Не мога да разбера хоризонтала на таблицата.Какви са тия % от 10 до 100
Някой да помогне!
Всъщност на пето четене разбрах
Таблицата се отнася за частично натоварване на компресора,т.е. от номинал надолу.Това,че има графа 100% ме подведе доста.
Не мога да разбера хоризонтала на таблицата.Какви са тия % от 10 до 100
Някой да помогне!
Всъщност на пето четене разбрах
Таблицата се отнася за частично натоварване на компресора,т.е. от номинал надолу.Това,че има графа 100% ме подведе доста.
Демек, на минимум ще слезне около +5+7,от там надолу пак ще има режим ЦЪК-ЦЪК.
И при по-високи температури, т.е. над 5 пак он/офф само че по-рядко. Спира турбината на вътрешното тяло за около 15-30сек и пак тръгва. Помещението е 14м2 източно изложение, държа го на 21 градуса. Снощи не можах да спя от тъпия климатик, какво му стана по едно време към 3-4 часа, че перката на АУТО по едно време я усили като на 1-ва степен. Увеличавам от 21 на 23 и климатика намаля скоростта на перката, намалям пак на 21, перката се усилва като за степен 1. Накрая ми писна, изключих го от захранването и легнах да спя.
Защо не пробва да изключиш АУТО режима и да го оставиш ако прецени че е захладняло да компенсира като вдигне по висока температура на въздуха, мисля че ще се сети да направи това, едва ли ще те остави на хладно.
И какво излиза? Все още няма толкова умен инвертор, който да може да работи като такъв и в изолирано помещение. Или поне за нашия пазар... 0.3 явно е само от +7 до +5 градуса...Първоначално публикувано от dwrbudr
Дайсейкай 5 го прави, при Mega, 6-цата го прави, MHI ZGX-S също няма реален минимум.
Щом 5-цата на 21 оффи, смятай на 20 градуса ако я нагласиш. Аз поне в това топло време съм оставил климатиците на 20 градуса.
Има такъв, ІІІ серия работи без проблеми като инвертор в изолирано помещение.Освен това 300 вата минимум под 2 градуса надали са необходими.Трябва да е някаква кибритена кутийка 5-6 квадрата.Освен това ако е на топла стена с изолиран таван машините работят по съвсем различен начин, ако е на студена стена и по-студен таван.
Ами необходими са, за да не оффи климатика... Ако можеше реално и под +5 градуса да слиза на 0.3, машината нямаше да спира. А това е на 21 градуса. Ами ако го нагласи на 20 градуса от дистанционното, какво става?Първоначално публикувано от edi1
Просто 10-ките не са за стаи по 14кв. Ако го държа на 24 градуса предполагам няма да е он/офф, но на 21 си спира. Аз търсех 7-ца за спалнята, но не ги внасят.
От .pdf-а по-горе се вижда че и при 7-цата така стоят нещата... И тя щеше да оффи.. Тя е същата, просто има по-голям номинал.Първоначално публикувано от dwrbudr
Баби, машините, независимо от минимума, ако са в малки добре изолирани стаи, при които загубите са под минимума на машината, няма как да ги накараш да работят като инвертор, ако ще и марсиански климатик да си купиш.Освен това и много други фактори влияят.Малък пример - я си представи машина сложена на страничната или челната стена на усвоена тераса и отгоре нямаш изолация и същата машина сложена в другия край на топлата стена.Каква ще е разликата в температурите на входящия въздух и как ще работят машините.Тая монтирана вътре ще си работи ОН ОФ, а другата ще си работи без да спира.Та много са условностите, искам да кажа, не зависи само от машината.
Естествено че е така - зависи си от помещението и от изложението. Моя Sharp12LSR, с минимум 900 вата, монтиран в 18 квадрата, на 21 си ми работи като инвертор винаги и спира много, много рядко. Трябва навън да стане 15 градуса за да спира по-често.Първоначално публикувано от edi1
Но на 20 градуса си ми работи он оф до около +3 градуса.
Въпросът беше друг... Че и това е пълна измислица... Все повече се убеждавам, че всичко е добра реклама и при този продукт - климатиците. Аз винаги съм си мислил, че минимумът може да се поддържа по всяко време, но явно не е така... Ако един климатик има минимум 0.3 от +10 градуса до +5, за какво ми е да давам за него 2300 лева?!?!
babati, Като цяло размислите си са в грешна посока. Ако искаш да убедиш някого, че 12LSR е същия като Daiseikai леко си се заблудил. Не може да сранвняваш как работи в една машина в неизолирано жилище и такава в изолирано. Защото при мен на -20 машината не качи 390 вата. Като цяло прави по 19-20 лв. в студените месеци разход. Sharp 12LSR може да е свеж за парите си, хайде да не правим сравнения с Daiseikai.
... Сравнението с моята машина не е точно, защото тръбите са ми от строителя и не са направени както е редно. Ако гледаш за минумим, гледай на колегата от Враца със 140 вата моментен разход в над 40 квадрата.
Нещо такова не съм казал Говорехме за помещения и за изложения Просто при мен е СЕВЕР с алуминиева дограма ПАНЕЛ без изолация, с 2 ВЪНШНИ стени дадох го като пример за това какво огромно значение има изложението и помещението...Първоначално публикувано от Mega
А освен за помещения, говорехме и за минимумът от 0.3, който явно не е 0.3... На deian MHI също оффи... Просто ако едно жилище е направено като хората - с хубава изолация и качествен стъклопакет, инверторът просто не е инвертор... Това ми беше мисълта.. Ами аз съм от пингвините както ги наричате Аз повече от 20-21 градуса не искам например... Трябва ли да си държа климатика на 24 градуса или да проветрявам през половин час, за да не ми оффи?!?
По отношение на минимума ІІІ и 6 серия са с много по-добри показатели.При 6-а серия на НООРДИК модела минимума слиза от 500 вата при +7 до 152 вата при -20 градуса при 10 % натоварване на компресора.Сходно е положението на другите модели от ІІІ и 6-а серия.В това отношение имат предимство пред V-а серия.Просто така са решили, така са я конструирали машината японците.
... Разбира се, че изложението има значение. Понеже имам и южен и северен апартамент искам да ти кажа. Че единия има повече разход лятото за да го охладиш, а другия зимата за да го стоплиш. Така, че нещата са на кантар.