Мидея с нагревател във вътрешното тяло в режим топло тръгва с дефрост та може и тоя дзвер да прави тоя номер.
Мидея с нагревател във вътрешното тяло в режим топло тръгва с дефрост та може и тоя дзвер да прави тоя номер.
Здравейте колеги.Имам климатик sanyo sap-cg32a-някой би ли ми дал някакво инфо и най-вече колко му е отоплителната мощност.Ще ви бъда много благодарен ако някой помогне!Поздрави
Здравейте и от мен.Искам да попитам как да разбера модела на дистанционното на sanyo uf25b тъй като сега съм с универсално и дали си заслужава да се търси оригинално? Благодаря предварително!
Ванко, за твоето саньо, дистанционното управление не предлага други функции, по различни от универсалното което имаш. С тази разлика, че има таймери.
Благодаря ти Саше жив и здрав през новата година.Ами нали взима информация от дистанционното за температурата мисля че ще е по комфортно с тази функция а нали има едно голямо като око ми прилича то за какво е?Аз мисля че като няма движения в стаята си намаля температурата или се лъжа.
А все пак може ли да разберем модела на Д.У
Здравейте форумци не съм наясно много с тази част от техниката и искам да попитам за проблем, който имам вече повече от месец. Имам климатик Sanyo SAP-L22A вече повече от 5 години и досега не ми е правил никакви проблеми до преди около месец...та проблема ми е, че когато го включа на топло и светва червената лампичка, свети така около минута и после нещо като пластина щраква и съответната лампичка започва да мига...мига около 10 15 секунди и пак шраква и светва отново.. вентилаторът на вътрещното тяло работи постоянно, но външното тяло не включва изобщо.. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и знае ли как би могъл да се отстрани?? Предварително се извинявам ако въпросът ми не е за тук, просто вече не знам към кой да се обърна..
- - - Обновено - - -
Имаш проблем с външната електроника на машината. Извикай техник който разбира от такива машини да диагностицира проблема. От кой край на България си?
от Асеновград съм климатика е купувам от Димели
- - - Обновено - - -
А кое от всичко ще е траф, или някви други джаджи ?
Трафа е кутията която преобразува напрежението то 220 на 100V.
да това ми е ясно смисъла ми е дали на него нещо му има или има някви други платки и чудесий във външното тяло и от какво може да се е получило...влага, мръсотий, окисления.. ?
На трафа му няма нищо - ако беше изгорял, щеше да нямаш захранване на машината. Може да има изгорял инвертор, други елементи, и т.н. Така от разстояние не може да се каже нищо със сигурност...Определено, имаш проблем във външната електроника, но може да има нещо и по вътрешната.
ясно благодаря много за информацията ще видя какво мога да направя тези дни и ще пиша за резултати
Здравейте.
От около месец чета във форума, тъй като ми предстои за пръв път да купувам климатик. Като че ли най-добри са мненията за Sanyo. Ще го поставям в панелна стая, само с една външна стена/3.5 на 2.6/, с петкамерна Al дограма. На външната стена има вътрешна изолация от 4 см стиропор, на останалите - 1.5 см. На тавана не, подът е ламинат. Одолу и отгоре живеят и се отопляват хора. Като цяло топла стая, при няколко дневно отсъствие и температури около нулата, вътрешната температура е около 12-13 гр. Стаята е 19.6 кв.м/59 куб.м.
Главното е да е икономичен и възможно по тих и да топли зимата нормално. Бюджетът - 2000 лв. с монтажа. В краен случай /изхождайки от бюджета/ вариант за втора употреба, но не ми се иска много. Става въпрос за инверторен тип.
Като гледам отзивчивостта на знаещите, надявам се на отговори, предварително благодаря.
Sanyo не са много лоши клими, но бих те посъветвал, да не се се ръководиш от марката, а от модела. Имай предвид, че изборът на нови и на употребявани машини е доста ограничен. Успех!
sanyo-sap ex22 r,t или u.най-добре u заради топлия дефрост,аз съм такъв самоче 28-ца.железене.имам и 22ндр,но този е с една класа над него.