Страница 17 от 110 ПърваПърва ... 715161718192767 ... ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 1638
Like Tree68Одобрявам

Климатици Sanyo

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Re: Климатици SANYO

от Саньо на 100 волта никой не може да има лоши впечатления ,това са перфектни машини .. моя бичи нон стоп също ,средна консумация 120-150 вата за час в стая 30 кубика запад със сносни изолации и дограма

2.  

3. Тук е от
    Nov 2008

Sanyo L22H - 2001г. монтиран преди около седмица, според това което изчетох във форумите, доста не професионално(без вакумиране, обезвъздушен чрез изпускане на фреон от външното тяло по едната тръба докато излезе от другата и т.н......) Към момента работи и духа доста топло. Вътрешното тяло малко шумно. Външното тяло не го чувам през дограмата. Външното тяло бе монтирано под прозореца, въпреки моето желание за монтаж на покрива(има възможност и лесен достъп) и сега мисля, че се чуват вибрации предадени по панела(ехти). За разхода не мога да кажа. Като монтирам контролен електромер, ще пиша впечатления.

4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

dbm1 ако на покрива няма стена до която да бъде монтира за да не минава вятъра през него свободно не е добре да се монтира там.

5. Тук е от
    Nov 2008

За сега разхода сравнително добър - за 9ч. при 20 градуа в стаята 3kw разход. Като достигне зададената температура колелото на контролния електромер се върти много бавно. Но забелязах, че компресора верояно спира, а не намалява. Имам сънение за това дали е Инверторен или конвенционален, тъй като компресора спира или така намаля обороти, че не се усеща да работи. Като направи 24ч. ще пиша за разхода допълнително.

6. Тук е от
    Sep 2008

Имам нужда от помощ и съвет! Купихме си Sanyo SAP DS 45 (нов) за помещение от около 48-50 кв.м. От фирмата ме увериха, че ще е напълно достатъчен като мощност, за да се отопляваме (всъщност ми казаха, че отговаря на 18 btu, а аз търсех нещо по-мощно - 24 btu, защото помещението е с три външни стени, 5 прозореца, само вътрещна изолация). И сега с проблемите: 1. Успях да намеря превод поне на дистанционното в този форум, за което много благодаря!!! Но се чудя дали някой има превод и на ръководството? 2. Дотук добре, но сега всъщност наистина искам да ви споделя за проблемите със самата машина - Не може да направи повече от 19 градуса в помещението, а все още не е дошла истинската зима и студовете!!!! Вътрешното тяло издава отвратителни шумове - скърца пластмасата, едната клапа заяжда понякога, а най-лошото е че вие като дъскорезница!!!! Ужасно е, а уж бил от най-безшумните и прочее лъжи!!! Страшно съм разочарована, защото аз настоявах да вземем точно такъв японски климатик, а не от европейските им варианти!!! Трябваше ми само машина, която да затопля нормално и да е сравнително безшумна, защото имам горчив опит с едни дръвчета в спалните, които сега се оказват май по-тихи от тази. Нямах нужда от всичките други екстри - йонизации, аспирации и пр., които май още не съм изпробвала! Моля ви, дайте съвети или поне малко успокоение, че не съм се набутала фатално и че няма да мръзна през зимата!

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

възможно е помещението ти да е с много изтинали стени и да минат 2-3 дни докато се позатопли ,това ще обясни високите обороти на вентилатора които окачествяваш като виене ... ако продължава така с дни извикай сервиза ... вътрешното тяло не е нормално да издава несвойствени шумове напротив наистина е доста тихо но не и на 4та степен на вентилатора

8.  

9. Тук е от
    Sep 2008

Отвратителното виене започва от трета степен. А стените няма как да са изстинали защото климатикът работи от доста време. Може ли да ми помогнете с информация за ръководството, на английски също ще ми свърши работа. Благодаря!!!

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

няма такова ,но климатика не е по различен от такъв на 220 волта .. щом имаш описанието на бутоните какво неясно има

11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

silviss, Ако това е твоят модел Sanyo SAP-DS45T2(N) - 2 750 лв., то той отговаря като мощност на 15 354 BTU и ако се прояви малко фантазия може да се каже че е 16-ка.

Не си посочила кубатурата но ако височината е стандартна 2,5 метра, на отопление ти се падат 50 W на кубичен метър. Монтажът е важно нещо и климатика, за да даде максимума от това, което може освен другите неща трябва да е бил и вакуумиран.

За нов климатик не е нормално при работа пластмасите да скърцат, клапата да заяжда, а също да вие като дъскорезница, както го описваш. Тук трябва да си спомниш като го донесоха при теб беше ли запечатан фабрично в кашона. Да не се е оказал проблемен при друг клиент, там да са го свалили и да са го дали на следващият късметлия.

12. Тук е от
    Sep 2008

Ти направо ни отрепа,я разгледай какво са ти монтирали! Пластмасата на мойто SANYO e на светлинни години пред същата на MIDEA-та ми,за какво виене и скърцане говориш та SANYO е една от най-тихите машини! Викай веднага монтажниците и няма да ги пускаш докато не си дойде всичко на мястото.Няма начин ако всичко е наред да не вдигне поне 23-24гр.,навън е още топло!

13. Тук е от
    Sep 2008

Ако вие сте утрепани, за мен какво остава!!! Навих се да купя такава машина само заради отзивите, написани в този форум, иначе се бях спряла на един Fujitsu, който беше значително по-скъп от този. Дори и във фирмата ме посъветваха да предпочета Sanyo. Климатикът е нов, познавам хората от фирмата - много са коректни.

valen1, моделът е точно Sanyo SAP-DS45T2(N), височината на помещението е различна - варира от 2,50 до 2,60 м и това, че е 16-ка направо ме разби! Пишеше, че точно този модел отговаря за помещение от 45 до 55 кв.м. А Fujitsu-то, на което се бях спряла беше 24-ка, но от фирмата ме увериха, че този модел на Sanyo ще върши идеална работа за помещението ми.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Всъщност SAP-DS45T има следните характеристики:
    - охлаждане: 4,5 kW (0,4 - 5,2)
    - отопление: 6,3 kW (0,4 - 8,8)

Климатикът е 15363 BTU при охлаждане и 21508 BTU при отопление. Т.е. може да се каже, че е ~15-ка на охлаждане и 22-ка на отопление.
    При сегашните температури би трябвало да успее да стопли. Помещението е голямо, така че това не може да стане много бързо с тази мощност. Сложи вентилаторът на МАКС.

16. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Размерът на модела като мощност е посочен дори в самото му име SAP-DS45T. Цифрата 45 означава че модела на охлаждане отнема 4,5 kW топлина, което превърнато в Британски термални единици прави 15 354 BTU. Ако производителят Sanyo ползваше за маркиране на мощностите единицата BTU то моделът щеше да се изписва по този начин: SAP-DS16T

Има различни по качество и параметри модели дори на една и съща марка. Например: В режим отопление при един модел размер 16-ка може да имаме едно количество отдавана топлина а при друг модел да е друго, но и двата ще са маркирани като 16-ки, защото маркирането се прави в зависимост от топлинната мощност отнемана от помещението в режим охлаждане.

Моделът Sanyo SAP-DS45T2(N) на отопление отдава 1,8 kW повече мощност в сравнение с отнетата на охлаждане, което говори за висок клас машина. Но най-важното не е това как е маркиран климатика, а каква е отдаваната му мощност в режим отопление, който ни интересува.

В случая имаме отдавана номинална мощност на отопление 6,3 kW за помещение от 125 кубични метра. Падат се по 50 W топлина на кубичен метър. В сайта на Sanyo за Япония модела на отопление се препоръчва за помещения от 23 до 29 квадратни метра. При 29 квадратни метра се падат по 87 W топлина на кубичен метър.

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

silviss,хубаво е че си чела форума,но защо не поиска съвет преди покупката.Аз мисля, че при 3/три/външни стени и 5/пет/прозореца определено при минусови темп.този климатик няма да те стопли.

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

/

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 110 ПърваПърва ... 715161718192767 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици Sanyo на 220V
    От m_dikov във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 6
    Последно: 18-01-11, 23:42
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици Sanyo - мнения
    От cacho във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 13
    Последно: 26-06-07, 14:38
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе