Слагай вент. и темп.на макс и виж дали топли! А за скърцането и шума май е само при твоя!
Слагай вент. и темп.на макс и виж дали топли! А за скърцането и шума май е само при твоя!
Не зная защо, но консултантите в магазини за 100-волтови климатици винаги надценяват машините. Мощен, хубав, но все пак трябва да отговаря на помещението.
Извинявам че може би го пиша не на място но е крайно време да отворите една тема точно за тези разликиПървоначално публикувано от deian
защото и аз сега разбрах че съм си взел 9 а исках 12, става дума за Sanyo DK25T
добре че помещението ми е около 15 м2
Е, че тя е идеална за помещението ти - имаш по 75 вата на кубик.
Писано е на много места във форума,просто трябва много да се чете,или да се пита преди покупката.Хубавото на форума е че много бързо
можеш да получиш отговори от много хора,по-голямата част от тях безпристрастни.
От какъв зор пък ти е трябвала 12-ка, като ти трябват 2,6 kW, а ти имаш 3 kW със Sanyo DK25T. Свиркай си, по-голям не ти е трябвало!Първоначално публикувано от ivostoyka
Става дума по принцип , на мен ми е достатъчен, но както се вижда има и прецакани
приключвам с този въпрос тук
Всичко идва от различните обозначения на машините и "експертните познания" на продавачите в магазините.Но все пак на отопление го докарваш до 10-ка по номинал.
Mmitaka, преди почти 2 месеца ти изпратих лично съобщение точно по въпроса за ръководствата, но ти така и не ми отговори. И явно понеже аз не знам как да се свържа с теб, ще те помоля да ми пишеш на мейла.
Може ли някой да каже колко често може да се включва йонизатора. Благодаря предварително.
Oт месец септемри притежавам Саньо ЕХ36Т - 100V. Същия закупих от гр. Пловдив. Твърдя, че климатика е много добър и с всякакви естри. От сега мога да кажа, че няма да имам проблеми през зимата тъй като наистина е изключително мощен. Отоплявам две помещения с междинна врата с обща квадратура от около 30 кв.м. Жилището е панелно без изолация и ПВС дограма във въпросните стаи и въпреки това климатика спокойно достига температури от 25-26 градуса. Номинала му е 4.5 и е с КОП около 5.7. Максималната температура, която съм измервал на въздушната струя е около 58 градуса. Единствената несъществена за мен слабост е малко по високия шум на външното тяло, но ми обясниха че това се дължи на компресора - тип скролер. Шума не е такъв че да се чува във вътрешното помещение. Ще изчакам минусовите температури и отново ще споделя наблюденията си за модела.
Имам и друг климатик Кериар номинал 3.2 кВа. Купих си го миналата зима и още съжалявам за това. Външното тяло бръмчи като електрожен и вибрира в половината апартамент, а като стане студено направо не може да се понася. При това топли вътрешна стая 10 кв.м. с вътрешна изолация на външната стена и ПВС вратопрозорец. Не може да вдигне по висока температура от 23 градуса при външна около 0 гр. Температурата на въздушния поток не може да надвиши 48 градуса и то при 5-6 градуса от вън. Падне ли около 0-та слиза на 42 и това е. Обезвъздушаваха го допълнително нищо не помогна. През зимата обикалях нашия град и мога да кажа, че всички Кериери бръмчат по този начин-като електрожен.
Спомням си, че някой имаше същия проблем и каза, че отворил външното и се оказало, че има допрени тръби до тялото на компресора.