Джак, това означава ли ,че вече се топлиш с конвенционален отоплителен уред?
Джак, това означава ли ,че вече се топлиш с конвенционален отоплителен уред?
Моя снощи ме изненада с отказ да работи индикациите са нормални, а не топлеше. На сутринта видях грешката H11 странното е, че като я прочетох и рестартирах започна да топли. Ще видя вечерта на какъв хал е странното е, че тук е доста топло >0°C и не се е зорил.
Error code = H11
Abnormality / Protection control = Indoor / Outdoor abnormal communication
Abnormality Judgement = > 1 min after starting operation
Emergency operation = Indoor fan operation only
Primary location to verify = • Internal / external cable connections • Indoor / Outdoor PCB
Комуникация между външно и вътрешно тяло.
По-скоро моментно явление. Ако се случи пак може да се прегледа кабелът дали не е снаждан и после и самите платки.
Нов е климатика (1,5г) и до сега не е имало аномалии в работата му.
При мен QKE-то също ми направи номер на 2 пъти. Първият път беше поне преди година, а вторият път преди седмица. Затваря клапите и започва да мига. Тогава като се консултирах ми казаха, че подобен проблем се случва при токов удар. Грешката първия път беше нещо от рода, че токовият трансформатор е отчел ток по-малък от нормалното - т.е. компресорът не работи или ниско налягане на газа - по памет го казвам. Вторият път направо го рестартирах от бутона на дистанционното и си тръгна нормално. Щом работи след рестарт не мисля, че има причина да се притесняваш.
Едит:
Точната грешка при мен беше:
H16 (Outdoor Current Transformer Open Circuit)
Malfunction Decision ConditionsA current transformer (CT) is detected by checking the compressor running frequency ( rated frequency) and CT detectedinput current (less than 0.65A) for continuously 20 seconds.Malfunction Caused• CT defective• Outdoor PCB defective• Compressor defective (low compression)
Този пост е редактиран от spas.slavchev; 07-01-16 в 18:12.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 07-01-16 в 16:55.
При мен не мигаше TIMER и при рестарт не се оправяше. Чак като прочетох грешката си върна работоспособността. Грешката се чете като натиснеш check за ~10сек изписва на екрана на дистанционното номера на грешката (H11) и някакви писукания на които не обърнах внимание.
Грешките май не се четяха така. Трябва да натиснеш check за 5 секунди и след това да цъкаш със стрелките докато нацелиш грешката(ако има такава).Независимо дали има, или няма грешки, и в двата случая писука.
При мен след задържане на чек-а ми излезе H11 на дисплея не съм цъкал със стрелките.
Jack Krauser е прав. Вероятно не си направил правилно диагностиката...
H11 и F99 са първата и последна грешка в списъка за самодиагностика, затова често клиентите се бъркат. Трябвало е да обърнеш внимание на звуковият сигнал - еднократен означава приета команда (в случая буквално дистанционното пита "това ли е грашката записана в паметта") и трикратно или от сорта, което е потвърждение, че грешката изписана на екрана е грешката отчетена от климатика.
Превъртях всички грешки, звуков сигнал издава само на H11 десетина бързи бибвания. Сега работи, но продължава да дава грешката дори след рестарт от мрежата. Да звъня ли за гаранционнен ремонт?
Явно наистина е Н11. При рестарт изчаквай една минута преди пак да го захраниш, за да се разредят кондензаторите и да умре тотално. Чак тогава поглеждай отново дали има грешка при подаване на захранването.
Вариантите са няколко - проблем в кабела външно/вътрешно тяло или някоя от платките. Обикновено е кабел, на второ място вътрешна платка.
Щом работи няма смисъл да звъниш. И без това нищо не могат да направят. Ще ти кажат, че нищо му няма. Наблюдавай го, ако пак се появят проблеми, тогава викай майсторите.
Снощи заби заради комбинация от дистанционното която въведах. Наложи се изключване от ел мрежата.
При quiet режим смених няколко скорости на фан-а и явно някоя команда не я видя и спря да топли направо изключи вътрешното тяло.