Изтрит
Здравейте,търся тих и комфортен климатик за помещение около 40 кв.м. 2,60 височина, южно с външна изолация, една външна стена, таван гипскартон с вата (но последен етаж).
след доста четене се спрях на модел на Sanyo: SAP-DS45T2(N) - мисля че ще е достатъчен за отопление - някакви отзиви за него, как се държи на минусови температури, тих ли е, къде е произведен...
а SAP-EX28T има ли по-мощен - 45-ца?
Благодаря предварително
40 кв.м. е доста голямо помещение и няма как да е тих климатика.
1.По добре сложи две по малки машини така температурата ще ти е изравнена и в двата края на помещението. 2.КОП-а на две по малки машини е доста по голям от една по мощна.
3.Зимата като минават в режим размеазяване едната ще духа топло докато другата размразява.
4.Ако едната машина се повреди оставаш с една която работи докато ти ремонтират дефектиралата.
Това е според мен и аз така бих направил.
Има EX45T2, EX56T2 и т.н. до 71-ца.
EX45T2 е уникален климатик с COP 4.38 при мощност 6.7 kW номинално отопление! Обикновено такъв COP имат климатици за европейския пазар при мощност едва около 3 kW. Развърта се до цели 9.4 kWmax. Просто ако си намериш EX45T2 си го взимай, но сигурно ще е много скъп.
DS45T2 също не е лош, но е с по-слаби показатели. 6.3 kW на отопление и COP 3.24. Развърта се до 8.8 kW max.
Привет на всички в този форум! Някой може ли да даде информация за това каква топлоотдаваща мощност има SANYO SAP-DS22T при -15*С. Консумацията при тази температура би трябвало да е 1075 W. Знам, че при 2*С външна има максимално топлоотдаване 3,4кВт и разход 950W, но
какво е съотношението при -15*?
Къде по принцип е възможно да се намери такава информация и за други марки и модели?
Не съм успял да открия подобна информация засега. Мога да ти кажа само въз основа на догатки и предположения. Според мен, номиналната мощност спада на 1.4 kW, а максималната на 3.30. Но не мога да се закълна в това. Ще се радвам да чуя и други мнения.
bekata, тази максимална консумация от 1075 W е ако климатикът работи на максимум при 7° външна температура, т.е. като натиснеш High power бутона. При -15° не е задължително да работи на пълна мощност, ако помещението е темперирано. Може пак да си работи около или под номинал. Освен това, с понижаването на външната температура имаме и понижаване на консумирания ток. Така че е сложно да се каже.
Иначе мощността при -15° обикновено е 50-60% от тази при +7° при хубавите климатици.
Toshiba RAS-285LDR при -15* има максимална мощност на отопление 4.5 киловата и консумация от 1.810 киловата, СОР при тази температура е 2.49. Номиналната мощност на машината е 4.2 киловата, а СОР е 5 при 7*С. Източника на информацията е www.eccj.or.jp. Това е резултат на машина произвеждана от 1998 г. Предполагам, че на новите японски машини СОР едва ли е по-нисък.
Което напълно съвпада с мнението на Деан.
Toshiba RAS-285LDR има 7.5 kW максимум при +7°. Щом blue1 казва, че при -15° има максимум 4.5 kW, това означава, че мощността и се запазва точно на 60%. Не случайно този климатик е награждаван през 1998-ма.
От по - горе цитираните данни приемам, че при -15°С DS22T има максимално топлоотдаване около 2.6 kW, а за консумацията би трябвало да се правят конкретни замервания - Благодаря за отговорите!
Как работи копчето с ризата? Онова дето е за изсушаване на пране. Върти ми се нещо, че можеше да се ползва в режим на отопление...
Би трябвало да сваля влажноста в стаята.При мен има ефект,като мисля че си сменя режимите на работа(топло-студено).Някой беше написал,че за 1 час изсушавал пране,поне при мене не се получава.Наистина намаля влажноста до 50% но трябва доста повече от час при тази влажност да изсъхне каквото и да е.
Идеята ми беше, не да суша пране, а да намаля влажността в помещението /Която си е височка след ремонт - няколко тона матриали на водна основа по стените/. Та знам какво прави, но въпроса беше - как го прави?
Май работи в смесен режим - редува вентилация +слабо охлаждане.Поне така мисля,понеже така е при другите марки.идеята е да кондензира влагата върху питата и да се изхвърли от дренажния маркуч.Може и да има сензор за влажност,за да контролира този процес в някаква степен.Саниото,което човърках скоро,беше така.