Намали малко температурата и усили вентилатора да постопли малко.
Как издържате на 25, не знам.
Аз карам на толкова като съм съвсем гол, нали!
Намали малко температурата и усили вентилатора да постопли малко.
Как издържате на 25, не знам.
Аз карам на толкова като съм съвсем гол, нали!
Мернах в една от веригите реклама на Z25TKE със scop 5.1 a+++. Това някакъв нов модел Etherea ли е? Не намерих инфо за него по специализираните фирми.
Незнам колко дефростват по време панасониците ,но моя от около 2 часа си бичи на 400 вата и топлообменика е така
Не е дефроствал все още
лека вечер
Дефроства по време под -7 -8 външна, под тези градуси , датчика тръбния винаги ще отчете -11 и ще пуска дефрост. Има си алгоритъм проблема е под тези градуси
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.ph...510765720d.jpg
Този пост е редактиран от mystikalrs; 19-12-17 в 09:53.
Сигурно си прав.
За сега съм супер доволен с тая 9ка топля целия апартамент.
Сега като застудя се върти около 400-500 вата иначе си бичи на 200-300 вата и не и дреме.
Може би не дефроства защото работи под номинала ?
Може преди да ми го сложат да са го излекували ! Знае ли човек .
Единственото което малко ме дразни е ,че духа повече на ауто от колкото ми се иска.
В това отношение не съм критерий ,защото машинката топли голяма площ и трябва да духа.
Тия дни го дават в Пловдив да стане -10 и ще го видим.
Докато смогва ще топли само той.
Като не може тошибата още стой като паметник на стенат ..... ще я сръчкам малко да му помогне.
Тези на R32 са на по-високо налягане и може да не дефростват като старите. И топлообменникът им е по-голям.
Пробвай тошибата, може да топли целият апартамент още по-икономично.
Здравейте,
Бих желал да споделя малко впечатление от Z9SKE.
Притежавам климатика от около 2 месеца, с него отоплявам спалня 14 кв. м. и частично коридор. Вътрешното тяло на климатика е доста тихо на тих режим, но външното се чува, дори и при положителни температури. Днес в Русе е около -2 градуса и дефростите са на всеки час, външното тяло по време на размразяване е много шумно (чувам го в съседна стая), а вътрешното леко си пука. В съседно помещение имам LG 12, използвам го от 4 години и външното му тяло не съм чувал никога. LG-то се дефроства много по-рядко и тихо.
Имали заскрежаване, моя панасоник дефрсотва по 1-2 пъти тези дни, даже днеска не е, външна -2 -3 но и работи на минимум при мен, без да се зори. От къде е купуван , може да е калпав монтажа
12QKE в 23кв. Настроен на 23 градуса.Един дефрост 12ч и сега втори в 16ч.Външна цял ден -1 със силен вятър.Външното е на ветровито.Вътрешното е на ауто и лъха на някаква ниска скорост не се чува изобщо.
P.S. и все пак си мисля ненужни без да е заскрежено външното и с продължителност около 10мин
P.S.2 В 17ч. Пак явно ги подкара.Тоз път бях на вън и нямаше грам скреж.
Този пост е редактиран от krasimirradev; 14-01-18 в 18:09.
Няма тампони, доверих се на търговеца, че не са необходими, но мисля да ги извикам и да монтират при първа възможност. Относно дефростите, сутринта беше мн. ветровито и бяха много по-продължителни. Преди малко мина в режим на размразяване, излязох да погледна дали външното тяло е заскрежено, беше напълно сухо, сложих ръка и усетих, че лъха топлина. Прибрах се и вътрешното започна да духа топло, т.е. дефрост минута-две.
Rafailiev, а при теб как е с дефростите?
Този пост е редактиран от orion; 14-01-18 в 21:25.
За момента проблем с дефростите нямам.
Дефроства при силно заскрежена пита.
Качил съм и снимка с такава и си бичи без дефрост до един момент.
Такива на по 40 мин или час няма.
Моя работи под номинала и не се мъчи .Може това да е причината.
Върти се около 300 -400 вата .
Съпер тих както вътре така и вън.
Благодарение на перфектния монтаж на Недко и компания!
За тампоните нека ти сложат хубави и не мисля че ще го чуеш повече тоя климатик.
Твоя на колко вата работи?