Така....Всяко следващо мнение, което не е свързано с темата, ще бъде изтрито.
Така....Всяко следващо мнение, което не е свързано с темата, ще бъде изтрито.
По темата. Добра, според мен машинка за 1200 лв. / за толкова го взех/. Монтирах го Май месец и имам наблюдение, за сега единствено през лятото. Тих, икономичен и не лош на външен вид. Единственото, което отчитам, като недостатък е липсата на функция за обдухване на топлообменника на вътрешното тяло след спиране при охлаждане. Но и за това има лек. Няма и при Eлектрика FH, който е доста по-скъп . Но това е др. тема. За мен панасоника си заслужава всеки лев.
За обдухването след спиране аз ползвам климатика вкл постоянно.
В единия случай работи на охлаждане ,а когато няма нужда от такова ( примерно последните вечери) работи на Наное .
Така въздуха е свеж в стаята.
Може би от мойте коментари се разбира ,че постоянно се оплаквам от машинката.
За мен положителните страни са:
добър минимум( въпреки че при мен е в 12-13 кв стайче с доста мебели)
Вътрешното е незабележимо тихо при работа.
имам много добър дизайн ( това е събективно)
Nanoe работ много добре и въздуха се усеща свеж.Както каза жената това е може би най-якото нещо при климатика.
Бебето като напълни гащите и се измирисвало за нума време.Това е нейна констатация.
Затова и наное работи нон стоп.
отрицателните са:
шумно външно тяло ( след смяната има подобрение и сега няма оплаквания)
Вътрешното пуфтеше при ОНН-ОФФ (и това се пооправи тук отново мога да благодаря на necata)
Единственото което би ме притеснило е дефроста!
Нямам идея как ще е зимата .
Някой яко има някакво инфо ще е добре да даде.
За парите си е много добре хаиванчето ...... казвам го аз като човек и имащ прехваления Даисекаи 8 в хол и затова още е на стената.
Зa дефроста ползвах помощ от приятел/и/ от форума и съм се подготвил . Проблемът е в изключването при -16
Аз за три зими все още не съм го виждал това прословуто изключване. Последната зима при мен температурите бяха само до -15°. Според мен някъде около -17° ~ -18° изключват панасониците.
Но и това лесно може да се поправи. Примерно омотаваш с тиксо едно парче отоплителен кабел до датчика, като стане - 16 го включваш и готово.
Нещо по софтуера или въпросния датчик да се модифицира?
На 100% няма да му среда да дебна кога е станало ако стане -17~18 градуса.
Познавам се добре.
Жената ако пропуска ме климатика не топли на другия ден съм го махнал и сложил друг без да му мисля.
Пък този го подарявам на дядката и готово .
Моя също работи и топли при -18°C. Неприятни са дефростите на 40 минути под -10°C.
Този пост е редактиран от avenger; 01-09-17 в 22:39.
Моя зимата изключваше 2 пъти на -19гр. Над тази температура не изключва.
п.п. за 2014 qke става въпрос ,но едвали има някаква разлика за защитите при изключване.
Какъв е тоя мод, който сме правили?
Питам от любопитство.
Този пост е редактиран от avenger; 01-09-17 в 22:40.
Панасоничетп се набра нещо .....
На жената и станало студено пък и ще се къпе малката та го пуснала
Минавайки пред панасоничето ме лъхна един горещ въздух та релих да премеря
Останах приятно изненадан
Премери го зимата, сега всички духат горещо!
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Даммм имаш право.
Времето ще покаже.Надявам се да топли все пак е в 12-13 кв стайче ,но времето ще покаже.
Сега като прочетох го замерих вече темперирал духа с около 41 градуса .
Дали като застудее ще духа студено?
Някакви отзиви да знам да се подготвя жената с по-дебела завивка