни ,машината ми е добре оразмерена според сервизните данни на Хитачи за топлоотдаване и на базата на топлозагубите ми .. за миналия месец имам средна консумация 195 вата/час .. а коментара ми беше закачка към Jack щото той е маниак на тема панасоници![]()
Да, де.Той Панасоника на Джак си е като совалка на НАСА, ако не и по-висок клас.
При мен на е12qke започнаха дефростите на час... ,до -5,6 градуса се държеше отлично ,по-надолу се загуби комфорта в стаята,след дефрост (вента е на ауто) явно за да смогне на спада в температурата пуска вентилатора на макс ,консумацията от около 350в/ч ,стана над 500.Със сигурност за следващото помещение ,което ще климатизирам ,ще се доверя на друга марка.
Не се залъгвай, че със смяна на марките ще се решат всички проблеми. При мен дефрост на всеки 40 мин. имам с японско хитачи и то не при -5 а от както стана 0 градуса... Мога да си сверя часовника по дефроста...
Човек няма климатик,който в тоя студ да топли голяма стая с топлозагуби ,без да духа.При мене големия Samsung ,през ноща при задание 23 гр и среден вентилатор,държеше едва 21 в стаята.Сутринта го набримчих на 24 и макс. вентилатор,и консумацията се движеше 1200-1300 в ,но съм вдигнал жалузите нагоре,не е ефективно но поне не духа на никой,а и с тая консумация и пред него да си ,вятъра е горещ.
Стаята не е голяма, ~16м2 е с една външна стена с 10см стиропор от вън и около 6м2 прозорци на южната стена , изложението е изцяло югоизток, с врата отворена към коридор 3м2 към когото е и отворена вратата на спалнята в която има мидея , та и тя помага за коридора ,но ме съмнява в него да е проблема , Панасоника буквално се срива след -7 градуса външна ,над -7 се държи перфектно , дори и в големите мъгли (на доста мъгливо място сме).
Тя тая мидея при -7 е само вентилатор и нищо не е помагала на панасоника. Както и да е... При -7 много голяма част от машините дефростват, а в случаите на по-висока влага става страшно. Явно стаята е с доста сериозни загуби щом климатикът се е пържил да насмогва...
Снощи за пръв път са дефростнали DKE-тата от другия апартамент. Явно наистина е станал кучи студ. Броячът на четирипътния показва 3 дефроста в хола и 2 в спалнята от 22 досега.
Ами тавана ни е тераса на съседите горе , отдолу все още нямаме съседи и е празно .Но при около 0, -1,-2 е перфектен не се усеща изобщо присъствието му .
Подобна е ситуацията и при DKE-тата и отгоре и отдолу са някакви чужденци, които идват лятото за 2 седмици на плаж...
Не си прав за Мидеата.Снощи при -7гр. настроена на 24 гр. в стаята 23.6 гр. Консумацията и беше 327 вата. Изходяща темп. 49 гр. ,но като включи работи едва 2 мин. и спира след което почива 7 мин. Но стаята е добре изолирана.
Този пост е редактиран от bobovo; 02-01-16 в 12:39.