Страница 15 от 20 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 288
Like Tree42Одобрявам

Проблеми с климатици Samsung

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Отговор: Проблеми с климатици Samsung

Мо19, защо не си купиш един таблет и да мирясаш?
    dodo_pv и Mega харесват това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2010

Ето този дядо SH12ZA9 спря да работи вчера.При опит да развърти икомпресора се чува само избучаване като на монофазен мотор без пускова намотка.Ако може да ме ориентирате какво да проверя ще съм благодарен.Иска ми се да изкарам и тази зима с него (ще се ползва само около две седмици по нова година) пък догодина нещо ново на R32 съм си наумил.

4. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Ти видимо правилно си го диагностицирал, отавяй външното и дерзай с един нов кондензатор...

5. Member
    Тук е от
    Jul 2010

Това мисля да направя първо, но все пак реших и да попитам.

6. Тук е от
    Dec 2014

Отговор: Re:Проблеми с климатици Samsung

• Имам климатик Samsung AQV12NSAX. Преди няколко дена от вътрешното тяло замириса на аерозол и след ден климатика спря. Започнаха да мигат горната зелена фасадка (вълничките) и долната червена (турбо). След ново стартиране след минута тръгва външното тяло (може би само вентилатора, не мога точно да определя), работи минута, спира пак за минута, пак работи около минута, спира за две минути. Вътрешното тяло затваря клапата и започват да мигат посочените фасадки, външното тяло за последно развърта перката и това е. Идваха от два сервиза и са на мнение, че климатика е за изхвърляне. Той е на четири години, работи само през зимата и не ми се изхвърля. До като работеше, работеше добре, тихо и без вибрации. Платката на външното тяло е сменявана два пъти (съмнявам се дали основателно) и други проблеми не съм имал.Питам знаещите - ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА Е ИЗПУСНАЛ РАБОТНИЯ ФЛУИД имайки в предвид предхождащия мирис от вътрешното тяло и какво е мнението за дефекта?
      Благодаря за евентуалния отговор и лека седмица.

7. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Възможно е, но е малко вероятно. Може би е изгърмяло нещо по захранването, затова си усетил странен мирис. По-старите климатици ги правеха с мрежови трансформатори и бяха корави, новите са с импулсни захранвания и гърмят като пуканки.
    Трябва да отворите вътрешното тяло и да огледате дали няма нещо опушено или стопено по платката.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2014

Благодаря за бързият отговор. Няма нищо опушено или изгоряло. Като ново е само понапрашено. Имам съмнения, че не им се занимава с него. Изглежда варията е много тънка и неспецифична. Обаждам се от Видин и тук не са останали много "капацитети" , които могат и искат да разчепкат проблема. Явно ще се купува нов - гледаме и внуче. Този все пак не ми се изхвърля, та може ли съвет - къде биха се занимали с него като го демонтирам?

10. Junior Member Аватара на gaba
    Тук е от
    Dec 2011

Ако си обичате внучето !?!?.....Направо сменяйте !!....къде биха се занимали с него като го демонтирам......Само в ТПК"ВТОРИЧНИ СУРОВИНИ"

11. Тук е от
    Dec 2014

Идеята ми беше да го монтирам в друга стая евнтуално. А на вторични и ние рано или късно ще идем, така че в този си аспект въпроса става философски - или както го е формулирал класика - "да бъдем или да не бъдем, кое е по-достойно?"
    Човек с възрастта става сантиментален и се идентифицира с вещите, ще го разберете някога. Колкото по-късно, по-добре.
    spas.slavchev и XOPMOH харесват това.

12. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Самсунг Лг и Хаер са доста известни с проблемите по електрониката и като цени на частите са високи. Прежалете го и си вземете марка която прави само климатици а не ширпотреба.
    bobovo одобрява това.

13. Тук е от
    Oct 2009

Такава миризма има фреона, затова погледни под електрониката на шъншното тяло, ако е омаслен компресора и около него значи има пробив от четирипътния винтил.Там е слабото им място на тая серия. Причината е в забавеното спиране на компресора (вътре спира ветилатора, а вънка компресра започва да вдига обороти за 2-3 мин. и налягане над 40атм. и пука заводските заварки на тялото на четиипътния) При такава грешка като достигне зададените градоси вътре и спира ентилатора и започва да вдига вътре до 31 гр. Този номер е описан в друга тема за AQV..MSAN, който е абсолютно същия.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2014

Възможно е и това да е проблема, но аз това не мога да поправя. Климатика вече е свален. Къде биха могли да го диагностицират и ремонтират? Отговор може и на лични.

16. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Има тук един ACDCHell питай него те работят с тази марка.

17. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Аз лично не се занимавам с климатици, които не са закупени или монтирани от мен. В конкретния случай бих предложил на човека нов климатик.

18. Тук е от
    Dec 2014

Здравейте,имам климатик Samsung AQV-12VBCN,климатика си работи и достига зададените градуси на дистанционното,но вътрешното тяло започва да духа „марно“(нито топло,нито студено)Външното тяло намаля оборотите и така си работи климатика,постоянно без да се изключва,освен когато размразява.Та питането ми е така ли си духа климатика или трябва да духа по топло и да се изключва.Когато го пусна на турбо режима,започва да духа наистина топло за няколко минути и после спира.Този цикъл се повтаря 2 или 3 пъти,след което климатика си влиза пак в режим и всичко си е било както преди.Нормално ли е това ???

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 20 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Надежност, Поддръжка, Дълголетие, Проблеми с Климатици Mitsubishi-Electric? Мнения?
    От kokovox във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 23
    Последно: 23-01-15, 21:44
  2. Проблеми с хладилници Samsung SR-429 и GE Profile
    От jokolin във форум Хладилна техника
    Отговори: 10
    Последно: 16-09-09, 17:27
  3. Проблеми със SAMSUNG CD-R/RW-SW224B
    От Vandal във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 06-02-04, 15:05
  4. Samsung R210S проблеми с индикацията на батерията
    От DoRa във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 2
    Последно: 23-06-03, 12:31
  5. Проблеми с Samsung CD RW
    От koleto във форум Общ - хардуер
    Отговори: 15
    Последно: 21-11-02, 14:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе