Първоначално публикувано от
nebelservice Как до сега съм я пропуснал тази драма.... не мога да повярвам .
Малко в резюме до тука, какво съм разбрал аз:
Преди по-малко от годинка само , преди да се пръкнат турските сериали в родния ефир, след вярна, 8-годишна служба, любимия на цял Люлин1 "Samsung" на колегата машинен инженер gurom се споминва, след кратко боледуване и множество частични откази.
Съдба, ще каже някой, случва се и при хората.
След колебания и недотам категорична намеса от хората на "Техноклима", все пак смъртния акт на компресора е разписан и доверявайки се на "безупречната" репутация на марката SAMSUNG, както и на някой лични съобщения в настоящия форум gurom се решава на трансплантация.
И тогава идва идва ред на злия демон, отзивчивия Банкo669 ( 669 е цената на Samsung AQ 12 FA по това време )
Безкрупулния Банко ( да не се бърка с Банско ) прилага класическия метод на "пързалката", който е безотказен при научнотехническата и прочие ентелигенция дето всичко и е ясно, но не и как се изкарват пари. "Ти брато оди и си купи частите" от магазина, пък няма значение дали си у "Шопето" или у "Дагето" - работата е от мене. Без пари или с пари - ти решаваш, ма не забравяй че бакшишо е от тебе.
И нашия герой получава най-евтиния компресор на пазара, без гаранция естествено, но нали ще се изфука пред жената че го е купил на далавера. Няма постоянно да я крепи да не падне , като стане дума за харчене на пари.
И какво: всичи са "happy" - цели три месеца зима, цяло лято и есен - живот, НО !!!
Идва зимата и с това и истината: изборът е грешен, изтеглили сме празно билетче и отново безупречния, най-добрия климатик се оказва кофти прецакан,. Естествено отговорността се носи от този който е направил избора :-) . Какво е имало в магазина, това ли е било магазина – всичко е второстепенен въпрос.
„И сега какво да ги правим тези 300 лева булка ?” Е как какво, пусни телевизора и ще разбереш веднага – нов турски сериал - „Генерала на Електриката” – класическа любовна история между „Краля на електрониката” и „любимия” потомък на Матея.
Още в първата серия обаче – котцузлук, оказва че „генерала” се е родил сираче с едно ухо и няма нормален орисник който да го покръсти в правата вяра и да му покаже верния път през студената зима на недоволството. Всички в момента са заети , графика им е препълнен и май нещата отиват на гьон суратлък.
Може да се каже че известен пръст в цялото напрежение има и международното положение – то кога според вас Турция ще влезе в Европа, май че след Албания.
Ей колега бях се зарекъл само да чета в тоя форум - ама като сърце не трае