Страница 21 от 71 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 1053
Like Tree263Одобрявам

TOSHIBA DAISEIKAI V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Re:TOSHIBA DAISEIKAI V

Нямам забележки, дори и при -24С си бачкаха без да досаждат с присъствие

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2012

Цитат Първоначално публикувано от joro_bul
    Нямам забележки, дори и при -24С си бачкаха без да досаждат с присъствие
    А знаете ли дали имат някакъв подгрев в системата против обледяване? Опитах да намеря нещо писано по въпроса но не открих. Само в един руски сайт има кратък коментар че има или би трябвало да има, не успях да разбера. И там се споменава за добра работа при -25* но нищо по конкретно.

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Предполагам руснаците са имали предвид нагревателите на тавата при НД моделите и евентуално някакъв кит за компресора.Иначе моя ТОШО не съм забелязал, като съдя по стенд бай консумацията да има подгряване на компресора.При такъв режим консумацията се върти около 7-10 вата.То не му и трябва, компресора не спира, когато машината си е включена постоянно.Има само кратки спирания при достигане на температурата понякога и те са за не повече от минута.

5. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Норд моделите имат подгряване в тавата,както и Еди отбеляза-писано е,а и снимки има из форума.

6. Member
    Тук е от
    Feb 2012

Вчера четох за един тарикатлък който е направил един Руснак, или обясняваше че го е видял някъде, но ми се наложи да рестртирам компа и сега не мога да открия къде беше писанката, бях отворил хиляда страници с коментари. Ставаше въпрос че е извел изхода на аспирацията или е направил такава от помещението да духа леко под тавата или нещо такова, при което обясняваше че го спасява от замръзване тъй като въздуха бил с около 15* и затопляйки малко тавата не позволявал водата в малкото пространство на дъното и да замръзне. Има логика според мен защото малкия дебит от помещението няма да обърка нещата вътре. Имаше обяснение и линк с картинка с някакво приспособление от прахосмукачка отдолу вероятно за расейване на струята. Жалко че не успях да прочета цялата тема защото с всички тия страници дето бях отворил и сега не мога да я открия а ми се искаше и да го видите. Някой знае ли нещо и срещал ли е това решение? Според мен препратката бе към Китайски сайт и не е измислено от Руснака, той само го коментираше.

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Това можеш да го направиш с япончетата на ТОШИБА без нищо допълнително като хардуер.Тръбата от аспирацията да я вкараш в тавата и да обдухва.Според мен обаче не си заслужава само заради това да правиш система за аспирация, по-добре си сложи нагревател на тавата.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2012

Аз обаче държа да има аспирация така че обезателно ще го направя към 402 UDR, щом е изкоментирано явно работи. Сега се опитвам да го намеря къде беше това понеже имаше и картинка. Това обаче не пречи и да поставя нагревател. Ще помоля само някой който го е направил да обясни от къде да се намери и как се включва. В другия случай който ми хрумва може с термореле когато е включен климатика.

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

За УДР надали ще ти трябва нагревател.Не съм чул да има замръзнали.

11. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от liubo_
    Аз обаче държа да има аспирация така че обезателно ще го направя към 402 UDR, щом е изкоментирано явно работи. Сега се опитвам да го намеря къде беше това понеже имаше и картинка. Това обаче не пречи и да поставя нагревател. Ще помоля само някой който го е направил да обясни от къде да се намери и как се включва. В другия случай който ми хрумва може с термореле когато е включен климатика.
    liubo_, прочети ето тази тема :default Гледам че се интересуваш какъв климатик да си купиш Машината има двойнороторен компресор Тошиба, фабричен подгрев на тавата и компресора, правена е за Норвегия и топли и под -20 :default

https://forum.setcombg.com/index.php/topic,53618.0.html

Много корава машина е и ще замръзне доста по-трудно от европейските Тошиби Освен нагревателите е доста добре разпробито дъното:

За демонстрация колко колко корави машини са Шарп и колко трудно замръзват, ти давам линк със снимки на моя Sharp - най-ниския им клас, машина за 1100 лева без подгрев, с тайвански компресор цяла зима ме топли без проблем, монтирана е на север, слънце не я пече и я навява сняг, топли 18+ квадрата. Справи се блестящо без да и помагам по какъвто и да било начин като ме топлеше дори и на -13 въпреки че по сервизно машината е до -7. Погледни колко лед имаше в тавата и се справи самичък, цял месец си стоя така с леда и топлеше без проблем. И все пак добре че времето се стопли защото вече ледът застрашително се катереше нагоре Но като цяло са доста корави машини, не се дават лесно

https://forum.setcombg.com/index.php...4318.1372.html

Според мен е по-добре от тукашните Дайсейкай 5 и 6, а е и на по-ниска цена. Специалистите ще ти кажат друго обаче Защото са пристрастни А машината е перфектна като качество, а и работи перфектно Софтуерът е много добър Дайсейкай 5 е на по-висока цена заради екстрите - плазмата и ниският минимум от 0.3.

Надявам се да съм бил от помощ

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Баби, човека 402UDR ще взема, ти му предлагаш европейски модели.

13. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Баби, човека 402UDR ще взема, ти му предлагаш европейски модели.
    Да, прочетох, а и ще му е слаб ZP40KR, той търсел по-мощна машина - около 10kW

14.  

15. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от babati

Според мен е по-добре от тукашните Дайсейкай 5 и 6, а е и на по-ниска цена.
    Прекаленият фен и Богу не е драг!

16. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    Прекаленият фен и Богу не е драг!
    Заради фабричните нагреватели Иначе няма с какво да е по-добър от стандартния Дайсейкай който е без нагревател Чисто като отоплителен уред, без да се вземат предвид екстрите, е по-сигурният и надежден климатик. Едва ли има две мнения

Ето един собственик какво е писал

"Здравейте . От 20.12.2011г съм горд собственик на въпросният Шарп и реших да споделя наблюденията си върху него в тази сурова зима която за щастие вече си заминава. В Русе температурите бяха -22С -24С че на всичкото от горе и с мъгла - е не вярвах, че климатик би топлил толкова добре в такова време. Явно има защо да го продават в Норвегия и т.н. Очарован съм от работата му както при -24С така и при +6С - работи безшумно и икономично."

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

а дали знаеш че Шарпа ти е с китайски компресор Ричи за около 60-70$ ? хубаво и евтино има само в Кауфланд ,никъде другаде да знаеш

18. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Я да питам нормално ли е при 21 градуса зададена да се чува звук като шуртене на вода? Мисля, че от 23 и нагоре не се чува вече. Тоя звук си го имаше и при -20 външна и сега. И нормално ли е 10-ката в 14м2 стая при зададени 21 да влиза в он-офф режим, уж нисък минимум ала-бала.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 71 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Toshiba Daiseikai 8
    От Mega във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 2531
    Последно: 23-01-24, 20:49
  2. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  3. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  5. Toshiba Daiseikai RAS-B10SKVP-E
    От ivlbg във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 16
    Последно: 06-11-09, 17:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе