ти недей бра грижа за Фуджицата ми единия е на 8г лед до сега не се е случвало да натрупа а тука редовно си пада и се задържа под -10 ,пиши за панасониците за тях иде реч
ти недей бра грижа за Фуджицата ми единия е на 8г лед до сега не се е случвало да натрупа а тука редовно си пада и се задържа под -10 ,пиши за панасониците за тях иде реч
абе случвало се е -7-8 и гъста мъгла така 1-2 седмици нон стоп .. както беше и тая зима .. лед се появява в тавата но е далеч от сериозно обледяване на топлообменника .. между другото панасоника който имах също нямаше проблеми с леда но неговото тяло беше на завет и не го вали директно дъжд или сняг ..
Някой знае ли това добиче на Panasonic e12PKE с какво регулира изпарението на фреона? В евровент го дават, че бил с капилярка и чек-вентил. На друго място го дават, че е с термо-вентил (трв), а в сервизното го гледам, че май е с електронно регулируем вентил(EEV).
7116713U.png
7116714t.png
Вече и аз се обърках на кое да вярвам.
Не вярвам, че ако е с капилярка и чек ще може да работи чак до -15 както го дават.
Със EEV е дори се вижда като е свалена капачката за комуникационите кабели. Онзи ден монтирахме Е9PKE и маи трябваше да го снимам.
Всички климатици от серията E_PKE са с EEV.
Грешките навсякъде идват от сервизното, в което в техническата спецификация пише, че е с капиляр и чек вентил, а по-надолу в експлодед вю и парт листа ясно се вижда EEV.
Jack, преди EEV да стане популярно, климатиците дълги години работеха и до -20 с капилярки...
ОК, мерси за информацията. Пуснах документи за този климатик по програмата за енергийна ефективност и вчера като видях, че го дават с капилярка, леко ми причерня.
Не съм склонен да давам толкова пари за климатик с капиляри. Още повече, че старата ми клима с която се топлех до сега, умря след 8 години със затегнал компресор, резултат от запушена капилярка. Затова предпочитам новата клима да е с вентил, да си спестя подобни ядове. Само че в бързината пропуснах да разгледам обстойно конструкцията на този панасоник.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 02-03-14 в 20:35.
Както капилярата може да се запуши, така и вентила може да се скапе...Така, че не "лежи на тази кълка", че всичко е вечно.
Да може да се повреди но е доста рядко явление аз за толкова години работа съм срещал два такива дефекта с ЕЕV а проблема с капилярите е доста по срещан. Лично аз смятам че запушване на капиляри и скапване на компресори е от липсата на вакумиране. А относно E PKE е хубава машина но с доста надута цена сравнена с аналогични модели на други марки.
Какъв е проблема с капилярките? Нали се сменят, като се запушат? Имам Тошиба дайсейкай V, която е с две капилярки и и разрешават работа до -15°C. Имам и други климатизатори, които нямат TРВ (EEV), но си работят и при -18°C. Защо не ги харесвате, освен че свалят малко COP?
Додо, ти явно още не си разбрал шорокоразпространяваното мнение на някои от експертите по климтична техника в този форум, че климатиците с капилярка са добре до нулата, а най-добрите максимално до -5. Освен това, независимо от външната температура те духат хладен въздух като са около заданието, особено моделите на Панасоник, които как не разболяват ползвателите от пневмония, не знам...
Няма проблем с капилярките, има с промитите мозъци.
Чета си тука книжката и тези ECONAVI и AUTO COMFORT няма да ги ползвам, обаче се зачетох за nanoe-G. Пише нещо за изсушаване на вътрешното тяло, каквато опция намирам за полезна при Фуджицото, което имам. Тя ще се ползва лятото, но вижте как е написано.....
За деактивиране на функцията за задържане на вируси/бактерии при филтъра:
- След като уреда е изключен, деактивирането на nanoe-G във филтъра може да се активира до 150 минути.
Включването на уреда прекратява тази операция
- За забраняване на тази операция в бъдеще натиснете и задръжте nanoe-G бутона докато се чуе кратък звуков сигнал. Това няма да забрани на nanoe-G да пречиства въздуха.
- За възстановяване на деактивирането на nanoe-G във филтър, натиснете и задръжте nanoe-G бутона докато се чуе продължителен сигнал.Деактивиране на nanoe-G във филтъра
- В зависимост от общото време на работа на уреда функцията nanoe-G във филтъра може да се активира най-много веднъж дневно след изключване на уреда.
- За премахване на влагата, останала във вътрешните части, вентилатора ще работи в продължение на 30 минути с леко отворени жалузи. Този процес е приложим само когато уреда е работил в режим охлаждане/изсушаване, преди да бъде изключен. След това nanoe-G деактивира функцията за задържане на бактерии/вируси във филтъра за 2 часа при спрян вентилатор и затворен жалуз.
Този пост е редактиран от peterstamov; 03-03-14 в 14:35.
Това е процедурата за включване на изсушаването. Видимо то се активира само, ако nanoe-G е включено. 30 минути сушене и след това филтърът ще започне да деактивира вирусите и бактериите, които е уловил.
Control contents:
o When the unit operate in Cool or Dry mode before turned off.
1. The unit will operate fan operation, fan motor will operate at approximately 600rpm for 30 minutes then
stop.
2. During fan operation, horizontal vane will fixed at 20° for 30 minutes then close.
3. After 30 minutes the unit will continue with common control.
А някой може ли да обясни с думи прости в какво се състои разликата между тези 2 климатика и дали си струва парите по-скъпият?
Клииматик Панасоник CS-E12PKEA/CU-E12PKEA
Климатик Панасоник KIT-E12PKE