Еми ZK-то не е върха на сладоледа от саньо,но колеги са доволни от работата му-все пак е марка,и дано да те изненада...приятно.
Еми ZK-то не е върха на сладоледа от саньо,но колеги са доволни от работата му-все пак е марка,и дано да те изненада...приятно.
ZK няма как да го сравниш с Осака щото са от различни вселени дано твоя не е изтормозен нещо ,аз моя го купих нов и вече 3 години нямам забележки към работата му ,отделно е доста красив и с качествена пласмаса - само че не е боядисван със спрей
За пластмасата няма две мнения - снежно бяла, като че ли времето е спряло, ама формата можело малко да я поусучат, накъдрят, па ено дисплейче като на осаката да лепнат, със мигащи чертички и кръгчета, да имам някаква бегла представа зори ли се машинката, температурата вън как е. Уж калпав китаеца, ама ги има тези работи, дреболийки, но мен ме блазнят.
Аз съм виждал такава Осака, дисплея показваше 30 градуса, на последна степен на вентилатора и духаше хладен въздух, пък вътре беше не повече от 15. Отделно външното тяло беше половината в лед. Ама дето викаш като се настроиш психически, че е 30 градуса, може и да ти е топло.
дисплейче с чертички викаш не е ли по добре едно двойно топлообменниче ,че да не се чудиш мъчи ли се или не .. странно разсъждавате то инак Осака 1 климатик няма да продаде де ..
Има и такива саньота със дисплейчета,но климатик не се взима да ти мига и святка-една коледна елхичка ще върши същата работа,а и на сутринта може и подарък да има под нея.Избираш си климатика да те грее и охлажда икономично и да е незабележим в работата си.Първоначално публикувано от kalcheff1
Утре чакам техниците да виде защо тресе ваншното тяло на Санчо,но как даим кажа 4е е ит липса гаика на компресора при положение че 6те пискат че,съм го отварял и ще обвинят мен затва че сами продали не ослужена машина.
Щом търговците послъгват, на нас като потребители забранено ли е ? То сигурно вече е късно и са дошли , но толкова не можа ли да им кажеш да го отворят пред теб, тъй като си съвестен човек и не можеш да го отваряш сам и хоп, с това набито око забелязваш нередностите...
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1313692080[/time]_________________________________________________
Ше забуча тук един въпрос, понеже има доста компетентни, а и не знам къде му е мястото иначе.
Мисля си за бъдещо поставяне на външно тяло на клима в маза. Вътрешното ще е в коридора на втория етаж на къща, един вид ще има ено 5-6 метра отвесен път и 1-2 м водоравен. Целта ми е с минимум доп. инвестиции ( 8-10 м тръби ) да извлека макс полза. Като плюсове - по-висока раб темп. на външното тяло, надявам се с това да елиминира нуждата от размразяване. Уви мазичката е само 40-50м2, а апартамента който трябва да сгрея е стотина. Мога да съм нахален и да оставя мазата отворена и така да изстудявам коридора към мазите, което е още 8 м2. Този коридор идва от ОГРОМНО общо помещение, но то вече е нат земята и мисля че няма да ме огрее. Също се чудя дали ако залепя срязани наполовина питки от външни тела по-стените и тавана в мазата няма да мога да дърпам повече топло от земната маса ( и пода на комшията от 1-я етаж ), понеже до колкото разбирам този обем на мазата е крайно недостатъчен, но аз ще бъда доволен дори с него да достигам някакво базово повишаване на Т в къщи, а ако е нужно, вече от климите във всяка стая може да се повиши допълнително. Важното е да има далавера. И се чудя каква машина би било най удачно да се използва - 100V, употребяван разбира се, със зверски коп, или китайка ефтинджак, която при плюсови Т в мазата пак би се държала добре. Сигурно е задължително да са инвертори ?
Въобще струва ли цялата тази работа или ще е през куп за грош ??
ето ти мойта тема https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg364823 но аз се отказах късмет в начинанието ида пишеш отзиви ако монтираш
За сега лаф да става, щото определено трябва да се изпипа теоретически, особено след като съм мнооого далече от тази материя. Мерси. Точно това търсех.
Аз съм "за" да се пробва. Пробите са хубаво нещо за фирмите занимаващи се с климатици, защото се плащат.
Този месец слагаме тялото в мазата, другият месец в таванското помещение, на третият месец може да го монтираме от южната страна на жилищната сграда като по-топла, на четвъртият ще измислим нещо друго. Ти извади пачката пък те хората ще измислят как да ти я вземат.
Аз затова искам акъл от хора с безкористни цели ( ама и разбирачи в същото време ). А то какво става - консултира те този , който ще ти прави инсталацията, уж на оглед, е как да мисли да ти икономиса,човекът или да те разубеждава ?! Братчето така хубаво го уредиха с термопомпа, сондаж, подово за АДСКИ МНОГО ПАРИ във Варна, където зимата е сравнително мека и инвестицията за всичко това НЯМА ИЗБИВАНЕ, в сравнение със въздух-въздух, ама тв'а е друга тема ...
Здравейте да попитам Mini Shiki Sai Kan - има ли спешал дефроста на Shiki Sai Kan ?
защото в сервизното му пише - Reverse-Cycle Defrosting като на всички останали.
точа лиги за едно такова http://powerclima.com/index.php?page=details&id=151 за спалнята.
Не.Първоначално публикувано от estqwerty
Първоначално като се оглеждах за Mini shiki sai kan на 2-3 места в рекламни брошури описващи серията пишеше, че имат . но сега не виждам никъде. На тези които имат, например shiki sai kan серията пише:" •No reverse cycle defrost. Utilises hot gas injection defrosting" .За такава екстра искат мъни, мъни.Ето линк да видиш какво точно пише http://www.overseas.sanyo.com/aircon...ssk/index.html
Сега дефрост цикъл, без прекъсване на режима на отопление(без обръщане на цъкъла обратно) предлагат върховите серии на национал-панасоник в моделите с малка и средна мощност.Модели с голяма мощност(над 7 кв максимална мощност ) в режим отопление без прекъсване на режима на отопление не съм виждал.
Мисля, че Aleksandars имаше някъде из форума дал линк или качил илюстративна картинка на такъв национал.
Shiki Sai Kan има в сервизното друг алгоритъм и пише "Non-Stop Defrosting" сервизно http://www.kylmatekniikka.fi/uploads...94-124EHDX.pdf
хубава схема има : http://gtg-holod.com.ua/sanyo/bit_cond.pdf
Mini shiki sai kan май наистина има само Reverse-Cycle Defrosting и външното го слагат и на подовите си модели.
http://www.icglimited.co.uk/library/...%20SERVICE.pdf
как щях да лапна един от малките без малко - имаше добра оферта.
ако не е проблем пусни тия национали/панасоници директно модел за да видя за какво става дума. е те нали санйо там отиде...