Същото е само при +7° външна температура При -15° 2-та kW стават на 1 kW. Но пък инверторът има мощност и над монимал, с което може да компенсира в студа, но не е хубаво да се налага винаги да работи над номинал.
Същото е само при +7° външна температура При -15° 2-та kW стават на 1 kW. Но пък инверторът има мощност и над монимал, с което може да компенсира в студа, но не е хубаво да се налага винаги да работи над номинал.
Колега deian, никъде не можах да намеря ds28t или ds25t.Може ли да ми кажеш къде гледа тези цени и евентуално откъде може да се закупи?
Намира се DK28U или D28U за ~ 1600 лв. Разликата с S-a е само, че няма аспирация.
А откъде може да се купи - зависи откъде си.
от варна съм но единствено намерих zk28x za 1600лв.Първоначално публикувано от deian
SANYO SAP-D28U има при japanclima.com щом си от Варна.Аз имам такъв на 65м3 и съм сигурен че ще се справи.
а някои да знае цени на ds-серията във варна(или извън варна).с изклю4ение на termo-klima.com
D28U във Варна:
http://japanclima.com/index.php?opti...id=7&Itemid=30
ZK28X е по-слаб на отопление.
Приятели, ударете едно рамо. Sanyo DS-22t, ми направи як конденз точно над горната клапа. Едри калки ми капят връху телевизора.
Климатика, не беше работил през деня. Опитах се да сваля от 28 на 24* и протече. Имам го 2ра година, и до сега не ми е правил магарии.
В началото, клапите бяха в крайно-горно положение и вентилатор на най-ниска степен. След като ги сложих и 2те на ауто, не се промени ситуацията. Идеи?
Идеи идеи... при монтажа не са ти направили достатъчен наклон за лесно оттичане на конденза. Или нещо е запушило маркуч. Провери как ти е наклона (може и снимка) и на първо време надуй силно отвън през кондензния маркуч от вътрешното тяло.
Благодаря за отговорите! През пролетта му правиха "профилактика", тогава се чу доста неприятно изпускане на фреон, докато закачаха манометрите.
Така или иначе машината си е гаранционна, и ще си ги извикам да я погледнат.
Да не живееш около морето или река или езеро? Влажността ако е висока,така се получава при повишеното натоварване на компресора и понижаването на температурата на изпарение на фреона.Просто питата става с много капки,не всички успяват да се оттекат във кондензната вана и част от тях се издухват върху клапите.Ако повишиш малко зададената температура,върху питата ще кондензира по-малко влага.Или пък да го оставиш да поработи климатика,за да намали влажността в помещението.
А за фреона-ако изфъскването при профилактиката се е чуло за 1-2 сек,няма повод за притеснение,загубата на фреон е била няколко грама.
Ванко, в планината съм по-скоро. Нямам под ръка влагомер, но миналото лято машината е работила при по-зверски условия, и не е създавала проблеми. Изфъскването на фреон беше около 2-3 секунди.
Мислех си за бутона за намаляване на мощността, дали би свършил някаква работа в случая?
Като поработи малко и свали влажността ще изчезне.Влажността ако е висока,така се получава при повишеното натоварване на компресора и понижаването на температурата на изпарение на фреона.Просто питата става с много капки,не всички успяват да се оттекат във кондензната вана и част от тях се издухват върху клапите