Страница 9 от 12 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 172

Моля за съвет за компресор на климатик Samsung

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2009

Re:Моля за съвет за компресор на климатик Samsung

Цитат Първоначално публикувано от marian1
    gurom подкрепям те в начинанието на 100%! Дистанцирам се от спора ти с Ванко,защото за мен е много начетен и знаещ човек-един от най знаещите тук,според мен,но стига за него.Но пък ти ми харесваш много защото не чакаш нещата да се случат-ти ги предизвикваш.Според мен само чрез опит и грешка се измислят нещата,а не на книга и ....а-а-а-а според еди какво си "това няма да се случи" -най съм обичал такива от страни "професори" Дерзай братче,и искам писменни доклади тук
    изцяло подкрепям казаното от мариан.

2.  

3. Тук е от
    Feb 2007

Благодаря за подкрепата, приятели, но малко ме натъжавате с представата си за иновациите. Затова, разрешете ми да обясня несъгласието си с вас, тъй като го намирам причина за доста неудачи и недоразумения у нас, много по-важно от победоносното решаване на проблема ми с разтопяването на медта и отливането й в почти домашни условия. Защото, човек може да е неописуемо сръчен, да работи перфектно със струг, фреза, оксижен, електрожен, да лее и кове метал, да прави всичко, което може да се отнася до поддръжката и експлоатацията на машини, но без необходимото ниво на теоретично разбиране, никога, наистина НИКОГА няма да види идеята, реализацията на която ще бъде много повече от проверка на щастливо, но обречено на неуспех хрумване.

Готовността да прилагаш упорито метода на опита и грешката е важна, но само, когато имаш добра идея за следване, а идеите идват от книгите, от внимателното им и търпеливо анализиране, не от вживяването в ролята на всезнайко, само заради това, че наоколо липсва по-знаещ.
    Аз лично мога например, в няколко реда да опиша нещо, което да даде отговор на десетки и стотици въпроси, които срещам във форума, мога лично да изведа и да ви дам несложна формула, която да ви изчислява промяната на консумираната ел. енергия при промени или подобрения в климатика, но нямам почти никакво желание да го направя, защото знам какви коментари ще последват от хора, които се чувстват всезнаещи единствено, защото умеят да боравят добре с няколко инструмента. Нямам нищо против самочувствието от уменията им, но не е редно да си приписват компетентности и над въпроси, от които нямат реална представа, както аз не съм тръгнал да се правя на майстор въпреки, че точно работата на повечето майстори ме кара да си върша почти всичко сам. Не визирам Ванко.

Приятна вечер!

4. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

5. Member
    Тук е от
    Jun 2009

грешно си ме прочел ( разбрал),прочети пак!

6. Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от marian1
    грешно си ме прочел ( разбрал),прочети пак!
    Споко Мариане, никой не е безгрешен, дори и аз...

7. Member
    Тук е от
    Jan 2006

@gurom

Дай пак малко резюме братче, малко да поподредиш нещата в темата :-)

Напиши накратко:
    1. С какво разполагаш в момента:
    - помещения, изолации, дограма ...
    - технически средства, климатици, компресори, инструменти материали и т.н.
    2. Много важно е да формулираш цел някаква:
    - само да минава времето ли, повишаване на енергийната ефективност при отопление ли, при охлаждане ли ? ,
    - разработване на нов продукт или нов начин на климатизация
    - или търсиш начин да си повишиш общата култура
    3. Напиши много на кратко до сега какво си постигнал, резултати от измервания ако си направил и т.н.
    4. Какво не ти достига: знания ли идея ли, материали , инструменти

Време е да дадеш малко академичност, за да изкараме и някакъв резултат.

8.  

9. Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от nebelservice
    @gurom

Напиши накратко:
    - само да минава времето ли, повишаване на енергийната ефективност при отопление ли, при охлаждане ли ? ,
    3. Напиши много на кратко до сега какво си постигнал, резултати от измервания ако си направил и т.н.

Как каква ми е целта – да се топля с кризисен бюджет, разбира се! Но тъй като разбрах, че няма няма майстор да ми възстанови отоплителната система в рамките на такъв бюджет, налага ми се сам да си я възстановя, че и да я пригодя за новия фреон. А времето няма да ме чака да придавам академичен стил на проблема си, затова трябва да се съсредоточа върху решаването му.

И, въпреки, че си имам решение, ако все пак ти се занимава, говорим за четири отопляеми помещения с 210 куб. м сумарен обем, без саниране, дървена стара дограма, крайни, а следователно неотопляеми от съседи помещения, с изключение на едната стена на едното от четирите помещения. Дължина на външните стени - 28 метра. Е, май това се пита в такива случаи. А, да - помещенията са две по две с по една обща стена, но пък двойките са разделени една от друга с пето помещение от 77 куб. м, което няма нужда да се отоплява и е между четирите помещения.

Приятна вечер.

10. Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от nebelservice
    @gurom

Напиши накратко:

И само между нас да добавя, че искам отоплението да ми струва 5 пъти по-малко от отопление с духалки, и това не ми се решава с няколко скъпарски инверторни климатици с COP = 5, защото COP-а им e 5 САМО при температура навън около 10-15 градуса по Целзий над нулата и няма такъв (включително и прословутия Дайкин), на който със застудяването СОР - а да не му увяхва като попикано мушкато, а аз искам да не ми пада под 4 дори когато и най-скъпарските инвертори гълтат двойно повече ток от духалките. Много ли искам? Не ми казвай, че няма такава техника създадена до момента. Аз съм я създал когато синът ми беше около метър, сега е около 2 метра, и е расъл до втория си метър на отоплението на моята система, следователно знам, че работи, не е необходимо някой да ме убеждава в обратното, нито да ме притиска за решения за хиляди левове, които ще ми харчат поне два пъти повече ток.

Успешен ден!

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

И аз да навра каквото и да е външно тяло в мазата,крадейки топъл въздух от целия блок ( и от всички съседи),и аз щях да се бия в гърдите какъв КОП съм изкарал

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Уважавам инженерните ти мисли и желания и ти пожелавам успех, но никой "скъпарски инвертор" не гълта повече ток от духалка при никакво положение, ако ще и -20° да стане. Прегледай колко е COP на едни от най-добрите климатици при -15° и ще се убедиш. Е, на повечето не е над 4, както ти искаш, просто защото външното тяло нормално е на открито в студа при тези системи.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Ok супер !!!

- а какво си постигнал до сега, измервания някакви ?
    - и най-важното , какво не ти достига

Разбираш ли повечето ти коментари напоследък се въртят около тезата, че светът е лош и всеки изка да ти вземе паричките: за скъпи инвертори, енергото под формата на високи сметки, за ремонт, за тръбичка, за не знам какво си.

От друга страна, твърдиш че си постигнал хармонията в отоплението на дома си и си се топлил безрижно 8 години, как и колко - ти си знаеш.

Какво те мъчи в момента бре човече: това че никой не споделя идеите ти за високоефективно отопление с евтина климатична система или че трябва да платиш за нещо което не можеш сам да направиш ?

14.  

15. Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    И аз да навра каквото и да е външно тяло в мазата,крадейки топъл въздух от целия блок ( и от всички съседи),и аз щях да се бия в гърдите какъв КОП съм изкарал
    Ванко, говорих за геотермалната топлина на земята. Нито в моята, нито в която и да било съседна маза няма нито абонатна станция, нито топли тръби, нито на някой някога му е минавало през ум да топли каквото и да било в мазата. Недей да злобееш, че можеш, ами го направи, защото имам и серпентини под земята, за които не съм се чувствал длъжен да ти давам обяснения, достатъчно ти показах за подобряването на COP-а и откъм високотемпературната страна на цикъла, ефекта от което е не по-малък от нискотемпературната му страна, за да го игнорираш и да зловидиш.

Да беше казал поне едно "мерси", че те просвещавам въпреки всичко.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Не мога да ти кажа "мерси",понеже нищо не съм научил от "просветител" като теб....Бих казал,че е обратното...И не си ми показал нищо на практика за подобряване на КОПовете ти ,само безсмислените ти дрънканици и драсканици.
    Не злобея,съжалявам те.
    А и за съседите си помисли,откъде смяташ,че в мазето е топло???Топлото бяга 80%нагоре и 20% надолу,към мазата. Като го изсмучеш оттам,увеличаваш разходите на комшиите си в долната посока,към мазето.

17. Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от deian
    никой "скъпарски инвертор" не гълта повече ток от духалка при никакво положение, ако ще и -20° да стане. Прегледай колко е COP на едни от най-добрите климатици при -15° и ще се убедиш. Е, на повечето не е над 4, както ти искаш, просто защото външното тяло нормално е на открито в студа при тези системи.
    Невярно. Просто не са много производителите, които дават данни за под -15 C, защото тогава работата става по-неикономична и от духалка. Разбира се, няма една цифра за всички, при някои (говоря за маркови, утвърдени компресори, не за неидентифицирани) положението става по-зле от духалка още при -10 C, а при -25 C такъв вече гълта ток почти за две духалки. Всичко зависи от характеристиките и от това за какви температурни условия на експлоатация е проектиран компресорът. Няма как да се съчетае икономична работа при ниски и високи температури на въздуха едновременно. Затова съм избрал геотермалния вариант, където температурата варира слабо.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Вярно, вярно.
    Toshiba RAS-B10SKVP-E-ND има COP 2,19 при -15° и пълна мощност, като при по-ниски натоварвания достига до 3,00 пак при -15°.
    FTXL25G има COP 3.24 при -10°.
    FA35VA има COP 3.44 при -10°.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 12 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на климатик - моля за съвет
    От Jikata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 73
    Последно: 13-10-14, 18:38
  2. Подходящ климатик - моля за съвет
    От Desislava S Teneva във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 55
    Последно: 22-12-12, 21:29
  3. Избор на климатик. Моля за съвет!
    От HYordanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 10
    Последно: 17-09-12, 14:16
  4. Моля за съвет за покупка на климатик
    От Kovachev във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 13
    Последно: 05-08-12, 17:11
  5. моля за съвет при избор на климатик
    От shper във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 19
    Последно: 22-07-11, 22:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе