Страница 28 от 110 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно
Резултати от 406 до 420 от общо 1638
Like Tree68Одобрявам

Климатици Sanyo

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Re: Климатици SANYO

Саньото се държа много достойно при -15 тия 2 нощи ,да не кажа че дори не се беше форсирал на номинал , с лекота поддържа 21 градуса в спалнята на хлапето

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Същото и при мен. Само форсира яко при дефрост

4. Тук е от
    Jan 2009

Здравейте,

От вече почти една година имам Саньо DX28R.
    МОга да кажа, че съм доволен от машината като цяло.
    Отоплява и охлажда някъде към 70 куб.м.
    Сега обаче четейки този форум разбрах в хитринките които прилагат фирмите , продавайки климатици.
    Предполагам че COP от 6,31 ако не се лъжа е мит за този климатик, но както и да е, вината си е в мен , че приех на доверие това което ми казаха.
    Преди няколко дни обаче, турбината на вътрешното тяло се счупи.
    Искам да кажа че се счупиха няколко от лопатките й, в резултата на което настъпи дисбаланс и климатика започна да "трепери" и вибрира докато работи.
    От сервиза ми казаха, че доставката на нова такава турнбина, ще стане около месец юни и ще струва около 400 - 500лв, защото била комплект с моторчето.
    Засега единствения вариант бил да се свали климатик и да се види дали може да пасня някоя турбина от друг климатик.
    Та въпроса сега на въпроса...Първо - възможно ли е цената дае толкова висока, при положение че за моя климатик съм платил 1800лв.
    Второ - дали наистина турбината върви комплект с моторчето.
    Трето - има ли друг начин да се поправи тази турбина.

С риска да стана вече нахален , бих желал да попитам и дали някои може да ми изпрати превод на дистанционното за моя тип климатикм, понеже от фирмата доставчик ми дадоха картинка с превод на копчета за режимите на работа , режимите на вентилатора, управление на клапите и естествено настройка на градусите.
    Пропуснах да каже че съм от Пловдив.

Благодаря ви предварително

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

COP е 6,26 ако това ще те успокои и климатикът е уникален! Само забележи огромното външно тяло, тежащо 40.0 кг.
    Дано ти го отремонтират скоро и да си го ползваш. Как така ти се счупи турбината? От какво?

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

наистина уникална машина ,жалко че сега ги скопяват така .. развърта се до над 7 кв тая 28чка ,средния КОП е 6.26 на отопление и 6.36 на охлаждане .. турбината ако и счупиш от другата страна пак толкова ребърца дисбаланса ще изчезне ,а шанса да пасне от друг климатик не е много голям,по принцип се продава отделно от моторчето и цената е много висока която са ти казали

7. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Цитат Първоначално публикувано от akula
    Здравейте,

От вече почти една година имам Саньо DX28R.
    МОга да кажа, че съм доволен
    Добре де, машината нали е гаранционна защо са тия 500-600лв за ремонт не ми стана ясно ..!?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Перките на вентилаторите не ги признават за гаранционни.

10. Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    наистина уникална машина ,жалко че сега ги скопяват така .. развърта се до над 7 кв тая 28чка ,средния КОП е 6.26 на отопление и 6.36 на охлаждане .. турбината ако и счупиш от другата страна пак толкова ребърца дисбаланса ще изчезне ,а шанса да пасне от друг климатик не е много голям,по принцип се продава отделно от моторчето и цената е много висока която са ти казали
    Това значи ли, че ако от сервиза не могат да ми намерят сега подходяща турбина, мога да счупя същия брой лопатки от другата страна и климатика да си работи нормално, в смисъл няма ли по някакъв начин да му навреди, освен че преедполагам въздушната струя, няма да е толкова силна, колкото с пълния брой лопатки.
    Може ли да работи така поне докато си намеря турбина, или е нежелателно и ще повредя нещо?
    Сигурно въпросът ми изглежда глупав, но едно време в университета ,когато учехме топлотехника, на мен не ми беше много интересно и не ходих на лекции.
    По въпроса за цената, ще искам преразглеждане на офертата им, доставка без моторче и ще гледам да се посприятелим и знам ли още какво?

Колега deian, един познат - "разбирач", бръкна уж да наглася ръчно клапите за въздуха, въпреки че му обясних че от дистанционното може да се нагласи всичко , но нали знаеш , белята става бързо.
    Но станалото станало, сега просто искам час по скоро да се оправи машината, щото като си помисля, че трябва да пусна най-малко 2 духалки, по 2 квт една за да се постопля горе долу и направо ми става ...не комфортно.

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

А в момента не работи ли така? Просто задай по-ниска степен на вентилатора, няма ли да си върти прилично все пак?
    На тоя разбирач като ти донесат новата му заблъскай счупената турбина в главата. Ръчно ще ги наглася...

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

akula ако са счупени две-три лопатки няма никакъв проблем за машината. Повечето турбини имат пластини за баланс, предполагам, че тази също има. Аз лично не съм се опитвал да балансирам турбина чрез тези пластини, но ми се струва че ще ти бъде далеч по -евтино ако само се балансира турбината.

13. Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от deian
    А в момента не работи ли така? Просто задай по-ниска степен на вентилатора, няма ли да си върти прилично все пак?
    Днес от сервиза свалиха турбината , за да видят дали ще пасне някоя от тези които имат налични, иначе климатика си работеше на 1-ва и 2-ра степен на вентилатора добре, с много , ама много леки вибрации.На 3-та пак става, но вече се усещаше вибрацията, а на най-силната вибрацията вече е доста силна и чак лампичките които са на вътрешното тяло, ми се размазваха пред очите.
    Та така , сега чакам тук надявам се до 1 седмица да ми звъннат и да кажат какво са успели да направят те, и какво следва...

14.  

15. Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    akula ако са счупени две-три лопатки няма никакъв проблем за машината. Повечето турбини имат пластини за баланс, предполагам, че тази също има. Аз лично не съм се опитвал да балансирам турбина чрез тези пластини, но ми се струва че ще ти бъде далеч по -евтино ако само се балансира турбината.
    Точният брой на счупените пластинки е 5, и то поредни една след друга.
    Определено си мисля че ще е по-евтино, но първо незнам къде са тези пластини, и второ днес , от сервиза доидоха да свалят турбината, за да видят може ли да пасня някоя друга.
    Но ако онези не направят нищо, ще ггледам да пробвам...
    Благодаря

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Чета, че в другата тема те съветват да счупиш противоположни лопатки. Не го прави, по добре си поиграй с пластините за баланс, все ще успееш и сам.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Не може с 2-3 пластинки като нокът да се балансират 5 липсващи лопатки.Акула,дай на ЛС размери по дължина,диаметър и Фто на осите,имаме много на склад.Все ще напаснем нещо,ако ти откажат или не се получи с чупенето.

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Ако не ти намерят турбина пусни няколко хубави снимки заедно със всички дължини и диаметри във форума,може да се намери нещо.
    Ако имаш счупени 5 и счупиш още 5 какъв дебит ще ти прави?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 28 от 110 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици Sanyo на 220V
    От m_dikov във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 6
    Последно: 18-01-11, 23:42
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици Sanyo - мнения
    От cacho във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 13
    Последно: 26-06-07, 14:38
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе