Страница 23 от 71 ПърваПърва ... 13212223242533 ... ПоследноПоследно
Резултати от 331 до 345 от общо 1053
Like Tree263Одобрявам

TOSHIBA DAISEIKAI V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Re:TOSHIBA DAISEIKAI V

Не мога да разбера хоризонтала на таблицата.Какви са тия % от 10 до 100
    Някой да помогне!
    Всъщност на пето четене разбрах
    Таблицата се отнася за частично натоварване на компресора,т.е. от номинал надолу.Това,че има графа 100% ме подведе доста.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Демек, на минимум ще слезне около +5+7,от там надолу пак ще има режим ЦЪК-ЦЪК.

4. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

И при по-високи температури, т.е. над 5 пак он/офф само че по-рядко. Спира турбината на вътрешното тяло за около 15-30сек и пак тръгва. Помещението е 14м2 източно изложение, държа го на 21 градуса. Снощи не можах да спя от тъпия климатик, какво му стана по едно време към 3-4 часа, че перката на АУТО по едно време я усили като на 1-ва степен. Увеличавам от 21 на 23 и климатика намаля скоростта на перката, намалям пак на 21, перката се усилва като за степен 1. Накрая ми писна, изключих го от захранването и легнах да спя.

5. Member
    Тук е от
    Feb 2012

Защо не пробва да изключиш АУТО режима и да го оставиш ако прецени че е захладняло да компенсира като вдигне по висока температура на въздуха, мисля че ще се сети да направи това, едва ли ще те остави на хладно.

6. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от dwrbudr
    И при по-високи температури, т.е. над 5 пак он/офф само че по-рядко. Спира турбината на вътрешното тяло за около 15-30сек и пак тръгва. Помещението е 14м2 източно изложение, държа го на 21 градуса. Снощи не можах да спя от тъпия климатик, какво му стана по едно време към 3-4 часа, че перката на АУТО по едно време я усили като на 1-ва степен. Увеличавам от 21 на 23 и климатика намаля скоростта на перката, намалям пак на 21, перката се усилва като за степен 1. Накрая ми писна, изключих го от захранването и легнах да спя.
    И какво излиза? Все още няма толкова умен инвертор, който да може да работи като такъв и в изолирано помещение. Или поне за нашия пазар... 0.3 явно е само от +7 до +5 градуса...
    Дайсейкай 5 го прави, при Mega, 6-цата го прави, MHI ZGX-S също няма реален минимум.
    Щом 5-цата на 21 оффи, смятай на 20 градуса ако я нагласиш. Аз поне в това топло време съм оставил климатиците на 20 градуса.

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Има такъв, ІІІ серия работи без проблеми като инвертор в изолирано помещение.Освен това 300 вата минимум под 2 градуса надали са необходими.Трябва да е някаква кибритена кутийка 5-6 квадрата.Освен това ако е на топла стена с изолиран таван машините работят по съвсем различен начин, ако е на студена стена и по-студен таван.

8.  

9. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Освен това 300 вата минимум под 2 градуса надали са необходими.
    Ами необходими са, за да не оффи климатика... Ако можеше реално и под +5 градуса да слиза на 0.3, машината нямаше да спира. А това е на 21 градуса. Ами ако го нагласи на 20 градуса от дистанционното, какво става?

10. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Просто 10-ките не са за стаи по 14кв. Ако го държа на 24 градуса предполагам няма да е он/офф, но на 21 си спира. Аз търсех 7-ца за спалнята, но не ги внасят.

11. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от dwrbudr
    Просто 10-ките не са за стаи по 14кв. Ако го държа на 24 градуса предполагам няма да е он/офф, но на 21 си спира. Аз търсех 7-ца за спалнята, но не ги внасят.
    От .pdf-а по-горе се вижда че и при 7-цата така стоят нещата... И тя щеше да оффи.. Тя е същата, просто има по-голям номинал.

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Баби, машините, независимо от минимума, ако са в малки добре изолирани стаи, при които загубите са под минимума на машината, няма как да ги накараш да работят като инвертор, ако ще и марсиански климатик да си купиш.Освен това и много други фактори влияят.Малък пример - я си представи машина сложена на страничната или челната стена на усвоена тераса и отгоре нямаш изолация и същата машина сложена в другия край на топлата стена.Каква ще е разликата в температурите на входящия въздух и как ще работят машините.Тая монтирана вътре ще си работи ОН ОФ, а другата ще си работи без да спира.Та много са условностите, искам да кажа, не зависи само от машината.

13. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Баби, машините, независимо от минимума, ако са в малки добре изолирани стаи, при които загубите са под минимума на машината, няма как да ги накараш да работят като инвертор, ако ще и марсиански климатик да си купиш.Освен това и много други фактори влияят.Малък пример - я си представи машина сложена на страничната или челната стена на усвоена тераса и отгоре нямаш изолация и същата машина сложена в другия край на топлата стена.Каква ще е разликата в температурите на входящия въздух и как ще работят машините.Тая монтирана вътре ще си работи ОН ОФ, а другата ще си работи без да спира.Та много са условностите, искам да кажа, не зависи само от машината.
    Естествено че е така - зависи си от помещението и от изложението. Моя Sharp12LSR, с минимум 900 вата, монтиран в 18 квадрата, на 21 си ми работи като инвертор винаги и спира много, много рядко. Трябва навън да стане 15 градуса за да спира по-често.
    Но на 20 градуса си ми работи он оф до около +3 градуса.

Въпросът беше друг... Че и това е пълна измислица... Все повече се убеждавам, че всичко е добра реклама и при този продукт - климатиците. Аз винаги съм си мислил, че минимумът може да се поддържа по всяко време, но явно не е така... Ако един климатик има минимум 0.3 от +10 градуса до +5, за какво ми е да давам за него 2300 лева?!?!

14.  

15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

babati, Като цяло размислите си са в грешна посока. Ако искаш да убедиш някого, че 12LSR е същия като Daiseikai леко си се заблудил. Не може да сранвняваш как работи в една машина в неизолирано жилище и такава в изолирано. Защото при мен на -20 машината не качи 390 вата. Като цяло прави по 19-20 лв. в студените месеци разход. Sharp 12LSR може да е свеж за парите си, хайде да не правим сравнения с Daiseikai.

... Сравнението с моята машина не е точно, защото тръбите са ми от строителя и не са направени както е редно. Ако гледаш за минумим, гледай на колегата от Враца със 140 вата моментен разход в над 40 квадрата.

16. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    babati, Като цяло размислите си са в грешна посока. Ако искаш да убедиш някого, че 12LSR е същия като Daiseikai леко си се заблудил. Не може да сранвняваш как работи в една машина в неизолирано жилище и такава в изолирано. Защото при мен на -20 машината не качи 390 вата. Като цяло прави по 19-20 лв. в студените месеци разход. Sharp 12LSR може да е свеж за парите си, хайде да не правим сравнения с Daiseikai.
    Нещо такова не съм казал Говорехме за помещения и за изложения Просто при мен е СЕВЕР с алуминиева дограма ПАНЕЛ без изолация, с 2 ВЪНШНИ стени дадох го като пример за това какво огромно значение има изложението и помещението...

А освен за помещения, говорехме и за минимумът от 0.3, който явно не е 0.3... На deian MHI също оффи... Просто ако едно жилище е направено като хората - с хубава изолация и качествен стъклопакет, инверторът просто не е инвертор... Това ми беше мисълта.. Ами аз съм от пингвините както ги наричате Аз повече от 20-21 градуса не искам например... Трябва ли да си държа климатика на 24 градуса или да проветрявам през половин час, за да не ми оффи?!?

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

По отношение на минимума ІІІ и 6 серия са с много по-добри показатели.При 6-а серия на НООРДИК модела минимума слиза от 500 вата при +7 до 152 вата при -20 градуса при 10 % натоварване на компресора.Сходно е положението на другите модели от ІІІ и 6-а серия.В това отношение имат предимство пред V-а серия.Просто така са решили, така са я конструирали машината японците.

18. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Разбира се, че изложението има значение. Понеже имам и южен и северен апартамент искам да ти кажа. Че единия има повече разход лятото за да го охладиш, а другия зимата за да го стоплиш. Така, че нещата са на кантар.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 23 от 71 ПърваПърва ... 13212223242533 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Toshiba Daiseikai 8
    От Mega във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 2531
    Последно: 23-01-24, 20:49
  2. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  3. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  5. Toshiba Daiseikai RAS-B10SKVP-E
    От ivlbg във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 16
    Последно: 06-11-09, 17:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе