Страница 35 от 110 ПърваПърва ... 2533343536374585 ... ПоследноПоследно
Резултати от 511 до 525 от общо 1638
Like Tree68Одобрявам

Климатици Sanyo

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Re:Климатици SANYO

Ето ти по ясна спецификация на модела...

2.  

3. Тук е от
    Dec 2007

Така .Здравейте на вси4ки фенове на HVAC-R техниката и по то4но Sanyo .
    Най сетне намерих малко време да драсна няколко реда за 100 V Sanyo DK22T.
    Купиха ми го ноември 2008 а монтажниците го монтираха на 09 януари в стая 44 кубика. Присъствах на монтажа защото е много важен а и си бях донесъл вакум метър и исках да замеря вакум помпата на монтажниците .Останах приятно изненадан от вакума който постигна помпата им . След монтажа първото нещо което ми направи впе4атление беше по високият ампераж на който работеше спрямо старата пушка Sharp от дале4ната 1995 г.Лош старт на 2009 . Наложи се да се позанимавам малко с него докато разбера защо се полу4ава така . Оказа се 4е климатика работи по два напълно разли4ни на4ина в зависимост от това по кой тем. сензор  за управление е настроен ( на дистанционното или на този вътре във вътр. тяло ) .
    Разликата беше около 1-1.5Амп. на 220V . За най то4но измерване на стаината температура съм зака4ил дист. на 1.2 м от пода в ъгъла по диагонал на климатика и най дале4е от всякакви топлинни изто4ници (телевизор, компютър и дори слън4еви лъ4и ). Мястото на дист. е ВАЖНО за работата на машината особено при упр. от сенз. в дистанционното . Другото което забелязах е 4е при 30 гр. на дист. и сенз. в тялото климата се натоварва за 5-8 мин. на 6.5 Амп. и после сваля с 2Амп. За да го накарам да се натовари максимално (преди баня например ) превклю4вам управлението от вътр. тяло към сенз. вътре в  дистанционното . Това ми гарантира продължително пълно натоварване на  компресора и вдигане на стаина тем. от 23 на 25 за 20-30 минути . Много хора пишат – слагам на 22 и държи 22 , слагам на 23 и държи 23 . При мен този номер не върви и преди и сега . Настроики нощем при вси4ки топлоизто4ници изклю4ени – освен хората -майтап
    Външна 0 / +5                    Дистанционно 25       Стаина тем. 23
    Външна -5 / 0                     Дистанционно 26       Стаина тем. 23
    Външна -5 и по студено      Дистанционно 27       Стаина тем. 23

Ако го сложа да се регулира по сенз. от дист. може и да държи 23 постоянно но ампермера е пред о4ите ми цял ден и не ми харесва положението на стрелката - затова предпо4итам аз да се бъзикам с него . Налу4квайки може да предположа 4е е с 15 до 20 % по икономи4ен от стария . Много добра работа на жалузите . Настроени са максимално надолу и не усещам никакво те4ение в стаята за разлика от другия . Много тиха работа на вътр. вентилатор сложен на ауто  .
    UV лампата за мен е голям плюс . За дизаина нямам думи .
    Сега за дефроста :  Две седмици се опитвам да го хвана да размразява но не мога  ???
    Една сутрин се събуждам в 8 и какво да видя втори 4ервен светодиод ми свети насреща а климата работи нормално в продължение на 1 4ас и в 9 ам спря .
    След 2 минути тръгна компресора и о 4удо - най после дългоо4акваният дефрост запо4на. Компресора се натовари до 3,5 Амп. за около 5-6 минути и дефроста свърши . Изклю4ително добър софтуер за дефрост . За месец и половина съм го видял в дефрост 3 пъти .Една от при4ините е малкото топлозагуби които има стаята .В пове4ето време когато работи компресора товара е между 2-3 Амп.Спрямо Sanyoто старият минаваше в дефрост 4есто понякога и при липса на какъвто и да е лед по външното тяло и се товареше до 6,5 Амп. okolo 6-8 min.Не слагах вентилатора на ауто защото след дефрост тръгва с пълно натоварване и максимален вентилатор което ме дразни и събужда ве4ер . Относно 4ервеният светодиод се оказа 4е е дошло време за по4истване на филтрите .

Pozdravi ot Karibite 

4. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Интересува ме, по какъв начин се извършва разкрежаването при машините на 100 V от тази марка, дали това става като се обърне напълно цикъла в охлаждане. Съпроводено ли е разкрежаването със звуци, шумове и други неприятни ефекти.

Ако при разкрежаването се ползва другият начин с двупътният магнит-вентил във външното тяло има ли звуци или шумове, по които да се разбира, че в момента климатика разкрежава. Този метод за разкрежаване от към тишина и комфорт по-добър ли е реално.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

valen1, моят си разскрежава по стария начин - обръща цикъла. Има леко припукване. Интересното, което съм забелязал, е че непосредствено преди дефрост сам се форсира за около 5 минути - вдига температурата в стаята малко над зададената и тогава влиза в дефрост. После като излезе, температурата в стаята не е паднала под зададената, което е много приятно.
    Знам човек, който има Sanyo с другия вид дефрост и ще му пиша да сподели ако е обръщал внимание
    nikiexp, струва ми се, че просто не си намерил подходящо място в стаята за дистанционното. Страхотна екстра е това управление от сензора в него. Ако не го местиш, ще си постигне температурата там, където е сложено и после само поддържа - абсолютно точно при моя. Важното е да не го напича слънцето, защото веднъж влязох в стаята и на дистанционното пишеше 26°, а климатикът спрял... Слънцето печеше директно в дистанционното Колкото по-малко си играеш с настройката на температурата, толкова по-икономично си поддържа.

6. Тук е от
    Jan 2009

Моят разскрежава, като при deian и също леко припуква, но съм забелязал, че го прави много много рядко и е съпроводено с припукване на пластмасите.
    Иначе и при мен се получава едно форсиране преди да спре за дефрост.
    Относно по-горния пост на nikiexp, моята температура се следи от датчика в дистанционното.
    Настоих го така и после 1 ден си играх да намеря подходящото място на дистанционното в помещението.
    Накрая, разбрах че мястото му е на барплота на около 4 мт от климатика по диагонал.
    В помещението имам четири термометъра, по които сравнявам температурите в отделните части на стаята.
    Като задам 23 на климатика, той работи и когато достигне тази температура, по показание на термометъра на дистанционното, то на другите термометри отчитам 23 на най-отдалечения от климатика термометър(в противоположния край на стаята до вх.врата), 25 на този които е между климатика и дистанционното и 24 на един които съм сложил до самото дистанционно.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Хм, значи и твоят не е с Non-Stop Defrosting. От европейските само EHDX серията е с такъв, но от японските си мислех, че твоят го има. Явно пак е само в топсерията EX и вероятно новата Е серия, която между другото е много хубава.

8.  

9. Тук е от
    Apr 2009

Здравей deian,
    Внася ли се Е серията в България ? Ако отговора е да , то в кои фирми може да се получи повече информация и да се купи.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Вероятно още не, но има от по-старите красавци. За E_Y могат да кажат mmitaka и Alexandars.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2008

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Интересува ме, по какъв начин се извършва разкрежаването при машините на 100 V от тази марка, дали това става като се обърне напълно цикъла в охлаждане. Съпроводено ли е разкрежаването със звуци, шумове и други неприятни ефекти.

Ако при разкрежаването се ползва другият начин с двупътният магнит-вентил във външното тяло има ли звуци или шумове, по които да се разбира, че в момента климатика разкрежава. Този метод за разкрежаване от към тишина и комфорт по-добър ли е реално.
    аз ползвам клими от 5 години не мога да кажа дали върти цикъла ,не се чуват вентили пуфкане и др шумове ,никакъв светодиод не го индикира по никакъв начин ...съвсем леко се чува шум от изпарението на фреона ,винаги трае точно колкото трябва и никога почти не се включва безпричинно .Преди това се форсира наистина да вдигне леко темп. за да може след дефроста да не е под зададената .

13. Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    аз ползвам клими от 5 години не мога да кажа дали върти цикъла ,не се чуват вентили пуфкане и др шумове ,никакъв светодиод не го индикира по никакъв начин ...съвсем леко се чува шум от изпарението на фреона ,винаги трае точно колкото трябва и никога почти не се включва безпричинно .Преди това се форсира наистина да вдигне леко темп. за да може след дефроста да не е под зададената .
    при мен с DK25T при разскрежаване червената лампа започва да мига в оранжево , мисля че е само в началото на самия процес

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Не, червената примигва в оранжево (явно има два диода отзад - хитро ) през продължение на целия дефрост. Ако си стане пак червена, значи е свършил

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Не, червената примигва в оранжево (явно има два диода отзад - хитро ) през продължение на целия дефрост. Ако си стане пак червена, значи е свършил
    Наистина е през целия дефрост, който при мен е константен - 10 мин. Не съм забелязал зависимост на продължителността от външната температура. А диода е един - 2 (3) цветен.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Не знам какъв е, но изглежда много яко като примигва Дефроста не е по време, просто явно при теб толкова е било необходимо

18. Тук е от
    Apr 2009

Здравейте ,
    Научих че след 2 месеца термоклима ще имат наличност от новата " Е " серия на Sanyo.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 35 от 110 ПърваПърва ... 2533343536374585 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици Sanyo на 220V
    От m_dikov във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 6
    Последно: 18-01-11, 23:42
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици Sanyo - мнения
    От cacho във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 13
    Последно: 26-06-07, 14:38
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе