Страница 37 от 110 ПърваПърва ... 2735363738394787 ... ПоследноПоследно
Резултати от 541 до 555 от общо 1638
Like Tree68Одобрявам

Климатици Sanyo

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Климатици Sanyo

Този бутон ограничава максималната мощност.Няма полза ,ако климатика ти влезе в ON/OFF режим,защото той е под и около мин.мощност.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

Здравейте на всички!Искам да ви попитам дали има разлика при отдаваната мощност от духалка и клима и дали ако съм се отоплявал с духалка 2 квт ще мога да се отоплявам с клима 2,5 квт номинална мощност?По-точно ds22t.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Каква стая?
    Този климатик е много добър.

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от penko_bg
    здравеите на вси4ки искам да ви попитам дали има разлика при отдаваната мощност от духалка и клима и дали ако съм се отоплявал с духалка 2кв ще мога да се отоплявам с клима 2,5кв номинална мощност?по-то4но ds22t
    Много добра машина - имам няколко такива. Зимата издържаха при -20* без никакви грижи. Имай предвид, че е подходящ за помещение до 16 квадрата.

6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Каква стая?
    Този климатик е много добър.
    Въпросът ми е дали ще отдава същата топлина както духалката на 2 квт, която се включваше и изключваше при достигане на температурата,изчетох за няколко дена темата от първа до последна страница, но този въпрос не беше повдигнат.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

2 kW са си 2 kW. Това обаче е инверторен климатик и не работи постоянно на номинал, да не кажа почти никога. Много се променя мощността според нуждата на помещението.
    Затова ти казвам, че ми е много по-лесно да ми кажеш помещението - размер, изолации, етаж, дограма.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

2 kW са си 2 kW. Това обаче е инверторен климатик и не работи постоянно на номинал, да не кажа почти никога. Много се променя мощността според нуждата на помещението.
    Затова ти казвам, че ми е много по-лесно да ми кажеш помещението - размер, изолации, етаж, дограма.
    Помещението е 23 кв и не казах колко е преди това, защото на много хора като кажа колко е и се почва, че е малък и т.н, а аз съм топлил стаята(в продължение на години) с 2 квт духалка Делонги с термостат, която се включваше и изключваше при достигане на температурата.Стаята е южна,средна и има кухня, която заема полвината стая.Предстои смяна на дограмата.57куб.м.

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Малка е машината за тази кубатура. Трябват ти 4kW номинална мощност.

11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Малка е машината за тази кубатура. Трябват ти 4kW номинална мощност.
    знам 4е според кубатурата е малък и затова запитах дали ако съм се топлил с духалка 2кв ще мога да се топля с клима 2,5кв с максимална 4,7

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

"малък" означава неподходящ. Ако искаш да си сигурен, че ще ти е топло, си вземи добре оразмерен. Наистина, може да развърти до 4,7... но аз лично, не бих си карал климата да работи в такъв режим 80 - 100% от времето...

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Много зависи и каква температура поддържаш. Колко градуса ти е правила духалката?
    По принцип климатикът не е като духалката, защото му спада отдаваната мощност с падането на външната температура. Т.е. точно когато ти трябва повече мощност, понеже се увеличават загубите при по-студено време, тогава и неговата мощност пада. Можеш да имаш проблем при голям студ, аз бих сложил 25-ца или 28-ца от същата марка и серия. 28-цата е 1600 лв, 22-ката мисля 1450 лв, така че за 150 лв не си струва риска.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Подкрепям deian напълно. Ако е друга марка внимавай с мощностите, търси климатик с номинал 3.2-3.4КВ.

16. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

Много зависи и каква температура поддържаш. Колко градуса ти е правила духалката?
    По принцип климатикът не е като духалката, защото му спада отдаваната мощност с падането на външната температура. Т.е. точно когато ти трябва повече мощност, понеже се увеличават загубите при по-студено време, тогава и неговата мощност пада. Можеш да имаш проблем при голям студ, аз бих сложил 25-ца или 28-ца от същата марка и серия. 28-цата е 1600 лв, 22-ката мисля 1450 лв, така че за 150 лв не си струва риска.
    Температурата не съм я мерил,но е било винаги достатъчно топло понеже имам две малки деца и няма как да оставя да е студено,а относно цената не знаех,че е такава разликата дори бях мернал цена за по-малкия 1380,но за 150 лв наистина не си заслужава да рискувам да не е достатъчен макар че има къде да го сложа в друга стая.И все пак мисля, че малкия ще е достатъчен, но затова питам тука,защото смятам,че има доста компетенти хора в този форум.Благодаря ви.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Е, щом имаш къде да го местиш, можеш да пробваш. Но местенето значи плащане за демонтаж и нов монтаж, и това не е за пренебрегване. Но пък ако стане си оставаш така

18. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

Е, щом имаш къде да го местиш, можеш да пробваш. Но местенето значи плащане за демонтаж и нов монтаж, и това не е за пренебрегване. Но пък ако стане си оставаш така
    Е да вече въпрос на преценка е дали ще дам 150 лв повече за по-голям или ...лв за демонтаж и монтаж. ,но в много фирми ще почнат да ме убеждават, че трябва много по-голям, а почти бях сигурен,че 2 квт от духалка и 2 квт от климатик е същото .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 37 от 110 ПърваПърва ... 2735363738394787 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици Sanyo на 220V
    От m_dikov във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 6
    Последно: 18-01-11, 23:42
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици Sanyo - мнения
    От cacho във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 13
    Последно: 26-06-07, 14:38
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе