327 вата консумация при он/оф машина с ниски параметри при -7 за каква отоплителна мощност ти говори? На мен ми се вижда да е доста под 1кВт. Иначе конкретно моделът от подписа ти и HRN са може би най-добрите им он-офи.
327 вата консумация при он/оф машина с ниски параметри при -7 за каква отоплителна мощност ти говори? На мен ми се вижда да е доста под 1кВт. Иначе конкретно моделът от подписа ти и HRN са може би най-добрите им он-офи.
Толкова са му възможностите на тоя модел. Старата серия(PKE) поне развърта компресора до 1,7 киловата, а QKE още малко са ги спънали и даже оборотите на външния вентилатор са им намалили. Въпреки, че по рекламите ги дават уж да работят до -15, според мен максимума на тези панасоници е -7, -8 градуса. За отопление по-надолу се изисква доста по-мощен хардуер.
С тоя слаб компресор реално това са девятки. Не може да се очаква много.
Може би имаш доста топлинни загуби. Може да му помогнеш примерно с изолация на тавана. Даже обикновен стиропор върши добра работа.
За да не духа на макс му задай ръчен режим на вентилатора + тих режим. В малко помещение като твоето би трябвало да топли комфортно на тих режим.
Оборотите на вентилатора са намалени, защото топлообменникът е по-голям, г-н Разбирач.
Пък за това колко топлят и какъв им е хардуера свидетелстват над 5000 броя от PKE и QKE и като гледам няма някакви особени оплаквания освен твоите измислици.
Последно на едно GB50 с изгорял компресор сложихме рециклиран компресор от DKE, който е с 200 вата по-слаб, но клиентите са по-доволни от машината. Пък и вместо 1500 лева за оригинален платиха 1/3... Това как си го обясняваш, че ми е много интересно?
Jack той на авто не топли ти му предлагаш да го пусне на тих режим ..
АДСКИЯ,уважавай чуждото мнение,а това че някой не се е оплакал не е важно,щот българина няма навика да си признава САМООНОЖДАНЕТО
Модела е точно MSG-12HR фреон R22.За отоплителната мощност си в голяма грешка.
Топлообменника е голям, но перката е малка и неадекватна спрямо него. Не може да направи качествено обдухване. Даже при PKE, който е с по-малък външен топлообменник, перката пак е недостатъчна за такъв размер и няма адекватно обдухване, при тях поне го компенсират(донякъде) с високи обороти.
Нали виждам как са направени вентилаторите при другите марки, какво ми ги хвалиш тези слабовати панасоници.
А петте хиляди ги използват само за охлаждане, затова няма оплаквания.
в интерес на истината Панасоник обичат да експериментират с орязване на хардуера ,да не забравяме ,че имат 15ка със 750 вата компресор - сигурно единствената в света![]()
Аз чакам дефрост, повече от час и половина и няма нищо... Отвън е -5 градуса, дърпа нонстоп 1100W и вдигна температурата от 11 до 20 градуса, в 60 кубиково таванско помещение.
При нас е сух студ от 2 дена, единствено хитачитата RAS-25CNH2 дефростват по часовник, на сухи пити. Тошибите и панасониците не искат, сигурно трябва да звънна на сервиза...
Джак, да нямам и аз някакъв проблем с обдухването? Не ще да ми трупа лед панасоника (виж снимката), а бичи на максимал вече 2 часа? Не ще да дефроства, не ще и да свали мощността, уж трябвало да спадне след 20 минути?
Видях се в чудо...
![]()
![]()
![]()