от Саньо на 100 волта никой не може да има лоши впечатления ,това са перфектни машини .. моя бичи нон стоп също ,средна консумация 120-150 вата за час в стая 30 кубика запад със сносни изолации и дограма
от Саньо на 100 волта никой не може да има лоши впечатления ,това са перфектни машини .. моя бичи нон стоп също ,средна консумация 120-150 вата за час в стая 30 кубика запад със сносни изолации и дограма
Sanyo L22H - 2001г. монтиран преди около седмица, според това което изчетох във форумите, доста не професионално(без вакумиране, обезвъздушен чрез изпускане на фреон от външното тяло по едната тръба докато излезе от другата и т.н......) Към момента работи и духа доста топло. Вътрешното тяло малко шумно. Външното тяло не го чувам през дограмата. Външното тяло бе монтирано под прозореца, въпреки моето желание за монтаж на покрива(има възможност и лесен достъп) и сега мисля, че се чуват вибрации предадени по панела(ехти). За разхода не мога да кажа. Като монтирам контролен електромер, ще пиша впечатления.
dbm1 ако на покрива няма стена до която да бъде монтира за да не минава вятъра през него свободно не е добре да се монтира там.
За сега разхода сравнително добър - за 9ч. при 20 градуа в стаята 3kw разход. Като достигне зададената температура колелото на контролния електромер се върти много бавно. Но забелязах, че компресора верояно спира, а не намалява. Имам сънение за това дали е Инверторен или конвенционален, тъй като компресора спира или така намаля обороти, че не се усеща да работи. Като направи 24ч. ще пиша за разхода допълнително.
Имам нужда от помощ и съвет! Купихме си Sanyo SAP DS 45 (нов) за помещение от около 48-50 кв.м. От фирмата ме увериха, че ще е напълно достатъчен като мощност, за да се отопляваме (всъщност ми казаха, че отговаря на 18 btu, а аз търсех нещо по-мощно - 24 btu, защото помещението е с три външни стени, 5 прозореца, само вътрещна изолация). И сега с проблемите: 1. Успях да намеря превод поне на дистанционното в този форум, за което много благодаря!!! Но се чудя дали някой има превод и на ръководството? 2. Дотук добре, но сега всъщност наистина искам да ви споделя за проблемите със самата машина - Не може да направи повече от 19 градуса в помещението, а все още не е дошла истинската зима и студовете!!!! Вътрешното тяло издава отвратителни шумове - скърца пластмасата, едната клапа заяжда понякога, а най-лошото е че вие като дъскорезница!!!! Ужасно е, а уж бил от най-безшумните и прочее лъжи!!! Страшно съм разочарована, защото аз настоявах да вземем точно такъв японски климатик, а не от европейските им варианти!!! Трябваше ми само машина, която да затопля нормално и да е сравнително безшумна, защото имам горчив опит с едни дръвчета в спалните, които сега се оказват май по-тихи от тази. Нямах нужда от всичките други екстри - йонизации, аспирации и пр., които май още не съм изпробвала! Моля ви, дайте съвети или поне малко успокоение, че не съм се набутала фатално и че няма да мръзна през зимата!
възможно е помещението ти да е с много изтинали стени и да минат 2-3 дни докато се позатопли ,това ще обясни високите обороти на вентилатора които окачествяваш като виене ... ако продължава така с дни извикай сервиза ... вътрешното тяло не е нормално да издава несвойствени шумове напротив наистина е доста тихо но не и на 4та степен на вентилатора
Отвратителното виене започва от трета степен. А стените няма как да са изстинали защото климатикът работи от доста време. Може ли да ми помогнете с информация за ръководството, на английски също ще ми свърши работа. Благодаря!!!
няма такова ,но климатика не е по различен от такъв на 220 волта .. щом имаш описанието на бутоните какво неясно има
silviss, Ако това е твоят модел Sanyo SAP-DS45T2(N) - 2 750 лв., то той отговаря като мощност на 15 354 BTU и ако се прояви малко фантазия може да се каже че е 16-ка.
Не си посочила кубатурата но ако височината е стандартна 2,5 метра, на отопление ти се падат 50 W на кубичен метър. Монтажът е важно нещо и климатика, за да даде максимума от това, което може освен другите неща трябва да е бил и вакуумиран.
За нов климатик не е нормално при работа пластмасите да скърцат, клапата да заяжда, а също да вие като дъскорезница, както го описваш. Тук трябва да си спомниш като го донесоха при теб беше ли запечатан фабрично в кашона. Да не се е оказал проблемен при друг клиент, там да са го свалили и да са го дали на следващият късметлия.
Ти направо ни отрепа,я разгледай какво са ти монтирали! Пластмасата на мойто SANYO e на светлинни години пред същата на MIDEA-та ми,за какво виене и скърцане говориш та SANYO е една от най-тихите машини! Викай веднага монтажниците и няма да ги пускаш докато не си дойде всичко на мястото.Няма начин ако всичко е наред да не вдигне поне 23-24гр.,навън е още топло!
Ако вие сте утрепани, за мен какво остава!!! Навих се да купя такава машина само заради отзивите, написани в този форум, иначе се бях спряла на един Fujitsu, който беше значително по-скъп от този. Дори и във фирмата ме посъветваха да предпочета Sanyo. Климатикът е нов, познавам хората от фирмата - много са коректни.
valen1, моделът е точно Sanyo SAP-DS45T2(N), височината на помещението е различна - варира от 2,50 до 2,60 м и това, че е 16-ка направо ме разби! Пишеше, че точно този модел отговаря за помещение от 45 до 55 кв.м. А Fujitsu-то, на което се бях спряла беше 24-ка, но от фирмата ме увериха, че този модел на Sanyo ще върши идеална работа за помещението ми.
Всъщност SAP-DS45T има следните характеристики:
- охлаждане: 4,5 kW (0,4 - 5,2)
- отопление: 6,3 kW (0,4 - 8,8)
Климатикът е 15363 BTU при охлаждане и 21508 BTU при отопление. Т.е. може да се каже, че е ~15-ка на охлаждане и 22-ка на отопление.
При сегашните температури би трябвало да успее да стопли. Помещението е голямо, така че това не може да стане много бързо с тази мощност. Сложи вентилаторът на МАКС.
Размерът на модела като мощност е посочен дори в самото му име SAP-DS45T. Цифрата 45 означава че модела на охлаждане отнема 4,5 kW топлина, което превърнато в Британски термални единици прави 15 354 BTU. Ако производителят Sanyo ползваше за маркиране на мощностите единицата BTU то моделът щеше да се изписва по този начин: SAP-DS16T
Има различни по качество и параметри модели дори на една и съща марка. Например: В режим отопление при един модел размер 16-ка може да имаме едно количество отдавана топлина а при друг модел да е друго, но и двата ще са маркирани като 16-ки, защото маркирането се прави в зависимост от топлинната мощност отнемана от помещението в режим охлаждане.
Моделът Sanyo SAP-DS45T2(N) на отопление отдава 1,8 kW повече мощност в сравнение с отнетата на охлаждане, което говори за висок клас машина. Но най-важното не е това как е маркиран климатика, а каква е отдаваната му мощност в режим отопление, който ни интересува.
В случая имаме отдавана номинална мощност на отопление 6,3 kW за помещение от 125 кубични метра. Падат се по 50 W топлина на кубичен метър. В сайта на Sanyo за Япония модела на отопление се препоръчва за помещения от 23 до 29 квадратни метра. При 29 квадратни метра се падат по 87 W топлина на кубичен метър.
silviss,хубаво е че си чела форума,но защо не поиска съвет преди покупката.Аз мисля, че при 3/три/външни стени и 5/пет/прозореца определено при минусови темп.този климатик няма да те стопли.