Как мислите... за вътрешно, добре изолирано помещение, 27 квадрата / 74 кубика, кое е по-добрата идея 1х45 или 2х22?
Как мислите... за вътрешно, добре изолирано помещение, 27 квадрата / 74 кубика, кое е по-добрата идея 1х45 или 2х22?
зависи от формата му .. ако позволява да се монтира 1 климатик е по добре според мен.. аз отоплявам 26 кв с една машина с номинално топлоотдаване 4.8 кв
помещтението е Г-образно и са възможни и 2та варианта. Мисля си за 2 климки, че ми харесва идеята за по-висок COP, резервно дистанционно, по-тиха работа. И не на последно място, това, че при дефект, няма да остана съвсем без топло/студено.
така си е но и цената ще е нагоре .. щом е Г-образно 2 броя е по добре
Здравейте,
прочетах част от форума и разбирах,че не знаете от къде да закупите климатици SANYO. Фирмата,която предлага тези климатици е Клима Ин Груп Интернешънъл . Централния офис е в град София - тел 02/9750410. Има офис и в град Варна - 052/650 172 . Това е фирмата,която е официален вносител на климатици SANYO за Европейския пазар.Аз работя във Варненския клон на фирмата и ако имате допънителни въпроси ще се радвам да бъда полезна.
Здравейте отново ! След като ме посъветвахте ,че Sanyo SAP DK36U няма да ми свърши работа , мисля да поръчам Sanyo DK56U. Става въпрос за помещение 40 кв.м
с външна топлоизолация и пвц дограма , и две деца в различни училищни смени / т.е непрекъснато трябва да е топло /Много Ви моля ,кажете ми този дали ще свърши работа !Фирмата и този път казаха , че е перфектен за целта...
56цата е много силна машина ,топлоотдава номинално 7.1 и пиково 9.9(!) киловата ,КОП 4.41 - отлично постижение за толкова мощен климатик .С лекота ще отоплява 40 квадрата.
Здравей pit_p ,
аз мога да предложа климатик SANYO - инвертор SAP-KCRV 186 EH По принцип е хубаво да се види помещението. Параметри за отопление 1.3/6.0/6.4, охлаждане 1.2/5.15/5.5, COPохл. 3.43 COP отопл.3.81, Енергиен клас A
KIGVarna, имам въпрос към теб На какво отгоре SAP-KRV94EHDX е 2711 лв? Не е нещо специално, COP 5.00. Аналогични на него машини струват с близо 1000 лв по-малко.
Alexi , благодаря за отговора. Хареса ми ,че с лекота ще топли помещението . Само да питам и нещо друго - да не е прекалено голям за мен този климатик ? Нали все се казва ,че трябва да бъде правилно оразмерен един климатик.Какво става ако е по - голям т.е по-мощен отколкото трябва , ако е по-малък - ясно , но ако е по -голям....? Да си призная малко ме плашат стойностите на консумацията.
нищо съществено не става ,в преходните периоди като сега ще изключва малко по често .. консумациите да те плашат ако си с лоша изолация и го ползваш неправилно( примерно го пускаш за 2-3 часа после го спираш) ... а ако някога си се пробвал да отопляваш тия 40 квадрата с нещо друго ( примерно 3 духалки по 2 киловата = 6 киловата за час ,горе долу ще стигнат) консумацията на климатика ще ти се стори доста ниска ..
Още нещо съществено - разсъждението ти че по малък климатик монтиран в същото помещение ще харчи по малко е погрешно - помещението има някакви топлозагуби които трябва да се компенсират ,един по малък климатик работещ над номинала си дори ще изгори повече ток ,като в големите студове може и да не стопли .
Като заключение ще ти кажа че вероятно и 45цата ще ти свърши работа но е с по малки топлообменници и КОП от 56цата и ако разликата в цената не е много голяма си вземи по мощния
кажете нещо за климатик саньо 22 -ка втора употреба около 1998 - 2001г. заслужава ли си ще топли ли при отрицателни темп. -20 градуса какъв е разхода
Съжалявам за неточностите правя корекция.
SAP-L22H за това става въпрос. успях да намеря това, но ????
商品番号11番 売約済み
型番SAP-L22H
メーカー名サンヨー
年式2001年
冷暖房の目安6~8畳
価格28,000円 (標準工事付き)
冷媒の種類R22フロンガス
プラグの形状一般的な平行型
コメント内部も洗浄してありますので
タバコとかカビの臭いも全く心配ありません。
風向調節は自動です
写真の通り、右に切り欠きがあります
dbm1 по общо зададен въпрос скоро не бях виждал! Какъв е модела? За този период са пуснати на пазара десетки модели на Саньо с тази мощност и всичките са с различна характеристика. Какво ще топлиш, хол, кухня, спалня коридор, кокошарник....? В кое населено място ще го монтираш този климатик, че ти трябва до -20*С да работи? Уточни си въпроса и тогава очаквай отговори.
Какво ще правят феновете на Sanyo,след като ги купи Панасоник.
те Саньо отдавна продават подразделението си за климатици ,който и да ги купи вече няма да са същите перфектни машини ...