Преди да извикам техниците, реших да възпроизведа ефекта, за да знам точно от какво се оплаквам. Надух и 2те машини, за да мога да сравнявам поведението им. И... нито капка конденз в стаята или по клапите...
Много си блъсках главата... и най-правдоподоподобната версия, до която стигнах е - висока влажност + висока охладителна мощност след старта + влючена на макс вентилация. Дано да е това.
При висока температура и много висока влажност в помещението, понякога конденза е толкова много, че въздушната струя увлича малки капчици преди да са успели да изтекат по ламелите.
От една година имаме Sanyo rks-du1.Всичко му беше наред,но сега работи в някакъв минимален режим.Нито охлажда нито топли.Монтажника ни не си отговаря на телефона,а от термоклима дават гаранция само за резервните части.Идваха други момчета за ремонт.Те казаха че е фреона.Смениха го и той пак не работи.Вече не знаем към кой да се обърнем.Моля дайте ни съвет.Става въпрос за София.
Че в София ако нямате към кого да се обърнете закъде сте ? Пишете на vanko68 от форума. Мисля че можете да разчитате на него като професионалист.
Vikence, написал(а) си модела на дистанционното, не на климатика. То е нормално да не топли и охлажда като хората, и моето не успява
Кажи модела на климатика и от какво точно се оплаква.
Трябва да го види някой, няма начин. Доколкото разбирам си се включва, просто не охлажда достатъчно? Нали го слагаш на охлаждане (десния син бутон), а не обезвлажаване или вентилация?
Здравейте ,
Предстои ми покупка на климатик който ще се ползва основно за отопление на стая 35 м3 , PVC дограма и вътрешна изолация на външната стена . От това което прочетох в този форум реших марката да е Sanyo . Като изключим Термоклима има ли други вносители на нови климатици Sanyo 100 V . Ако има ще ми е от полза да науча повече информация за фирмата(ите).
Предварително благодаря за отговорите.
Има доста дистрибутори на японски климатици. Ако кажеш, за кой град става дума, съм сигурен, че колегите ще откликнат.
Иначе това е марката - спор няма!