Алекси май пак не си разбрал ....карай
Малко инфо за 9 ката.
Машинката продължава да топли целия апартамент.
Оставен е да работи на 23-24 градуса и Ауто вентилатор.
В стаята където е сложен температурата е около 24 градуса.
Вратите са отворени в хола е 22.5 -23 градуса.
В друга спалня е 21-22 градуса.
Супер доволен съм от Панасоника .
Работи на около 250-350 вата.
Нямаше ме 2 дни в апартамента и не съм го спирал.
Нещо което ми направи сега впечатление е ,че нещо се е раздухал .
Преди работеше на по-ниска степен вентилатора( около и пос 1ра)
Сега работи около 2 ра.( ходя да пуша на прозореца и ме подразни и го пуснах ръчно на 1ва)
Може би заради по--студеното време.
Надявах се да е дефростнал снощи ,за да си изчисти външния топлообменнин.....но ЦЪ не е дефроствал хаивана.
Раздухал се е. Оставил си му 3 стаи да топли.
Първо дефрост .
Предизвикан от мен.
Пуснах го на 30 градуса и Пауър !
Отворих прозореца И го оставих.
След около 30-40 Мин отидох да видя дали не е дефратнал ,но ЦЪ.
Пуснах пак Пауър и запалих една цигара с идеята да не се занимавам.
След 4-5 Мин ( тъкмо загасих цигарата) спря за дефрост .
Дефроста продължи не повече от 2-3 Мин.
От вътрешното пълна тишина.
Външното изпъшка леко .
След краткия дефрост поработи около 1 Мин и задуха топло ....
Миланов за теб нещо !
След дефроста започна от най-ниската възможна степен вентилатора с много гореща струя.
Нямаше форсажи и шумове.
Ще го побъркате Миланов! Таман беше залитнал към C&H, сега ще го раздвоиш с това мнение.
Миланов докато не ме послуша, все няма да е доволен.
Събирам информация. Щото аз не виждам смисъл да ти работи климата на минимум или on/off и след дефрост да си изцибри на макс. Просто няма нужда.
За CH нещо ги страшнее да боднат ватметърче, че много истини показва.
- - - - - - - - - -
edi1, имам си конвенционалки. Но работят но по-ниска мощност. Все едно са 5-ци. Чак недоволен не, по скоро машините имат потенциал за далеч по комфортна работа, но поради някакви причини не се получава.
Съжалявам, но наистина няма къда да бодна ватметърче.Захранването става по инструкция от външното тяло и съм теглил кабели от инсталацията .Сигурно харчи много, което пък е добре за икономиката ,което в крайна сметка е добре за всички. Така че да много ми е страшно)))
Аз лично няма да направя компромис да ми висят кабели от тавана до някакви контакти, че и някакви евтини ватметърчета за по 10 евро да слагам да ми грозят дневната или спалнята. Не си правя илюзии ,че при мен работи на ниски минимуми, но пък си върши работата и ако някои си мисли,че ще си избие парите през сметката за електричество...те просто ще ви вдигнат сметките
Надявам се да се намери някой ,който да може да ви информира и покаже многото истини.
"Конвенционалки" с лопата да ги ринеш. Инверторите нещо кът се оказаха.
П.П.
Има wi-fi показвалки на истини, без кабели.
Моля за помощ купих климатик Panasonik CS-Z12SKEW-M ETHEREA от 14 дена е пуснат на режим HEAT не спира за миг 1 седмица бях на автоматичен режим включва ,спира ..работи като климатика на майка ми.Минах на режим HEAT той не спира и за миг как ще е икономичен като не спира нито на нисък вентилатор нито на автоматичен.От фирмата която го закупих казаха че е нормално,но при автоматичния режим харчи 13 кв а при Heat 23кв за 24 ч тепературата е настроена за 25 гр Моля дайте съвет.
Запознайте се 8 принципите на работа на конвенционален /предполагам на майка Ви/ и инверторен/Вашият/ климатик. Прочетете малко-винаги е от полза да научиш нещо ново.
Стаята е 6.70x3.80.Зададени 25 гр при Heat не спира изобщо и харчи много повече от автоматичен режим при него климатика спира и почива и харчи по малко=13кв
Ще си позволя да дам съвет въпреки ,че отскоро ползвам климатика.
Оставете го на 24 -25 градуса Ауто вентилатор .
Нека си климатизира помещението.
Важно нещо е и изолацията
28 кв Х 2.7 =75 кубика
ако ви е изолирано помещението по 50 вата = 3.8 киловата
Така че зависи от помещението.
Щом консумацията ви е 23 киловата значи работи около номинала и имате доста топло загуби