Това което обясняваш си е в нормата,само турбината на моя модел (по-стар е от твоя )се намаля почти на минимум и едва я усещам като е изключил компресора или е стигнал зададената температура
Това което обясняваш си е в нормата,само турбината на моя модел (по-стар е от твоя )се намаля почти на минимум и едва я усещам като е изключил компресора или е стигнал зададената температура
Някой дали може да включи с информация за Саньо SK22T?Интересува ме как се променя топлоотдаването с падането на външната температура?От японския им сайт си свалих pdf.-a с данните за климатика,но не намирам сервизно,за да видя графиката на мощността.
сервизно няма да намериш , по скоро собственици на модела ако има да кажат как е под -10
В момента (за предпоследен път ) се колебая между 107SKV и SK22T,като основния фактор при избора е тихата работа на вътрешно и външно тяло.Под тиха работа разбирам и липсата на всякакви пукания на пластмасата и шум от компресора.Знам,че хубавите клими са мааалко по-скъпи,но затова съм избрал и тези модели.Все пак са представители на водещите производители,макар и да са от ниския клас.Тошибата,единия вариант е да я взема от Техно..... за 1179 лв с монтажа и 2 години гаранция,а другия е от G&A дето са ми под носа за 1200+200=1400 лв с 3 години гаранция.Плюса на Тошибата е,че с по-висок номинал и до -10 градуса ще ми е повече от перфектна(според сервизните данни).Относно Саньото(1200лв без монтаж)основния плюс е че е "Японче" и с нисък минимум,може да "пада" до 300 вата на отопление,което ми е голям плюс за спалнята.Това води след себе си въпроса,дали този нисък минимум значи хладна струя - няма да е приятно защото ми е леко в страни от спалнята и може да води до дискомфорт.От друга страна пък зимата като е студено навън едва ли ще работи с 300 вата,но все пак ако някой има впечатление за преходните сезони,от тоя така коментиран нисък минимум,нека да го сподели.
Значи според вас кой от двата ще е по тихия климатик и пак да помоля,ако колегите с такъв климатик или подобна 22-ка да споделят как е до -10 градуса.
ПП
...колко вървят монтажите на "япончета" с траф?И каква е нормалната цена при готов тръбен път и монтирани вече стойки?
Принципно е 180лв. монтажа но има едно голямо НО каква е тази готова инсталаци да няма изненади
Кажи какви кабелаци са ти положени с тръбите и гофрето.
Кабела е 4х1.5 ШВПС и в момента има работещ Дженерал 12USB,но ще го местя в хола и на негово място ще се слага "тих".Тръби в отделна изолация всяка.
Аз лично Bivola , в този случай не бих се чудил,а бих взел саньото,а и пък за спалня-марката се е доказала откъм комфорт и надежност-не че тошиба е по зле като марка,но конкретно...За ниския минимум не мисли ,че ще ти е дискомфортно-напротив,няма да се усеща присъствието на климатика,а и UV лампата ще стерилизира въздуха в стаята.За градусите бъди спокоен-при правилно оразмеряване няма да те предаде и под -20°.
SAP-SK22T
То си е попадение ако го има чисто нов. Аз не бих му простил. Още повече, че знам как се спи на Sanyo.
Bivola да те попитам този готов тръбен път вкопан ли е ? Ако е в стената няма как да се сложи Японче с 4 Х 1.5 кабел
Значи,за да не ви се обяснявам като млада мома,прилагам снимки на самия монтаж,за да добиете представа.
Ако мина на варианта с климатик на 100V единия вариант е да сваля двете последни ленти тапети колкото да стигна до пакета и да положа друг кабел 2.5 кв,заради повишения ампераж,като взема ток от терасата.При тоя климатик ще е около 10А,щото консумира максимум 1075 вата.Другия вариант е да взема един от най-тънките кабелни канали да пробия една дупка с 10-ка бургия и да си пусна кабела пак от токовия кръг на терасата.Кабелния канал так или иначе няма да се вижда,заради пердето,но мене лично си ме дразни.А и "архитекта" трябва да го одобри
ПП
...я за всеки случай да изясниме как точно става захранването на 100 волтов климатик.Значи има един траф,който е отвън и зимата като работи уж на по-тежкия режим отопление и загрява повече се охлажда от студа,а пък лятото уж му е по-леко на климата и трафа не загравя много и ако се сложи на сянка няма проблеми.Така...та в този траф влизат 220 волта и от трафа излиза един кабел към вътрешното тяло(дву или трипроводен 2.5 кв.) в зависимост от мрежата в сградата,който си е захранващия кабел.И след това пак трябва да подменя и да сложа 4 проводен комуникационен кабел пак 2.5 кв,нали не бъркам?
Ти щом имаш ток на терасата захранването на трафа ще го вземеш от там.После вече всички други кабели между телата влизат в тръбния пакет и не се налага да се кърти и полага нов кабел никъде, поне при мен е така.Това за нов монтаж, а за ползване на стар тръбен път да си кажат думата и спецовете.
Принципно ти трябват 3 кабела от вън до върте единя ти е Интерфейса СВТ 3х2,5 (който го нямаш) и вече 2х2.5 ШВПС(този който имаш 4х1.5 се вързва 2х2) това ти е 100 волтовия на климатика той отива в Трафа и от тераската се взeма 220 волта пак към Трафа,другото важно е да ти занулят климатика от трафа се пуска кабелче което се вързва за корпуса на агрегата.
Здравейте,имам Sanyo DK28U тези дни го пускам да охлажда и след 2-3 часа работа изведнъж започва да мига лампичката която показва ,че климатика работи на охлаждащ режим(зелената-горе в дясно).Забелязах и,че спира да духа студено,продължава да работи и духа но не студено а като вентилатор. При рестартиране всичко си става нормално.Тази нощ го пуснах в 2часа(нагласих го на 24гр. и към 4 се събудих беше ми станало топло мигаше и на дист.показваше 26 гр. колкото си беше и в стаята.Някой да се е сблъсквал с такъв проблем,и начин на отстраняването му?Проблем ли е,че когато климатика не работи го изключваме от щепсела?
to4nia, грешката която се идикира от мигаща лампа (Operation), означава Room temperature sensor failure. Като възможните причина са - Sensor open circuit or short circuit и Contact failure at connector or open circuit at terminal crimping location (short-circuit detection only for the humidity sensor).