точно и затова съм се ориентирал към 2ра употреба въпроса е за тези пари какво хубаво да търся , да избера и да гледам като модел и екстри
Това могат да ти кажат, хората от форума които се занимават с продажба на такива машини или някоя фирма оттам откъдето си. Шарпа който беше постнал изглеждаше доста приличен, чуй още 1-2 оферти и взимай нещо. "Японките" всичките са добри, въпрос на късмет да е запазена машина и да те изкара повече време.
Здравейте. Бих искал да попитам някой знае ли дали SHARP AY-S28XE1 е японски. Въпросът ми е провокиран от факта, че не откривам модела в официалния японски сайт на Sharp. Поздрави!
винаги съм се чудел защо вместо ел. нагревател на тавата там не минава една гола тръба от топлообменника която при дефрост да топи леда .. най сетне го видях реализирано в модела Sharp AY-ZP35/40PR - модела е обявен за нордик ,тук не се е коментирал май никой го няма ..
![]()
Здравейте, загледал съм един климатик SHARP AY/AE-XP12RMR, но това което чета по характеристики : Нива на шум (min) вътрешно тяло 28 dB.
Някой има ли идея дали този модел е наистина шумен...? Бях чел някъде, че има ниво на шум и звуково налягане и за климатиците те са различни стойности.
Ако някой има такъв може ли да сподели впечатления![]()
Интересно е това с гола тръба от топлообменника вместо ел. нагревател на тавата ALEXI - иначе аз не намирам никакъв смисъл да си купя климатик втора употреба, освен ако не ми се дават пари - двойно или тройно след време.
Този пост е редактиран от avenger; 15-10-15 в 14:54.
Това на снимката не е гола тръба от топлообменника, а е хотпайп. Закача се допълнително с екстендър. Взема топлина от вътрешните тръби и нагрява постоянно, а не само при дефрост. Слага се допълнително при климат със отрицателни температури и силни снеговалежи, за да може да се оттича водата от дъното.
Този вариант го има и при 100v Дайкини обаче там вън има 3 ред топлообменик ниско долу който размразява,а във вътрешното има вентил който отваря при нужда без да обръща цикъла,моделчето е AN36FVXS-W на което съм го виждал.Отделно при Алтермите вън си я има хотпайп тръбата отдавана.
Искам да питам дали някой има този модел ( SHARP AY/AE-XP12RMR) и ако може да сподели впечатление. Какво е хубаво и какво дразни... Предполагам че е нисък клас за марката, но все пак какво може да се очаква от този модел.![]()
Аз имам дърво от тази марка , но е много по добро от тази пръчка ... И на хартия е много зле този SHARP AY/AE-XP12RMR![]()
Здравейте имам проблем с един японски климатик малко е стар но последните 10 години работеше без проблем.
SAP - D286V - а 110 волта
Има ли някой който сезанимава с такива машинки.