Ама серията е zk28x не zx
Поредният излъган или умишлено заблуден-кви 14ки?Имаш 9553BTUма по номинал и тази машина има максимум при 2°- 3.3kw. както ти се каза.Потърпи до април-тогава ще се оправят нещата,като понапече.Първоначално публикувано от joretoxx
![]()
поредния измамен .. климатика ти е 9ка (гледа се номинала,винаги !) ,но за разлика от повечето 9ки дори няма завишено топлоотдаване (за пример Панасоника ми е 9ка ,но има номинално топлоотдаване от 3.6кВ ,Саньото ти има 2.8) ,и стаята в която си го монтирал е голяма за него .. климатика ти работи с часове над номинал което е и причината да обледява и да не топли ..Първоначално публикувано от joretoxx
Добре де ми тогава модела sanyo SAP Zk25x които имаме монтиран на село тои работи идеално монтиран в хол с 18 квадрата и си разкрежава на 40 45 мин. и си е наред апък този дето е в апартамента неиска да не би да е някои датчик на външното тяло.Тои тогава колко е голям!
25x ина номинално топлоотдаване 2.5 кв при +7 градуса ,разликите с 28х са само софтуерни ,имат еднакви външно и вътрешно тяло .. възможно е на 28цата ти да и има нещо ,примерно прегъната тръба - класиката на куция монтажист ,или намалял фреон пак в следствие на куц монтаж .. викни си сервиза да го видят .
Добре благодаря за вниманието. Сервиз непременно ще доиде да го види проблема му и дано го отстарнят качевствено а и монтажа е направен с 2 дупки и е напълно възможно да има прегъната траба но да видим като доидат какво ще кажат иначе сега вън времето е около +1 вътре е настроен на 22 и ги е направил но външното тяло е заледено яко но продължава вътре да топли и след малко ще го намаля на 20 да си стопи вън леда.!
Това на външното тяло лед ли е или скреж?Ако е скреж е нормално и не го базикай.Вчера от силния снеговалеж и мойто dk22 заскрежи питата и така си работи близо час и половина със заскрежена пита докато размрази, при това си топлеше нормално.Между другото видях вчера че лампата за дефрост работи.В по-предни постове бях споменал за проблем с нея,но скоро след това му чистих филтрите,явно изключването от тока му е подействало.
моя при дефрост нищо не сигнализира .. свети си зелено и толкоз
Добре де teon на моята машина филтрите се чистят задължително на 2 седмици 3 максимум вече с сигyрност е лед не скреж ако беше скреж нямаше да е дебел 1 пръст и излезнал отсрани а ако се задържи прекалено дълго време има ли вероятност да изкриви ламелите си а и също за тока вчера пак го бях изключил от контакта за около 20 мин не е от тока явно е от някои външен датчик защото в другата стая която е с големина 13-14кв. имаме windom sharp AY-G2223A и тои сега преди 2 часа съм го включил и на всеки 45 мин си спира за дефрост и трупа само лек скреж а Sanyoto не е спиран от 2 дена и вече си е як лед не скреж.
от леда може не само да изкриви ламелите ,ами и да накъса тръбите на топлообменника и да стане за сериозен ремонт .. изключи го и викни сервиза
Аз като го намалям пример 2 - 3 градуса от зададеното тои вън започва да шупти да съска нешто и го стапя но ме притеснява че ако има огъната тръба как ще се оправи.
Да аз прочетох че трупа лед но все пак да уточня за себе си.При това положение викай техниците най-добре.Това с чистенето на филтрите и изключването от контакта го споменах по друг повод нямащ общо с твоя случай.
Нещо идентично се случва и с моите клими. Преди време бях писал тук за въпросното заскрежаване. А преди два дена след обяд беше пак така и пак принудително размразяване от моя страна, но нощес пак се беше заскрежил дебело "малкия" климатик, видях го преди лягане и не ми се занимаваше. Цяла нощ не съм го усетил да размразява (по принцип се усеща понякога) и сутринта цялата пита продължаваше да е дебело бяла и почти съм сигурен, че не е разскрежил, накарах го аз. Проблем с отоплението в стаята нямаше.
Alexi е дал отговора.До същите изводи съм стигнал и аз - климатика работи на ниска мощност.
Те цяла зима не надвишиха номинала си с изключение на моментите, когато t се вдигне на 28 градуса за час-два.Първоначално публикувано от teon