Страница 71 от 110 ПърваПърва ... 2161697071727381 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,051 до 1,065 от общо 1638
Like Tree68Одобрявам

Климатици Sanyo

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2010

Re:Климатици Sanyo

Това което обясняваш си е в нормата,само турбината на моя модел (по-стар е от твоя )се намаля почти на минимум и едва я усещам като е изключил компресора или е стигнал зададената температура

2.  

3. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Някой дали може да включи с информация за Саньо SK22T?Интересува ме как се променя топлоотдаването с падането на външната температура?От японския им сайт си свалих pdf.-a с данните за климатика,но не намирам сервизно,за да видя графиката на мощността.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

сервизно няма да намериш , по скоро собственици на модела ако има да кажат как е под -10

5. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

В момента (за предпоследен път ) се колебая между 107SKV и SK22T,като основния фактор при избора е тихата работа на вътрешно и външно тяло.Под тиха работа разбирам и липсата на всякакви пукания на пластмасата и шум от компресора.Знам,че хубавите клими са мааалко по-скъпи,но затова съм избрал и тези модели.Все пак са представители на водещите производители,макар и да са от ниския клас.Тошибата,единия вариант е да я взема от Техно..... за 1179 лв с монтажа и 2 години гаранция,а другия е от G&A дето са ми под носа за 1200+200=1400 лв с 3 години гаранция.Плюса на Тошибата е,че с по-висок номинал и до -10 градуса ще ми е повече от перфектна(според сервизните данни).Относно Саньото(1200лв без монтаж)основния плюс е че е "Японче" и с нисък минимум,може да "пада" до 300 вата на отопление,което ми е голям плюс за спалнята.Това води след себе си въпроса,дали този нисък минимум значи хладна струя - няма да е приятно защото ми е леко в страни от спалнята и може да води до дискомфорт.От друга страна пък зимата като е студено навън едва ли ще работи с 300 вата,но все пак ако някой има впечатление за преходните сезони,от тоя така коментиран нисък минимум,нека да го сподели.
    Значи според вас кой от двата ще е по тихия климатик и пак да помоля,ако колегите с такъв климатик или подобна 22-ка да споделят как е до -10 градуса.

ПП
    ...колко вървят монтажите на "япончета" с траф?И каква е нормалната цена при готов тръбен път и монтирани вече стойки?

6. Member Аватара на ceco.bojkov
    Тук е от
    Apr 2010

Принципно е 180лв. монтажа но има едно голямо НО каква е тази готова инсталаци да няма изненади
    Кажи какви кабелаци са ти положени с тръбите и гофрето.

7. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Кабела е 4х1.5 ШВПС и в момента има работещ Дженерал 12USB,но ще го местя в хола и на негово място ще се слага "тих".Тръби в отделна изолация всяка.

8.  

9. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Аз лично Bivola , в този случай не бих се чудил,а бих взел саньото,а и пък за спалня-марката се е доказала откъм комфорт и надежност-не че тошиба е по зле като марка,но конкретно...За ниския минимум не мисли ,че ще ти е дискомфортно-напротив,няма да се усеща присъствието на климатика,а и UV лампата ще стерилизира въздуха в стаята.За градусите бъди спокоен-при правилно оразмеряване няма да те предаде и под -20°.
    SAP-SK22T

10. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Bivola
    Относно Саньото(1200лв без монтаж)
    Предполагам си го набелязал от тука? В първия момент си помислих, че е употребяван и цената много ме стресна, но като гледам сега май става въпрос за чистак-бърсак Чудна работа, как ли се е запазил досега непокътнат

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

То си е попадение ако го има чисто нов. Аз не бих му простил. Още повече, че знам как се спи на Sanyo.

12. Member Аватара на ceco.bojkov
    Тук е от
    Apr 2010

Bivola да те попитам този готов тръбен път вкопан ли е ? Ако е в стената няма как да се сложи Японче с 4 Х 1.5 кабел

13. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Значи,за да не ви се обяснявам като млада мома,прилагам снимки на самия монтаж,за да добиете представа.

Ако мина на варианта с климатик на 100V единия вариант е да сваля двете последни ленти тапети колкото да стигна до пакета и да положа друг кабел 2.5 кв,заради повишения ампераж,като взема ток от терасата.При тоя климатик ще е около 10А,щото консумира максимум 1075 вата.Другия вариант е да взема един от най-тънките кабелни канали да пробия една дупка с 10-ка бургия и да си пусна кабела пак от токовия кръг на терасата.Кабелния канал так или иначе няма да се вижда,заради пердето,но мене лично си ме дразни.А и "архитекта" трябва да го одобри

ПП
    ...я за всеки случай да изясниме как точно става захранването на 100 волтов климатик.Значи има един траф,който е отвън и зимата като работи уж на по-тежкия режим отопление и загрява повече се охлажда от студа,а пък лятото уж му е по-леко на климата и трафа не загравя много и ако се сложи на сянка няма проблеми.Така...та в този траф влизат 220 волта и от трафа излиза един кабел към вътрешното тяло(дву или трипроводен 2.5 кв.) в зависимост от мрежата в сградата,който си е захранващия кабел.И след това пак трябва да подменя и да сложа 4 проводен комуникационен кабел пак 2.5 кв,нали не бъркам?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2009

Ти щом имаш ток на терасата захранването на трафа ще го вземеш от там.После вече всички други кабели между телата влизат в тръбния пакет и не се налага да се кърти и полага нов кабел никъде, поне при мен е така.Това за нов монтаж, а за ползване на стар тръбен път да си кажат думата и спецовете.

16. Member Аватара на ceco.bojkov
    Тук е от
    Apr 2010

Принципно ти трябват 3 кабела от вън до върте единя ти е Интерфейса СВТ 3х2,5 (който го нямаш) и вече 2х2.5 ШВПС(този който имаш 4х1.5 се вързва 2х2) това ти е 100 волтовия на климатика той отива в Трафа и от тераската се взeма 220 волта пак към Трафа,другото важно е да ти занулят климатика от трафа се пуска кабелче което се вързва за корпуса на агрегата.

17. Тук е от
    Sep 2008

Здравейте,имам Sanyo DK28U тези дни го пускам да охлажда и след 2-3 часа работа изведнъж започва да мига лампичката която показва ,че климатика работи на охлаждащ режим(зелената-горе в дясно).Забелязах и,че спира да духа студено,продължава да работи и духа но не студено а като вентилатор. При рестартиране всичко си става нормално.Тази нощ го пуснах в 2часа(нагласих го на 24гр. и към 4 се събудих беше ми станало топло мигаше и на дист.показваше 26 гр. колкото си беше и в стаята.Някой да се е сблъсквал с такъв проблем,и начин на отстраняването му?Проблем ли е,че когато климатика не работи го изключваме от щепсела?

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

to4nia, грешката която се идикира от мигаща лампа (Operation), означава Room temperature sensor failure. Като възможните причина са - Sensor open circuit or short circuit и Contact failure at connector or open circuit at terminal crimping location (short-circuit detection only for the humidity sensor).

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 71 от 110 ПърваПърва ... 2161697071727381 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици Sanyo на 220V
    От m_dikov във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 6
    Последно: 18-01-11, 23:42
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици Sanyo - мнения
    От cacho във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 13
    Последно: 26-06-07, 14:38
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе