Страница 8 от 12 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 172

Моля за съвет за компресор на климатик Samsung

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Re:Моля за съвет за компресор на климатик Samsung

gurom твърдо те подкрепям в начинанията ти. Каквото и да ти говорят другите не забравяй, че в момента твоята тема е хит в раздела и подобрява настроението на много от четящите. Само за това си заслужава да експериментираш било то и теоретически.

2.  

3. Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от nebelservice

Ето колега с частни диференциални уравнения да ги смяташ нещата - пак ще дойдеш на моите 20 - 30 лева :-)
    А, не са 20-30 лева само, защото не ние ги “заработваме” всеки месец, а климатика вместо нас – дори, когато вече сме забравили за тях, климатика ще прави да не изтичат от джоба ни, а следователно – ще ни прави по-имащи.

4. Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    gurom твърдо те подкрепям в начинанията ти. Каквото и да ти говорят другите не забравяй, че в момента твоята тема е хит в раздела и подобрява настроението на много от четящите. Само за това си заслужава да експериментираш било то и теоретически.
    Благодаря. Това добре защото, както вече казах, моята система изпревари не само на теория, но също и на практика хитовата Алтерма на Дайкин с години. Сега обаче, не мога да си позволя лукса японците да продължат ми водят, затова ми се налагат нови практически опити с отливане на някои метални детайли в почти домашни условия и, за да скъся дългата история, трябва да захраня газова горелка с газова бутилка за битови нужди, и сега се опитвам да преработя редуцир-вентила да дава необходимото налягане. Някой случайно да го е правил този фокус? Иначе знам, че с пари за необходимото оборудване проблема ще се реши незабавно, обаче защо да превръщам дома си в музей на непотребни вещи, след като вече си имам едни и не искам да ги игнорирам?

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Прекланяме се пред бащата на Алтермата! Респект!

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

gurom внимавай с опитите с газ, задължително ги прави в присъствието на възрастен или най-добре не опитвай това в къщи. По мое време имаше много кръжоци за любознателни деца като теб, но сега във времето на промяна страдаме всички.

7. Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Прекланяме се пред бащата на Алтермата! Респект!
    Благодаря, японците кръстиха "Алтерма" тяхната реализация на моята концепция, а в някои отношения моето изпълнение е по-добро от тяхното, въпреки, че е първо.

8.  

9. Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    gurom внимавай с опитите с газ, задължително ги прави в присъствието на възрастен или най-добре не опитвай това в къщи. По мое време имаше много кръжоци за любознателни деца като теб, но сега във времето на промяна страдаме всички.
    Споко, аз съм с опит, по времето на кръжоците правех и изстрелвах ракети с газови реактивни двигатели, (имам много забавен спомен от едно такова изстрелване, което дядо ми се опита да осуети, но не е тук мястото да разказвам такива неща) ама ракетите ги правех сам, извън кръжоците, защото в кръжоците не позволяваха движение над първа космическа, а това за мен беше безкрайно бавно.

10. Тук е от
    Feb 2007

Добро утро на всички!

Блу, ма верно съм станал хит тука, я, ударил съм 5000 посещения! При толкова малко подигравчии (казах ли колко ги обичам барабар с всезнайковците?)
    Касап, трогнат съм от признанието, поклон и на теб за достойното признание!!!

И като съм станал атракцията на сезона, нека да ви кажа някои, надявам се, атрактивни неща, да повдигна малко духа на втрещената пред зверствата на “топлофикация” и “енерго” аудитория.

1. Както вече ви казах, аз измислих, изработих и се топлих с фреоно-воден цикъл години преди японците да го създадат, кръстят “Алтерма” и да оберат овациите на потребителите и върховните рейтинги на оценителите.

2. Фреоно-хидро системата “Алтерма” на японците си заслужава овациите и върховите рейтинги, тя сочи бъдещето на отоплителната техника и технология, но все още е много сложна, скъпа, неикономична и нелека за поддръжка.

3. Моята система е лишена от недостатъците на японската, защото използва геотермалната топлина на земята и нискотемпературно нагряване на помещенията.

4. В момента температурата на земята на 3 метра дълбочина при мен е 12.8 градуса, при огромната част от вас тя не се различава с повече от 1 градус над или под моята. Направил съм си сонда за целта и от лични наблюдения мога да ви кажа, че и при минус 25 градуса навън, температурата на 3 метра под земята няма да падне под 9 градуса.

5. Затоплям, като нагрявам една от стените с вода с температура 40 градуса, което е напълно достатъчно за нагряване на всяко помещение над 20 градуса. Където нямам вода в стената, ползвам радиатор с площ 3 квадратни метра, пак става, ако не сте любители на екстремните температури.

6. Икономичността на системата ми е среден COP около 5. За които ще ме набедят в лъжа ще удължа примера си с компресора на Danfoss, който при 10 градуса температура в изпарителя и 40 градуса в кондензатора показва опитен COP = 7, (по опитни данни на производителя).

7. Понижената температура в изпарителя намалява налягането на работа на компресора, удължава се живота му и надеждността на системата като цяло. Най-вероятно затова отсвирения ми Самсунг изкара без проблеми 8 години и може би щеше да изкара още някоя и друга годинка или поне да надживее настоящата световна финансова криза, ако не беше газовата криза в началото на годината и последвалото щуро спиране и пускане на тока по няколко пъти на час тогава.

8. Съветвате ме да викам възрастен на помощ? Че то човек трябва не да ги вика, ами да се крие от тях, за да може да направи нещо. Сега например, отивам да се мъча да пригаждам газова бутилка за битови нужди да дава налягане за горелка, че трябва да отлея заготовки за детайлите, които да изработя на струга след това. И трудно ли е да се сетя какво ще ми каже един добър чичко – че трябва да си купя необходимото оборудване. При положение, че си имам подобно, което трябва само да се пригоди, само дето няма кой да ми каже как. (Ами ако братята Райт бяха чакали други да произведат оборудването за направа на самолета си?)

Успешен уикенд, в бъдеще ви чака COP до 10!

11. Member
    Тук е от
    Aug 2009

ами какво да кажа, освен успех в начинанието!

12. Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от Djia
    ами какво да кажа, освен успех в начинанието!
    Благодаря, първата удача вече ме настигна - налягането на пропан-бутана при сегашната температура е 6-7 атмосфери - за какво ми е тогава изобщо редуцир-вентил, че да ми влачи и бутилката със себе си!?

13. Тук е от
    Feb 2007

Добро утро,

Само да добавя по въпроса за нискотемпературното отопление за незапознатите, че “нискотемпературно отопление” не означава ниска температура в отопляваната стая, а само ниска температура на топлоносителя и затова не трябва да звучи като “дървено желязо” или някакъв компромис с усещанията за топло. Обратното, нискотемпературното отопление в комбина с термопомпа е начин не само за неколкократно снижаване на консумираната ел. енергия за отопление, но и за постигане на недостижим по друг начин топлинен комфорт. Това се държи на малките температурни разлики, намаляване на потоците за размесване на горещия с хладния въздух, а ако се направи както моето в стената с вода – няма вентилатор да шуми, няма и външен хидрорадиатор за наблъскване на ламелите му с прах, (повечето от който може да се извади само с магия), няма отнемане на пространство от стаята, няма препъване, подритване или премятане през хидрорадиатора.

P.s. Някой от София може ли да ми направи дарение от няколко сантиметра (достатъчни са ми и 50-60 милиметра дълга) медна тръба половин цол (12.7 милиметра външен диаметър), и с 1 милиметър стена? Извинявам се за смесването на различните мерни единици, но такива парченца често остават след монтажа и ако някой хуманитарист още се колебае дали да ги изхвърли, ще направи много хуманен жест, ако ги разпознае по някоя от мерните единици и ми подари едно такова парче за опитите ми.

Успешна седмица!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2008

gurom, благодаря за доброто ностроение!
    Мисля, че спокойно можеш да откриеш нова тема - ШОУТО НА GUROM!
    Успехът му, според рейтинга до момента, е сигурен!
    Успешна седмица!

16. Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от bekata
    Успешна седмица!
    Благодаря, Беката,

обаче дали нещо не съм засегнал колегите техничари? Сигурно има стотина прочитания на молбата ми за тръбичка, а не се обажда никой засега. Я да опитам със специален призив:

Молбата ми, естествено, е отправена най-вече към техниците и монтажниците – хайде, колеги, вижте там за една тръбичка, знам, че почти при всеки монтаж изхвърляте по някое неизползваемо парченце, нищо не ви струва, моля някой да каже къде да дойда да го взема, не че съвсем нямам какво да сложа, но моята тръба е 0.7 и ми се налага да я заваря за нещо нестандартно, не съм майстор оксиженист и за да не я прегоря, искам да сложа 1.0, за да не ми се налага да задобрявам и в заваряването.

17. Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от bekata
    Успешна седмица!
    Беката, какво шоу ще правим с тези хора?

Всеки си стиска непотребната тръбичка, сигурен съм, че гледа изключително умно, и не си я дава – да не би да потече нещо от нея в ръцете ми. А аз съм тръгнал да им обяснявам как се тръшкат пъргави японци. Да бях го разказал в щатски форум, досега да сме основали корпорацията и да сме направили бизнес-плана как да стъпим на шиите на японците барабар с китайците, и то на техните пазари. Ама нали тук всичко знаем, пък и как ще ги плюваме ако им стъпим на шиите - нали човек трябва да бъде снизходителен към повалените съперници, мани, мани...никак не става...

18. Member
    Тук е от
    Jun 2009

gurom подкрепям те в начинанието на 100%! Дистанцирам се от спора ти с Ванко,защото за мен е много начетен и знаещ човек-един от най знаещите тук,според мен,но стига за него.Но пък ти ми харесваш много защото не чакаш нещата да се случат-ти ги предизвикваш.Според мен само чрез опит и грешка се измислят нещата,а не на книга и ....а-а-а-а според еди какво си "това няма да се случи" -най съм обичал такива от страни "професори" Дерзай братче,и искам писменни доклади тук

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 12 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на климатик - моля за съвет
    От Jikata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 73
    Последно: 13-10-14, 18:38
  2. Подходящ климатик - моля за съвет
    От Desislava S Teneva във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 55
    Последно: 22-12-12, 21:29
  3. Избор на климатик. Моля за съвет!
    От HYordanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 10
    Последно: 17-09-12, 14:16
  4. Моля за съвет за покупка на климатик
    От Kovachev във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 13
    Последно: 05-08-12, 17:11
  5. моля за съвет при избор на климатик
    От shper във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 19
    Последно: 22-07-11, 22:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе