sharp zp40kr - compressor toshiba DA111A1F22F - вероятно и той се прави в КитайПървоначално публикувано от Alexi
sharp 12lsr - компресор Rechi, не RichiПравен в Тайван, не China (mainland) Копресорът е с neodymium magnets които се използват и при компресорите на Тошиба във върховите им серии включително и twin rotary
Matsushita - също се прави в Тайван и Китай - цена US $ 35 - 80
http://www.alibaba.com/product-free/...ompressor.html
Не знам какъв беше смисъла на поста ти Alexi, за пореден пътНе знам от кой микрорайон на Люлин си но изобщо представата ти за света е доста погрешна
Китай превзема света докато ние си стоим тук в България и сме на изчезване
И след 10-15 години държавата ни не знам къде ще е, тепърва доста проблеми назряват тук... Отвори си wikipedia прочети за Китай и Тайван и малко се приземи и виж къде се намираме ние. Виж и google images да видиш какви градове са направили хората. Недей с такова пренебрежение
![]()
made in china и made in taiwan отдавна не са това което бяха. 90% от частите на DKE-то ти вероятно са правени в Китай, същото важи и за Тошиба и за всяка една друга марка.
p.s. А LSR се държи перфектно и ще издържи дълги годиниЩом японска компания (SHarp) е инвестирала в Rechi, значи не са толкова зле нещата
![]()