Първоначално публикувано от
InternetZombie Аз и друг път съм си споделял мнението за моя климатик - Sharp AY-XP 12FR, но сега ще го направя отново, където му е мястото!
Значи климатикът е закупен Октомври месец от "Интерсервиз-Узунови" за сумата от 1600лв.Машината беше на промоция - без олихвяване в рамките на 1 г.Блокът в който живея е ЕПК-строителство.На 1 ет. съм с тази машинка отоплявам хол+преходна спалня, което се изчислява грубо 26-28 кв.м.С 3 камерна ПВЦ-дограма съм, стените ми са с гипс-картон, без таваните.Под гипс-картона не съм слагал вата, лепен е.Сложих го единствено за изправяне на стените, така че нямам нито външна, нито вътрешна изолация.Подът ми е от истинския паркет(бук и дъб), но е някакъв ледник ви казвам.Вкъщи ходим с чехли, защото направо ти измръзват крачетата.До миналия месец Шарпчето работеше на най-ниската степен със зададени градуси 28-31гр. и поддържаше 28-29гр. Не ми е замръзвал нито веднъж.Перките и питата винаги са били кристално чисти,не съм видял скреж, лед и пр...Размразява си нормално, и единственото, което съм виждал е да излиза пара от външното тяло.Трябва да ви кажа, че на 1 ет. е някакъв ужас през зимата и всякакъв климатик, ако ще и от 5 000 лв. да е гарантирам, че ще види зор!Шарпчето, обаче не ме изостави нито веднъж, дори и в най-студените дни, когато беше -15гр.За Октомври месец съм платил ток - 53 лв., като вкъщи се готви всеки ден и бойлерът не се изключва.Компютър, телевизор и осветление работят в повечето случаи до 02-03 часа.За Ноември пък платих 58 лв., а за Декември - 94 лв.Това ми са впечатленията на този етап и за тази зима. Някой ако иска мога да го снимам, фотоапаратът ми е подръка!