Тая функция по принцип е свързана с една допълнителна памет,която не струва нищо.При китайците,когато е опция искат 1 $ допълнително,така че не вярвам японците да не са я сложили
Тая функция по принцип е свързана с една допълнителна памет,която не струва нищо.При китайците,когато е опция искат 1 $ допълнително,така че не вярвам японците да не са я сложили
Да е*а м***а им ЕОНска!
Току що за 1 минута токът спря 2 пъти! Компютърът дори не успя да се изключи, само примигна веднъж, тръгна и после втори път. Климатикът спря компресора, вдигна жалузите нагоре и така стоя 3-4 минути. Сега пак си задуха топло, Слава Богу!
Днес за първи път ми светна диотчето което ми напомня да почистя филтрите(SANYO DK 28U),след сваляне, измиване и подсушаване ги поставих и чрез бутончето на дистан.деактивирах диотчето! Направи ми впечатление,че аз клим. го пуснах на 09.11 и от тогава не съм го спирал а чак сега светна за почистване на филтрите-знам,че светва на 250часа работа да ти напомня за профилактиката а от 09.11 са минали над 400часа! Незнам как ги брой тези часове!
Здравейте! Купихме си климатик Sanyo , модел SAP - F28B втора употреба,но няма оригинално дистанционно.От къде мога да си купя? Бихте ли ми казали нещо за климатика-взели сме го за малко помещение? Благодаря предварително!
Писането на кирилица е задължително!
Модела е от 1998 година с охлаждаща мощност от 2,8 kW при консумация от 660 W и СОР 4,24 При отопление отдава 4,2 kW и консумира 950 W - COP 4.42 Пре 2 градуса се развърта към 5 kW. За какво помещение си го взел - добра машинка е....?!
Това май е минус при нашите условия... Вчера сутринта пак ми спря тока. Иначе в Япония сигурно просто няма нужда от такава функция, не че е голяма философия да се добави.
Alexi, като ти спре тока на Саньото после като дойде как реагира? Поне затваря ли си жалузите или чака сигнал от дистанционното?
А, добре, аз се опасявах да не са ги оставили без защита след като нямат и авторестарт. Те там проблеми с тока сигурно си нямат, но тук нещо този сезон на Е.ОН. при мен не им започна добре. За 3 дни 2 пъти...
то УПС- и има и по 30-40 kVA ,но качествен УПС с мощност да захрани климатик ( примерно 2200VA APC Smart )си е цифра
от каде можем да си купим оригинално дистанционно за Sanyo , модел SAP - F28B?
Здравейте,
Скоро си купих климатик Sanyo SAP - KRV126EH - инверторен е - доколкото знам е производство за Европа.До сега не съм използвала климатик за отопление и изобщо не съм доволна. Като го сложа от 25 до 27 градуса духа студено, за по ниски градуси пък съвсем студено.На 28 е малко по - добре, а навън тези дни беше около 0 ?! На 30 ли да го държа ?Той се влияе от дистанционното /ако е отдалечено изобщо не изключва/ и затова го държа близо до него, ама пак при зададена T 26, на дистонционното показва 32 и тогава изключва.На висока мощност изключва по-често, а на ниска почти не.Така ли работят климатиците или този е нещо не в ред или аз нещо не разбира и не правя като хората?Все още не ми е дошла сметката, но ако е висока си пускам парното.
Оплакваш се, че духа студено, а казваш, че при зададени 26 изключва при 32 в стаята?
А защо искаш да изключва? Той е инвертор, по принцип работата им е да не изключват. Или поне рядко.
Да не би да си включила AUTO режим, а не HEAT?
Този модел отчита стайната температура и я изобразява на дистанционното ли? Ако е така, не дръж дистанционното близо до струята, защото не мери реално.
sara7, Преди една седмица прегледах пълната документация на Sanyo SAP-KRV126EHDS. Разликите в управлението с твоят модел са малки.
Дистанционното управление на твоят климатик изпраща на всеки 5 минути сигнал за отчетената от него температура към вътрешното тяло. За климатика това е реалната температура в помещението. Ако изпращаният сигнал прекъсне за 15 минути поради някаква причина, програмата ще превключи към температурният сензор вграден във вътрешното тяло. По времето, когато няма връзка с дистанционното управление е възможно да се получат температурни разлики между зададена и действителна температура.
Мога да ти кажа от опит с модели климатици Hisense, имащи я и те тази функция, че такива проблеми се наблюдават при модели приемащи информация от дистанционното си управление. Желателно е да прехвърлиш управлението върху температурата изцяло на вътрешното тяло.
Как става това:
Или просто да сложи дистанционното там, където ще отчита правилна температура. Но наистина можеш да изключиш тази функция.